krislerta pisze:Dzięki za wiarę. Ja skromny chłopak jestem. Suma to powinno być obowiązkowe ABC. Dużo się dowiedziałem.
Dzięki Wiesiek kłaniam się nisko. Krzysiek
Ty Krzysiek nie pajacuj z tym kłanianiem(?) bo Ci ten różowy kask z głowy spadnie .
To dobrze że udało Ci się zdobyć i polecasz również taką "sprywatyzowaną formę wiedzy" . Wszystkie dobrowolnie ujawniane zdarzenia powinny być upublicznione w dowolnych elektronicznych opracowaniach jako "obowiązkowe ABC", dla każdego polskiego kursanta. Uważam że Zbyszkowe dodatki i opracowania jak najbardziej są pomocne dla byłych kursantów ale to było tylko sprzedawanie "obowiązkowej recepty", dzięki istnieniu chorobliwego systemu pseudoszkoleń.
Wolałbym aby system ten był wiarygodny i przejrzysty. A nie żeby ktoś miał pisać i upubliczniać jego ukrywane braki w udostępnieniu profilaktycznej wiedzy teoretycznej oraz potrzebnej do bezproblemowego zaliczania testów egzaminacyjnych. Wszelka uzupelniająca zdobyte na kursie podstawy literatura jak najbardziej jest wskazana. Oczywistą kwestią jest że wiedza o wypadkach i zdarzeniach niebezpiecznych powinna być maksymalnie udostępniona również dla osób, które dopiero zastanawiają się czy wybrać sobie takie nowe hobby. Prezes ULC tego nie zrobi bo tam bida i brak fachowców paralotniowych.
Pozdrawiam Wiesiek