Może bym się przejmował, gdyby to był mój biznes ale wtedy bym nic nie publikował.
Naprawdę bardzo się cieszę, że ktokolwiek korzysta z moich pomysłów hobbystycznych ( Der jest najlepszym tego przykładem ) i dostarcza mi to wystarczająco dużo frajdy, zwłaszcza, że całościowo projekt ( mechanika, elektronika + oprogramowanie ) czy to wyciągarki czy tematowego napędu jest w moim uznaniu ciężki do ogarnięcia przez jedną osobę.
Skoro już mają na tacy podane co jak zrobić to w kilka osób powinno wystarczyć max. miesiąc na sfinalizowanie projektu, czego życzę.
Jedynym drobnym niesmakiem jest robienie tego całkowicie za plecami a już kompletnym skur__syństwem jak Gotek napisałeś była by deklaracja, że to ich pomysł.
Na szczęście w tak małym środowisku wszyscy wiemy, że to pomysł Mariusza. Choć zawsze może ktoś powiedzieć, że pracował nad tym projektem już od kilku lat jak jeszcze forum nie było

szkoda, że to nie mój biznes bo projekt byłby już dawno gotowy (działający lub nie)

ps. Teraz po słowach kol.smile i liczbie wyświetleń tematu śmiem sądzić, że nie jesteśmy z ciacholotem jedynymi osobami które są tematem zainteresowane więc istnieje duże prawdopodobieństwo, że ktoś to zrobi zanim ja się zabiorę za napęd docelowy .....