II etap - w kraju czy wyjazd?
-
- Latam: Tylko Swobodnie
- Doświadczenie: Średnio Zaawansowany
Re: II etap - w kraju czy wyjazd?
Mam jeszcze pytanie. Czy słowacka licencja LLA jest uznawana w Polsce?
- Zbyszek Gotkiewicz
- Doświadczenie: Instruktor
- Kontakt:
Jest uznawana w taki sam sposób jak na całym świecie. Ciekawe tylko czy spełniasz wymogi tej licencji.
Zbyszek Gotkiewicz
-
- Latam: Tylko Swobodnie
- Doświadczenie: Średnio Zaawansowany
Zbyszek Gotkiewicz pisze:Jest uznawana w taki sam sposób jak na całym świecie. Ciekawe tylko czy spełniasz wymogi tej licencji.
Czyli latanie na skrzydle DHV 1-2 + badania lekarskie. Spełniam
Moim zdaniem to może dobra opcja dla osób których interesuje tylko niskie latanie od czasu do czasu na szklono-rekreacyjnych skrzydłach - czyli dla mnie.
Witam,
Trafiłem na ten wątek gdyż mam właśnie słowacką licencję PL-A i kartę IPPI-2 a nie IPPI 3 jak kolega wyżej. Przedtem się nad tym nie zastanawiałem. Ale czy mając IPPI-2 i latając jak powyżej na skrzydle szkolnym jest to legalne z punktu widzenia prawa w PL i UE?
Trafiłem na ten wątek gdyż mam właśnie słowacką licencję PL-A i kartę IPPI-2 a nie IPPI 3 jak kolega wyżej. Przedtem się nad tym nie zastanawiałem. Ale czy mając IPPI-2 i latając jak powyżej na skrzydle szkolnym jest to legalne z punktu widzenia prawa w PL i UE?
- Zbyszek Gotkiewicz
- Doświadczenie: Instruktor
- Kontakt:
Nie znam kraju który dopuszcza do legalnego latania pilotów z umiejętnościami na poziomie IPPI 2 .
Zbyszek Gotkiewicz
Wróć do „Wejście dla początkujących”