Wojna na Ukrainie
- Zbyszek Gotkiewicz
- Doświadczenie: Instruktor
- Kontakt:
-
- Latam: Swobodnie i z Napędem
- Doświadczenie: Były Pilot
Re: Wojna na Ukrainie
Mam kłopoty.
Moi koledzy stawiają mi zarzuty, że nie wszystkich poinformowałem o akcji Ambulans z ładunkiem i nie dałem im szansy. Argumentują, że nie mają tyle głowy i pomysłów, żeby samemu takie coś ogarnąć i chcą to powierzyć komuś z zaufaniem społecznym i znajomością dobrego i szybkiego kanału dostawy.
Zbyszek.
Może mnie z tego wybawisz i założysz akcje Ambulans II. Może uda się powtórzyć ten sukces. Masz już wprawę i wszystkie cechy do takiej roboty. Ja oczywiście zrobię co najmniej tak jak w akcji Ambulans I.
Moi koledzy stawiają mi zarzuty, że nie wszystkich poinformowałem o akcji Ambulans z ładunkiem i nie dałem im szansy. Argumentują, że nie mają tyle głowy i pomysłów, żeby samemu takie coś ogarnąć i chcą to powierzyć komuś z zaufaniem społecznym i znajomością dobrego i szybkiego kanału dostawy.
Zbyszek.
Może mnie z tego wybawisz i założysz akcje Ambulans II. Może uda się powtórzyć ten sukces. Masz już wprawę i wszystkie cechy do takiej roboty. Ja oczywiście zrobię co najmniej tak jak w akcji Ambulans I.
Mariusz Kilian
- Zbyszek Gotkiewicz
- Kontakt:
Wieczorem będzie następna zrzutka. Organizuje ją Wojtek Marchelak z Torunia. Do naszej karetki zdobył górę materiałów medycznych. Osoba bardzo wiarygodna. Dam linka jak tylko zbiórka ruszy. Karetka jest już znaleziona.
Zbyszek Gotkiewicz
- Zbyszek Gotkiewicz
- Kontakt:
Radia profesjonalne dla obrony terytorialnej. Brakuje 8 tysięcy zł. To też akcja palalotniarzy.
https://zrzutka.pl/acg7yu
https://zrzutka.pl/acg7yu
Zbyszek Gotkiewicz
- Zbyszek Gotkiewicz
- Kontakt:
Potrzebne są noktowizory pvs 14. Trzy sztuki. Nie ma nigdzie w magazynach.
Zbyszek Gotkiewicz
-
- Latam: Tylko Swobodnie
- Doświadczenie: Świeżak po Kursie
Myślę że można by o noktowizory pytać osoby bawiące się w ASG/wszelkie inne grupy odtworzeniowe. Mam jednego kolegę, który w to się bawi, poproszę żeby popytał.
Ode mnie- jeśli macie do oddania radia/krótkofalówki (sprawne!) to można je zostawić na ściance Cube w Krakowie, ul. Centralna 41A albo przesłać na pobliski paczkomat (podam dane). Akcja dostaw przez ukraińskich wspinaczy na podobnej zasadzie jak tutaj organizowana przez paralotniarzy.
Ode mnie- jeśli macie do oddania radia/krótkofalówki (sprawne!) to można je zostawić na ściance Cube w Krakowie, ul. Centralna 41A albo przesłać na pobliski paczkomat (podam dane). Akcja dostaw przez ukraińskich wspinaczy na podobnej zasadzie jak tutaj organizowana przez paralotniarzy.
- Zbyszek Gotkiewicz
- Kontakt:
Jeśli lubicie sequele to jest nowy odcinek:
https://zrzutka.pl/9z7j2u
Zrzutkę zorganizował Wojtek Marchelak. Doświadczony pilot także pilot testowy. Na pierwszą zbiórkę zorganizował całą stertę materiałów medycznych. Osoba najwyższego zaufania.
https://zrzutka.pl/9z7j2u
Zrzutkę zorganizował Wojtek Marchelak. Doświadczony pilot także pilot testowy. Na pierwszą zbiórkę zorganizował całą stertę materiałów medycznych. Osoba najwyższego zaufania.
Zbyszek Gotkiewicz
- Zbyszek Gotkiewicz
- Kontakt:
Następna zbiórka na karetkę. Organizuje ją Andriej, paralotniarz z Ukrainy który od wielu lat mieszka w Polsce. Część pieniędzy na już zebrane od innych Ukraińców. Sam też wybitnie pomógł w zakupie pierwszej karetki. Człowiek godny najwyższego zaufania.
https://zrzutka.pl/nw3xf4
https://zrzutka.pl/nw3xf4
Zbyszek Gotkiewicz
-
- Doświadczenie: Przelotowiec
piekna akcja, dzieki Gotek!
-
- Latam: Swobodnie i z Napędem
A tak na marginesie tylko nadmienię, że absolutna władza dyktatorów najczęściej kończy się lepszą lub gorszą katastrofą własnego społeczeństwa, a nie rzadko innych jak widać. Uważajmy co robimy i na co się zgadzamy.
Mariusz Kilian
-
- Doświadczenie: Średnio Zaawansowany
Może warto byłoby tę zbiórkę Andrieja lepiej opisać? Choćby tak jak tę drugą - bo teraz tak nie do końca budzi zaufanie (jeśli ktoś nie czytał tego wątku).
- Zbyszek Gotkiewicz
- Kontakt:
Andriej ma trochę pieniędzy zebranych od Ukraińców. Jutro jedziemy kupić dwie karetki, ale nie zamykamy zbiórek bo zakupy jeszcze nie skończone. Pieniądze będą jeszcze potrzebne chociażby na zorganizowanie transportu i pobytu uchodźców. Andriej też pomaga w zorganizowaniu paliwa na Ukrainę czy kamizelek ze Szwajcarii, więc pieniądze będą potrzebne cały czas. Najbardziej zaniepokojony przekierowaniem chęci pomocy jest ojciec Rydzyk co może w jakiś sposób rezonować w społeczeństwie.
Zbyszek Gotkiewicz
-
- Latam: Tylko z Napędem
Zbyszek Gotkiewicz pisze:Zrzutkę zorganizował Wojtek Marchelak. Doświadczony pilot także pilot testowy. Na pierwszą zbiórkę zorganizował całą stertę materiałów medycznych. Osoba najwyższego zaufania.
Skoro sa poruszane kwestie zaufania i wiarygodnosci do organizatorow(w tym pewnie beda sympatie lub antypatie do tych medialnie znanych), mogace miec wplyw na darczyncow.
To z uwagi ze Wojtek, szczegolnie mlodym pilotom, moze byc zupelnie nie znany- chcialbym tu dodać o Nim, kilka swoich slow.
Mimo ze w zasadzie to znam Go glownie z widzenia i kilku zamienionych zdan.
Dawno temu, kiedy bylem niedlugo po swoim pierwszym ale za to dosc solidnym szkoleniu.
Wiedzac ze Marchelak lata i testuje Dudkowe skrzydla. Zadzwonilem wiec do niego o techniczne rozeznanie, odnosnie ówczesnego MAXa, ktory to dal mi pozniej wiele przyjemnosci z latania, choc wszyscy wokol straszyli, ze to ponoc jest zbyt ostre skrzydlo.
Juz wtedy po kilku slowach, odnioslem wrazenie, duzej bezinteresownej zyczliwosci rozmowcy.
Czasem widuje Wojtka, zazwyczaj na skarpie w N.Marzach i zawsze emanuuje tam, niesamowicie pozytywna energia(takze w swoim stylu latania... ). Zawsze skromny, zyczliwy i pierwszy by drugiemu sluzyc pomoca w razie najdrobniejszej potrzeby.
Reasumujac, rowniez przylaczam sie tu do polecenia Wojtka Marchelaka, jako Osoby godnej najwyższego zaufania do przekazania pomocy.
Wsparcie zbiorek Andrieja, sugeruje bezposrednie, najtrafniejsze rozeznanie w aktualnych priorytetach frontowych potrzeb.
Pozdrawiam
Wiesiek
-
Część Gotek,
Jestem pilotem mieszkającym w Kalifornii USA, urodzony w Lublinie gdzie nadal mam rodzine. Inspirowała mnie wasza akcja z karetka. Wczoraj przetłumaczyłem pare twoich wiadomości i podzieliłem się z moim klubem pilotów paralotni w San Francisco, w przeciągu pare godzin dorzucilismy ok. 4000zl na link Wojtka. Wydaje mi się ze więcej informacji po Angielsku zmotywuje dużo pilotów w USA żeby tez się dorzucić.
Chętnie z twoja zgoda i trochę pomocy (ogarnąć więcej informacji i pare zdjęć) napisałbym artykuł i wyślę do innych klubów paralotni gdzie mam znajomych. Zarys treśći (oczywiście tez otwarty na inne idea): krótki opis głównych bohaterów (Gotek, Wojtek i Andrieja?), potrzeby Ukraińców i jak fundusze pomagają, następne kroki, itd. Daj znać jeśli masz chwile pogadać przez prywatne wiadomości lub telefon, daje radę mówić po Polsku chociaż wyjechałem z kraju jako dzieciak.
Pozdro,
Kuba
Jestem pilotem mieszkającym w Kalifornii USA, urodzony w Lublinie gdzie nadal mam rodzine. Inspirowała mnie wasza akcja z karetka. Wczoraj przetłumaczyłem pare twoich wiadomości i podzieliłem się z moim klubem pilotów paralotni w San Francisco, w przeciągu pare godzin dorzucilismy ok. 4000zl na link Wojtka. Wydaje mi się ze więcej informacji po Angielsku zmotywuje dużo pilotów w USA żeby tez się dorzucić.
Chętnie z twoja zgoda i trochę pomocy (ogarnąć więcej informacji i pare zdjęć) napisałbym artykuł i wyślę do innych klubów paralotni gdzie mam znajomych. Zarys treśći (oczywiście tez otwarty na inne idea): krótki opis głównych bohaterów (Gotek, Wojtek i Andrieja?), potrzeby Ukraińców i jak fundusze pomagają, następne kroki, itd. Daj znać jeśli masz chwile pogadać przez prywatne wiadomości lub telefon, daje radę mówić po Polsku chociaż wyjechałem z kraju jako dzieciak.
Pozdro,
Kuba
- Zbyszek Gotkiewicz
- Kontakt:
Ok. Możesz dzwonić albo watssapp albo signal +48 604153402
Teraz będę za kierownicą przez parę godzin bo jedziemy z karetkami na granicę.
Zbyszek Gotkiewicz
-
- Latam: Nie latam
- Kontakt:
Jak by kogoś interesowało jak to wszystko wygląda na żywo. Krótkie relacje z dwóch dni na dwóch różnych przejściach granicznych
Mateusz Lubecki
tel: +48 660 43 44 46
-
- Latam: Nie latam
- Kontakt:
A tutaj jak wygląda sytuacja na przejściu granicznym z Użhorodem
Mateusz Lubecki
-
Zbyszek Gotkiewicz pisze:Ok. Możesz dzwonić albo watssapp albo signal +48 604153402
Link który rozsyłam Pilotom w stanach z informacja przetłumaczona na angielski. Dajcie znać jeśli coś złe przetłumaczyłem. Chętnie dodam nowości.
https://persistenthigh.com/ukraine
Dzięki za rozmowę, powodzenia dzisiaj.
Pozdro,
Kuba
- Zbyszek Gotkiewicz
- Kontakt:
Zrobione. Dwie karetki przekazane. Teraz trzeba się szykować na długotrwałą pomoc uchodźcom. Oni nie chcą wyjeżdżać ze swoich domów i wrócą najszybciej jak się da. Zróbmy wszystko, żeby ten zły czas wygnania był jak najmniej traumatyczny.
Zbyszek Gotkiewicz
- Zbyszek Gotkiewicz
- Kontakt:
Najlepszy tekst dnia. A słyszał Pan jak ci Animalsi zaatakowali ruskie komputery?
Zbyszek Gotkiewicz