Beskydské FAJKY 2018 AMATÉRSKÝ PŘELETOVÝ XC ZÁVOD V BESKYDECH - 11-13 maja 2018

Latanie bezsilnikowe
SP8EBC
Latam: Nie latam
Doświadczenie: Były Pilot
Kontakt:

Beskydské FAJKY 2018 AMATÉRSKÝ PŘELETOVÝ XC ZÁVOD V BESKYDECH - 11-13 maja 2018

Postautor: SP8EBC » 26 kwietnia 2018, 22:46

Cześć,
Czeska szkoła tandemlety organizuje w dniach 11 do 13 maja amatorskie zawody takie jak w tytule. Generalnie na wstępie są one opisywane jako zabawa dla raczej zdecydowanie początkujących przelotowców tym bardziej, że dopuszczone są tylko klasy EN-A, EN-B i EN-C. Starty planuje się z Jaworowego, Skałki albo Wielkiego Jawornika. Aha, po czesku maj nazywa się květen jak by kogoś dziwiło co jest na stronie

http://tandemlety-skola.cz/beskydske-fajky/

I tu pytania (głównie do Jarka Borowca), bo nie wiem czy do końca rozumiem to co jest tam napisane. Na początku jest takie zdanie
Piloti si sami určují trasu, soutěží se bez stresu se zajištěným svozem (v daném okruhu).

Czyli jak się zdecyduje na wzięcie udziału, to mam sobie sam wybrać trasę przelotu i będe miał zapewnioną zwózkę :) Ale potem jest napisane coś takiego:
Cílem soutěže je ulétnout největší FAJKU - nejdelší FAI trojúhelníku se startem určeným komisí pro daný přeletový den.

Czyli trasę mam sobie obrać sam przed startem i zadeklarować ją komisji?? A jeżeli w trakcie lotu z jakichś powodów bym zmienił zdanie i poleciał inną trasą to co?
Mateusz Lubecki
tel: +48 660 43 44 46

Awatar użytkownika
calhal
Latam: Tylko Swobodnie
Doświadczenie: Średnio Zaawansowany

Re: Beskydské FAJKY 2018 AMATÉRSKÝ PŘELETOVÝ XC ZÁVOD V BESKYDECH - 11-13 maja 2018

Postautor: calhal » 27 kwietnia 2018, 08:57

SP8EBC pisze:Czyli trasę mam sobie obrać sam przed startem i zadeklarować ją komisji?? A jeżeli w trakcie lotu z jakichś powodów bym zmienił zdanie i poleciał inną trasą to co?

To tak jak na zwykłych zawodach - jakbyś nie zaliczył wszystkich punktów zwrotnych.

Wróć do „PG”