W co się ubrać
-
- Latam: Tylko Swobodnie
- Doświadczenie: Świeżak po Kursie
W co się ubrać
Cześć, w jakich ciuchach latacie przy temperaturach takich jak dziś? pytanie kieruję do osób które latają bez kokonu. Jakiś komplet trekkingowy, bielizna termoaktywna?(jaka najlepsza) Co polecacie?
-
- Latam: Swobodnie i z Napędem
- Doświadczenie: Przelotowiec
Re: W co się ubrać
1. Spodnie wiatroszczelne + kalesony termoaktywne
2. Buty trekkingowe skórzane i grube skarpety z wełny merynosa
3. Koszulka termiczna z długim rękawem, na to 2 polary i kurtka wiatroszczelna
4. Gruba polarowa kominiarka
5. Grube rękawice
Wszystkie powyższe rzeczy na przestrzeni lat kupowałem w Decathlonie nie przejmując się specjalnie konkretnymi modelami itp. Klucz to nauczyć się dobierać ilość ubrań do temperatury, ubieranie na cebulę, i absolutnie unikanie bawełny wszędzie.
W powyższym zestawie raz zamieniłem zwykłe spodnie na narciarskie, i dodałem drugą parę rękawiczek oraz bardziej szczelne zakrycie twarzy. W tym zestawie udało mi się polatać PPG przez kilkadziesiąt minut w temperaturze -15C.
Potrzeba trochę prób żeby złapać dobre rozwiązanie dla siebie.
2. Buty trekkingowe skórzane i grube skarpety z wełny merynosa
3. Koszulka termiczna z długim rękawem, na to 2 polary i kurtka wiatroszczelna
4. Gruba polarowa kominiarka
5. Grube rękawice
Wszystkie powyższe rzeczy na przestrzeni lat kupowałem w Decathlonie nie przejmując się specjalnie konkretnymi modelami itp. Klucz to nauczyć się dobierać ilość ubrań do temperatury, ubieranie na cebulę, i absolutnie unikanie bawełny wszędzie.
W powyższym zestawie raz zamieniłem zwykłe spodnie na narciarskie, i dodałem drugą parę rękawiczek oraz bardziej szczelne zakrycie twarzy. W tym zestawie udało mi się polatać PPG przez kilkadziesiąt minut w temperaturze -15C.
Potrzeba trochę prób żeby złapać dobre rozwiązanie dla siebie.
Wróć do „Gadżety (foto/video/vario/GPS/odzież/dodatki)”