Witam,
mam nowy zestaw naprawczy do gaźnika WB 10 i ku mojemu zaskoczeniu zawiera on dwie membrany o takim samym kształcie ale różniące się materiałem, z którego zostały wykonane (te po lewej na zdjęciu). Wie ktoś może po co? Jak to montować? Obie? W gaźniku miałem złożoną tylko tę czarną - tej teflonowej nie było w ogóle.
Pozdrawiam,
Darek
zestaw naprawczy do WB 10
-
- Latam: Tylko z Napędem
- Doświadczenie: Świeżak po Kursie
zestaw naprawczy do WB 10
- Załączniki
-
- membrany
- IMAG0733.jpg (63.02 KiB) Przejrzano 3538 razy
Darek Cuber
- Lucjan Piekutowski
- Latam: Nie latam
Re: zestaw naprawczy do WB 10
Tylko jedną. Albo taką albo taką. Jeśli miałeś czarną, załóż czarną
Z tego co pamiętam one są zamienne. Po prostu oni pakują do worka wszystkie możliwe kombinacje żeby potem nie robić kilkunastu różnych zestawów dla każdego konkretnego gaźnika (ten zestaw pasuje do serii gaźników). Jak pewnie widzisz są tam też metalowe zaślepki których generalnie się nie rusza, najczęściej wymienia się membrany. Czasem igliczkę jeśli zużyta. Ale zestaw zawiera wszystko jakbyś chciał cały gaźnik rozebrać i zregenerować.
P. S. Kiedyś u kumpla w MZ PPG byłą założona ta "teflonowa" i też działała, ale jak miałeś czarną to czarną. No i oczywiście uszczelki bo stare uszczelki już pewnie się skleiły z membranami.
Z tego co pamiętam one są zamienne. Po prostu oni pakują do worka wszystkie możliwe kombinacje żeby potem nie robić kilkunastu różnych zestawów dla każdego konkretnego gaźnika (ten zestaw pasuje do serii gaźników). Jak pewnie widzisz są tam też metalowe zaślepki których generalnie się nie rusza, najczęściej wymienia się membrany. Czasem igliczkę jeśli zużyta. Ale zestaw zawiera wszystko jakbyś chciał cały gaźnik rozebrać i zregenerować.
P. S. Kiedyś u kumpla w MZ PPG byłą założona ta "teflonowa" i też działała, ale jak miałeś czarną to czarną. No i oczywiście uszczelki bo stare uszczelki już pewnie się skleiły z membranami.
-
- Latam: Tylko z Napędem
Dzięki za wyjaśnienia. Sprawdzałem i gaźnik działa zarówno na jednej jak i na drugiej membranie więc jedną będę miał na zapas.
Darek Cuber
- Lucjan Piekutowski
- Latam: Nie latam
gnomm pisze:Dzięki za wyjaśnienia. Sprawdzałem i gaźnik działa zarówno na jednej jak i na drugiej membranie więc jedną będę miał na zapas.
Bo te membrany to generalnie tylko te pracujące "klapki" zakrywające otworki, i jedna i druga działa podobnie. Z tego co wiem jedna z tych membran jest do paliw z dużą zawartością alkoholu jako domieszki (zakładam że pewnie na rynek amerykański), być może nawet te gaźniki są w jakichś maszynach pracujących na alkohol, kto wie?