Zarząd PSP
-
- Latam: Nie latam
- Doświadczenie: Świeżak po Kursie
Re: Zarząd PSP
Panowie, robicie dramę jak nastolatki przed okresem. Brak Wam flegmy jak przystało na Poważnych Biznesmenów. Za to sporo piany udało się ubić z takiego maleńkiego mydełka
Cenzura - stop.
JaroXS - zapisz się w końcu do tego PSP i wtedy insynuuj, inspiruj, podsycaj i "tylko pytaj", bo że masz na to czas - to widać gołym okiem.
Cenzura - stop.
JaroXS - zapisz się w końcu do tego PSP i wtedy insynuuj, inspiruj, podsycaj i "tylko pytaj", bo że masz na to czas - to widać gołym okiem.
- prokopcio
- Latam: Swobodnie i z Napędem
- Doświadczenie: Świeżak po Kursie
JaroXS pisze:.nie wiadomo ile jest wydawane i na co.
JaroXS pisze:Nie wiadomo co dzieje sie z kasa
JaroXS pisze:mnie ciekawi to fakt ile PSP pieniedzy za te lata zebralo i czy sa one administrowane we wlasciwy sposob
etc. etc...
Zastanawia mnie czy Ty płacisz te składki. Zakładam ( być może błędnie ), że nie.
To w czym problem? Składka przymusową nie jest.
Łukasz Prokop
-
- Doświadczenie: Przelotowiec
JaroXS pisze:Interesuje mnie co się stanie z tymi oszczędnościami, bo jeżeli są, to może po prostu warto je na coś wydać bo z każdym miesiącem się będą kurczyć. Jeżeli PSP nie ma pomysłu co z tymi pieniędzmi zrobić to może inne osoby które chcą coś robić społecznie będą w stanie podać pomysły i to jakoś sensownie zużytkować. Może się ktoś rozwalił na paralotni właśnie i potrzebuje dużego wsparcia finansowego? Może na coś innego? Skoro taka niepotwierdzona oficjalnie informacja wyszła to środowisko to powinno wiedzieć. Takie mam zdanie, inaczej to całe PSP które ma być podstawą/kręgosłupem jest bez sensu i nigdy już nie będę wspierał finansowo tej organizacji, bo oprócz zbierania kasy od ludzi trzeba ją jeszcze jakoś w miarę sensownie wydawać.
Pozdrawiam,
Rozumiem, że wysłałeś to pytanie na psp@psp.org.pl i od dawna nie dostałeś odpowiedzi, stąd te posty na forum?
Czy zakładasz, że zarząd PSP z wypiekami na twarzy przeszukuje kilkustronicowe tematy na pgforum żeby się upewnić, czy przypadkiem nikt tam nie zadał im pytania?
Nie udzielam sie na forach ale postanowilem zabrac glos po przejrzeniu calego tematu.
Nie odbieram zle Jarka. Dzieki temu uswiadomilem sobie ze nikomu przez wiele lat nie przyszlo do glowy o to zapytac. Bardzo smutne sa natomiast wycieczki osobiste w stosunku do niego jako osoby ktora zawsze chciala dobrze dla srodowiska i tak wiele dobrego dla srodowiska zrobila. Najwiekszym rozczarowaniem jest dla mnie postawa Zbyszka Gotkiewicza. Pozdr.Adam
Nie odbieram zle Jarka. Dzieki temu uswiadomilem sobie ze nikomu przez wiele lat nie przyszlo do glowy o to zapytac. Bardzo smutne sa natomiast wycieczki osobiste w stosunku do niego jako osoby ktora zawsze chciala dobrze dla srodowiska i tak wiele dobrego dla srodowiska zrobila. Najwiekszym rozczarowaniem jest dla mnie postawa Zbyszka Gotkiewicza. Pozdr.Adam
- Zbyszek Gotkiewicz
- Doświadczenie: Instruktor
- Kontakt:
Adam. Odszedłem z pl.rec.paralotnie nie z powodu chamskich wpisów, ale dlatego, że było społeczne przyzwolenie na takie wypowiedzi. Mogę zrozumieć to, że nie widzisz czegoś niewłaściwego w treści i formie wypowiedzi Jaro. Masz do tego prawo ja za to mam prawo bronienia dobrego imienia moich kolegów. Twój post zaakceptowałem żeby pokazać, że zło może być akceptowane bez zastrzeżeń co jest łatwe do zaobserwowania w naszym społeczeństwie. Najpierw mieliśmy kryzys autorytetów a teraz mamy kryzys wartości. Witamy w nowych czasach.
Zbyszek Gotkiewicz
-
- Latam: Tylko Swobodnie
- Doświadczenie: Akrobata
matgaw pisze:JaroXS pisze:Interesuje mnie co się stanie z tymi oszczędnościami, bo jeżeli są, to może po prostu warto je na coś wydać bo z każdym miesiącem się będą kurczyć. Jeżeli PSP nie ma pomysłu co z tymi pieniędzmi zrobić to może inne osoby które chcą coś robić społecznie będą w stanie podać pomysły i to jakoś sensownie zużytkować. Może się ktoś rozwalił na paralotni właśnie i potrzebuje dużego wsparcia finansowego? Może na coś innego? Skoro taka niepotwierdzona oficjalnie informacja wyszła to środowisko to powinno wiedzieć. Takie mam zdanie, inaczej to całe PSP które ma być podstawą/kręgosłupem jest bez sensu i nigdy już nie będę wspierał finansowo tej organizacji, bo oprócz zbierania kasy od ludzi trzeba ją jeszcze jakoś w miarę sensownie wydawać.
Pozdrawiam,
Rozumiem, że wysłałeś to pytanie na psp@psp.org.pl i od dawna nie dostałeś odpowiedzi, stąd te posty na forum?
Czy zakładasz, że zarząd PSP z wypiekami na twarzy przeszukuje kilkustronicowe tematy na pgforum żeby się upewnić, czy przypadkiem nikt tam nie zadał im pytania?
Tak wysłałem na razie nie mam żadnej odpowiedzi ale rozumiem że praca non profit wymaga czasu jeżeli chodzi o odpowiedź, więc spokojnie czekam. Jestem członkiem z numerem 2852. Opłaciłem składki członkowskie. Dam temu ze 2 tygodnie, jeżeli nie otrzymam odpowiedzi na zadane pytania pociągnę temat na swoim kanale youtube obojętnie co to oznacza dla naszego środowiska.
Pozdrawiam,
Jarek Borowiec | www.flyordie.info
- Zbyszek Gotkiewicz
- Kontakt:
Bardzo dobry pierwszy krok. Następnym musi być kandydowanie do zarządu. Ciekaw jestem twojej kampanii wyborczej jaką będziesz prowadził na swoim kanale.
Zbyszek Gotkiewicz
-
Zbyszek Gotkiewicz pisze:Bardzo dobry pierwszy krok. Następnym musi być kandydowanie do zarządu. Ciekaw jestem twojej kampanii wyborczej jaką będziesz prowadził na swoim kanale.
Kampanii wyborczej nie będę prowadził bo nie o to mi chodzi. Raczej skupię się na uzmysłowieniu ludziom że mimo zadanych trudnych pytań nie otrzymałem odpowiedzi a reszta środowiska niech sobie wyciągnie wnioski jakie chce. Obojętnie czy kogoś kochasz czy nie, jeżeli wspiera organizację to należą mu się jakieś odpowiedzi. Tak jak powiedziałem czekam bo wiem że ciężko jest pracować i robić non profit, bo wiele razy to robiłem i robię, ale jak nie otrzymam konkretnych odpowiedzi to temat pociągnę dalej o znacznie większym zasięgu niż PG Forum. I owszem można mnie brać za wrzoda ale zadane pytania są naprawdę proste... wystarczy tylko odpowiedzieć.
Pozdrawiam,
- Zbyszek Gotkiewicz
- Kontakt:
Gdybyś czytał a nie tylko pisał, to byś wiedział, że to twoje 40 zł dobrze się przysłuży naszemu środowisku, choć szczegółów pewnie nie poznasz.
Zbyszek Gotkiewicz
-
- Doświadczenie: Uczeń
Jak poznać nr swojego członkostwa?
- Zbyszek Gotkiewicz
- Kontakt:
GreeN_DG pisze:Jak poznać nr swojego członkostwa?
Jaro ma wytatuowany. Dlatego taki krótki.
Zbyszek Gotkiewicz
-
Zbyszek Gotkiewicz pisze:Gdybyś czytał a nie tylko pisał, to byś wiedział, że to twoje 40 zł dobrze się przysłuży naszemu środowisku, choć szczegółów pewnie nie poznasz.
Czytałem Twoje wypowiedzi że wydawana kasa jest na licencję odnośnie ubezpieczeń czy na frekwencję itd. Nie mam nic przeciwko.
To mi jednak nie wystarcza, interesują mnie konkretne dane... wybacz.
I dlaczego mówisz że szczegółów pewnie nie poznam? To niby mam płacić ale nie wolno mi wiedzieć na co są wydawane pieniądze moje i moich kolegów? Mam wierzyć zawsze że w dobrej sprawie bo Ty tak niby mówisz?
Czy masz jakieś argumenty dlaczego niby ktoś ma nie wiedzieć co dzieje się z kasą jeżeli płaci kasę wspiera/wspierał organizację finansowo?
-
GreeN_DG pisze:Jak poznać nr swojego członkostwa?
Ja opłaciłeś składkę i zalogujesz się do ZEFIRA to w swoim profilu (menu) widzisz numer legitymacji członkowskiej.
- Zbyszek Gotkiewicz
- Kontakt:
Zbyszek Gotkiewicz pisze:A do mnie piszą koledzy:
Wkurwia mnie ten Borowiec
§ 8
1. Członek zwyczajny Stowarzyszenia ma prawo:
1/ brać udział w Walnych Zgromadzeniach Członków,
2/ wybierać i być wybieranym do władz Stowarzyszenia,
3/ korzystać z pomocy Stowarzyszenia w zakresie jego działalności.
2. Do obowiązków członka zwyczajnego należy:
1/ aktywne uczestnictwo w życiu Stowarzyszenia,
2/ przejawianie inicjatywy na rzecz Stowarzyszenia,
3/ regularne opłacanie składki członkowskiej zgodnie z § 16 ust. 1 pkt. 3/ Statutu.
4/ przestrzeganie postanowień Statutu oraz uchwał władz Stowarzyszenia.
Z ustawy o stowarzyszeniach....
Żaden czloenk nie ma prawa wglądu w dokumentu finansowe
Na nawet zarząd nie ma obowiązku na odpowiadania na takie pytania
: Za to będąc członkiem masz ustawowy obowiązek płacenia skladki
Jeśli stowarzyszenie nie prowadzi działalności nie ma obowiązku składania sprawozdania do KRS tylko do KAS
Jak mu się coś nie podoba czy członkom to zaprosić na walne i niech podejmą uchwałę
Tak to jest zwykle bicie piany zdegenerowanego kreatyna co nie ma pojęcia o przepisach
Podobnie jak we wspólnotach, zarząd nie ma obowiązku odpowiadania na pytania członków
Strasznie wkurwiają mnie tacy ludzie, nibi światowi a słoma z butów wystaje
Zbyszek Gotkiewicz
-
I znowu przytaczasz obelgi w stosunku do mojej osoby wklejając komentarze o zdegenarowanym kretynie itd. Czy naprawdę nie stać Cię na nic lepszego po napisaniu książki?
Poważnie Zbyszek znacznie lepiej by było gdybyś się odpierdolił od całej sprawy i pozwolił się jej obronić samej
Poważnie Zbyszek znacznie lepiej by było gdybyś się odpierdolił od całej sprawy i pozwolił się jej obronić samej
- Zbyszek Gotkiewicz
- Kontakt:
Dostałem takiego maila i zamieszczam go w całości. Powinieneś to zrozumieć, bo ujawnianie prywatnej korespondencji to twoja specjalność. Wiec to nie moje słowa bo mnie by się nie chciało grzebac w przepisach żeby prostować twój pokrecony świat a bardziej mi chodziło żebyś przeczytał o prawach i obowiązkach członka stowarzyszenia.
Zbyszek Gotkiewicz
-
- Doświadczenie: Uczeń
JaroXS pisze:GreeN_DG pisze:Jak poznać nr swojego członkostwa?
Ja opłaciłeś składkę i zalogujesz się do ZEFIRA to w swoim profilu (menu) widzisz numer legitymacji członkowskiej.
Składkę mam opłaconą. Po zalogowaniu się pole nr legitymacji jest niestety puste.
-
Zbyszek Gotkiewicz pisze:Dostałem takiego maila i zamieszczam go w całości. Powinieneś to zrozumieć, bo ujawnianie prywatnej korespondencji to twoja specjalność. Wiec to nie moje słowa bo mnie by się nie chciało grzebac w przepisach żeby prostować twój pokrecony świat a bardziej mi chodziło żebyś przeczytał o prawach i obowiązkach członka stowarzyszenia.
O jezuuu, przecież ujawniłeś prywatną korespondencję wklejając to tutaj, to co jest powyżej
To co jest w statucie to jedno a to kto coś robił dla tego stowarzyszenia to drugie. Ja akurat robiłem bardzo dużo we wczesnych latach i uważam że należą mi się odpowiedzi obojętnie kto jest teraz w zarządzie.
Dlatego spokojnie czekam na odpowiedzi z PSP. Ty jednak jakoś twierdzisz że nie muszę się doczekać odpowiedzi. Jeżeli Jarek który wspierał tą organizację sercem i siłą nie doczeka się odpowiedzi to kto niby ma się doczekać odpowiedzi na jakże trudne pytania odnośnie kasy ?
I jeszcze raz podkreślę że tutaj nie chodzi o jakieś skomplikowane pytania. Są to proste pytania na które Błażej deklarował z ramienia BSP że odpowie wystarczy być członkiem.
Także ja czekam. Pytania jako członek oficjalne zadałem. Na razie nie ma odpowiedzi.
- Zbyszek Gotkiewicz
- Kontakt:
Może jednak trochę będę musiał pogrzebać w pamięci i przypomnieć sobie jak wyglądało twoje rozstanie z PSP ?
Zbyszek Gotkiewicz
-
- Doświadczenie: Przelotowiec
Jaro ale PSP nie jest organizacją pożytku publicznego ani nie są to pieniądze publiczne, żebyś miał jakieś "prawo" wiedzieć co chcesz.
Masz prawo o to zapytać. PSP ma prawo udzielić lub nie odpowiedzi. W zależności czy udzieli czy nie - będzie w jakiś sposób postrzegane przez ludzi. Przy czym jeśli nie udzieli - to wcale nie będzie tak, że będzie to jednoznacznie negatywne. I nie ma w tym nic złego.
Masz prawo być członkiem PSP, a także masz prawo nie być członkiem PSP jeśli nie zgadzasz się z jego działalnością. Płacąc składkę deklarujesz, że się z tą działalnością zgadzasz i ją wspierasz.
Masz prawo założyć swoje stowarzyszenie.
Tak naprawdę jedyna różnica między sytuacją że płacisz kasę firmie za jakąś usługę, a płacisz kasę PSP - jest taka - że w przypadku PSP jesteś niejako jego "udziałowcem" bo jesteś członkiem najwyższej władzy stowarzyszenia - Walnego Zebrania. I jako taki masz prawo podjąć uchwały ważniejsze niż zarząd - włącznie ze zmianą zarządu. Ale prawa tego nie masz w pojedynkę tylko w większości.
Reasumując, PSP jest takim samym "prywatnym" podmiotem jak firma, i Twoje prawa wobec niego są dokładnie takie same (z pominięciem tego co się dzieje na walnym zebraniu). To że płacisz składkę PSP, albo kupujesz kebaba w budce z kebabem - w żaden sposób nie rodzi dodatkowych praw wobec tych podmiotów.
Wiem że zbudowałeś sobie w głowie jakąś odmienną wizję - taką ideową - ale nie rozumiem dlaczego próbujesz udowodnić wszystkim że to jest prawda - a nie tylko Twoje przekonanie.
Swoje prawa i obowiązki, a także to co zostało przekazane zarządowi - znajdziesz w statucie PSP. Z niego jasno wynika, że sprawowanie pieczy nad majątkiem zostało powierzone zarządowi, a nie członkom.
Jeżeli wy tam w Czechach bawicie się inaczej to nie bronię, i w sumie tego samego bym oczekiwał.
Masz prawo o to zapytać. PSP ma prawo udzielić lub nie odpowiedzi. W zależności czy udzieli czy nie - będzie w jakiś sposób postrzegane przez ludzi. Przy czym jeśli nie udzieli - to wcale nie będzie tak, że będzie to jednoznacznie negatywne. I nie ma w tym nic złego.
Masz prawo być członkiem PSP, a także masz prawo nie być członkiem PSP jeśli nie zgadzasz się z jego działalnością. Płacąc składkę deklarujesz, że się z tą działalnością zgadzasz i ją wspierasz.
Masz prawo założyć swoje stowarzyszenie.
Tak naprawdę jedyna różnica między sytuacją że płacisz kasę firmie za jakąś usługę, a płacisz kasę PSP - jest taka - że w przypadku PSP jesteś niejako jego "udziałowcem" bo jesteś członkiem najwyższej władzy stowarzyszenia - Walnego Zebrania. I jako taki masz prawo podjąć uchwały ważniejsze niż zarząd - włącznie ze zmianą zarządu. Ale prawa tego nie masz w pojedynkę tylko w większości.
Reasumując, PSP jest takim samym "prywatnym" podmiotem jak firma, i Twoje prawa wobec niego są dokładnie takie same (z pominięciem tego co się dzieje na walnym zebraniu). To że płacisz składkę PSP, albo kupujesz kebaba w budce z kebabem - w żaden sposób nie rodzi dodatkowych praw wobec tych podmiotów.
Wiem że zbudowałeś sobie w głowie jakąś odmienną wizję - taką ideową - ale nie rozumiem dlaczego próbujesz udowodnić wszystkim że to jest prawda - a nie tylko Twoje przekonanie.
Swoje prawa i obowiązki, a także to co zostało przekazane zarządowi - znajdziesz w statucie PSP. Z niego jasno wynika, że sprawowanie pieczy nad majątkiem zostało powierzone zarządowi, a nie członkom.
Jeżeli wy tam w Czechach bawicie się inaczej to nie bronię, i w sumie tego samego bym oczekiwał.