Cenzura - stop.
JaroXS - zapisz się w końcu do tego PSP i wtedy insynuuj, inspiruj, podsycaj i "tylko pytaj", bo że masz na to czas - to widać gołym okiem.
JaroXS pisze:.nie wiadomo ile jest wydawane i na co.
JaroXS pisze:Nie wiadomo co dzieje sie z kasa
JaroXS pisze:mnie ciekawi to fakt ile PSP pieniedzy za te lata zebralo i czy sa one administrowane we wlasciwy sposob
JaroXS pisze:Interesuje mnie co się stanie z tymi oszczędnościami, bo jeżeli są, to może po prostu warto je na coś wydać bo z każdym miesiącem się będą kurczyć. Jeżeli PSP nie ma pomysłu co z tymi pieniędzmi zrobić to może inne osoby które chcą coś robić społecznie będą w stanie podać pomysły i to jakoś sensownie zużytkować. Może się ktoś rozwalił na paralotni właśnie i potrzebuje dużego wsparcia finansowego? Może na coś innego? Skoro taka niepotwierdzona oficjalnie informacja wyszła to środowisko to powinno wiedzieć. Takie mam zdanie, inaczej to całe PSP które ma być podstawą/kręgosłupem jest bez sensu i nigdy już nie będę wspierał finansowo tej organizacji, bo oprócz zbierania kasy od ludzi trzeba ją jeszcze jakoś w miarę sensownie wydawać.
Pozdrawiam,
matgaw pisze:JaroXS pisze:Interesuje mnie co się stanie z tymi oszczędnościami, bo jeżeli są, to może po prostu warto je na coś wydać bo z każdym miesiącem się będą kurczyć. Jeżeli PSP nie ma pomysłu co z tymi pieniędzmi zrobić to może inne osoby które chcą coś robić społecznie będą w stanie podać pomysły i to jakoś sensownie zużytkować. Może się ktoś rozwalił na paralotni właśnie i potrzebuje dużego wsparcia finansowego? Może na coś innego? Skoro taka niepotwierdzona oficjalnie informacja wyszła to środowisko to powinno wiedzieć. Takie mam zdanie, inaczej to całe PSP które ma być podstawą/kręgosłupem jest bez sensu i nigdy już nie będę wspierał finansowo tej organizacji, bo oprócz zbierania kasy od ludzi trzeba ją jeszcze jakoś w miarę sensownie wydawać.
Pozdrawiam,
Rozumiem, że wysłałeś to pytanie na psp@psp.org.pl i od dawna nie dostałeś odpowiedzi, stąd te posty na forum?
Czy zakładasz, że zarząd PSP z wypiekami na twarzy przeszukuje kilkustronicowe tematy na pgforum żeby się upewnić, czy przypadkiem nikt tam nie zadał im pytania?
Zbyszek Gotkiewicz pisze:Bardzo dobry pierwszy krok. Następnym musi być kandydowanie do zarządu. Ciekaw jestem twojej kampanii wyborczej jaką będziesz prowadził na swoim kanale.
GreeN_DG pisze:Jak poznać nr swojego członkostwa?
Zbyszek Gotkiewicz pisze:Gdybyś czytał a nie tylko pisał, to byś wiedział, że to twoje 40 zł dobrze się przysłuży naszemu środowisku, choć szczegółów pewnie nie poznasz.
GreeN_DG pisze:Jak poznać nr swojego członkostwa?
Zbyszek Gotkiewicz pisze:A do mnie piszą koledzy:
Wkurwia mnie ten Borowiec
§ 8
1. Członek zwyczajny Stowarzyszenia ma prawo:
1/ brać udział w Walnych Zgromadzeniach Członków,
2/ wybierać i być wybieranym do władz Stowarzyszenia,
3/ korzystać z pomocy Stowarzyszenia w zakresie jego działalności.
2. Do obowiązków członka zwyczajnego należy:
1/ aktywne uczestnictwo w życiu Stowarzyszenia,
2/ przejawianie inicjatywy na rzecz Stowarzyszenia,
3/ regularne opłacanie składki członkowskiej zgodnie z § 16 ust. 1 pkt. 3/ Statutu.
4/ przestrzeganie postanowień Statutu oraz uchwał władz Stowarzyszenia.
Z ustawy o stowarzyszeniach....
Żaden czloenk nie ma prawa wglądu w dokumentu finansowe
Na nawet zarząd nie ma obowiązku na odpowiadania na takie pytania
: Za to będąc członkiem masz ustawowy obowiązek płacenia skladki
Jeśli stowarzyszenie nie prowadzi działalności nie ma obowiązku składania sprawozdania do KRS tylko do KAS
Jak mu się coś nie podoba czy członkom to zaprosić na walne i niech podejmą uchwałę
Tak to jest zwykle bicie piany zdegenerowanego kreatyna co nie ma pojęcia o przepisach
Podobnie jak we wspólnotach, zarząd nie ma obowiązku odpowiadania na pytania członków
Strasznie wkurwiają mnie tacy ludzie, nibi światowi a słoma z butów wystaje
JaroXS pisze:GreeN_DG pisze:Jak poznać nr swojego członkostwa?
Ja opłaciłeś składkę i zalogujesz się do ZEFIRA to w swoim profilu (menu) widzisz numer legitymacji członkowskiej.
Zbyszek Gotkiewicz pisze:Dostałem takiego maila i zamieszczam go w całości. Powinieneś to zrozumieć, bo ujawnianie prywatnej korespondencji to twoja specjalność. Wiec to nie moje słowa bo mnie by się nie chciało grzebac w przepisach żeby prostować twój pokrecony świat a bardziej mi chodziło żebyś przeczytał o prawach i obowiązkach członka stowarzyszenia.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość