Firma zmieniła logo, ale czy to jest jakiś żart okolicznościowy, ktoś coś wie więcej?
Co się stało temu Dudku?
ciacholot pisze:Logo zmienia każda firma i jest to wskazane. Po prostu trzeba je odświeżać i musi ono trafiać formą do odpowiedniej grupy docelowej. Dobrze jest jednak jak nie zmienia się tego w tak drastyczny sposób i tak odległy graficznie. Zmiany powinny być zrobione w taki sposób aby obserwator nie miał problemu z identyfikacją. Mnie ciekawi jaki tutaj był tok myślowy i uzasadnienie wyboru.
Marcus Biesioroff pisze:prędko się z niego wycofają.
Marcus Biesioroff pisze:Przeciętna długość życia logotypu wynosi ok. 5 lat. Po tym czasie jest on zazwyczaj odświeżany, cały czas nawiązując mniej lub bardziej do poprzedniej wersji. To co wydarzyło się z logotypem firmy Dudek, nie ma precedensu.
Za mała przepuszczalność.der pisze:Głupio tak, maseczki od "dudek paragliders".
prokopcio pisze:Za mała przepuszczalność.der pisze:Głupio tak, maseczki od "dudek paragliders".
prokopcio pisze:Za mała przepuszczalność.
pomyślałęm o tym wcześniej ale bez obrazka tego nie miałem wizji, teraz wszytko jasne i oczywiste, sam jak opracowywałem logotyp programu do wycinarek plazmowych CNC podstawowym założeniem było, żeby dało się go wyciąć na tych maszynach.uriuk pisze:Wyglada na to, ze to logo ma sens, jesli sie je umiesci na skrzydle.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość