LeonardoXC (PL) - Koniec Sezonu 2022

rg
Latam: Tylko Swobodnie
Doświadczenie: Świeżak po Kursie
Kontakt:

LeonardoXC (PL) - Koniec Sezonu 2022

Postautor: rg » 25 października 2022, 09:05

Cześć,
gratuluję wszystkim pięknych lotów w sezonie 2022. Na platformę https://leonardo.pgxc.pl wgraliście prawie 2x więcej logów niż w poprzednim sezonie, w tabeli głównej trzy pierwsze miejsca zajęli:
1. "Adam Rodo"
2. Maciej Krzesiński
3. Mariusz Strzelczyk

Ale tabela główna to nie wszystko, prócz niej są także rankingi: Lotów Holowanych, Klifowy i Klifów Nadwiślanych. Szersze podsumowanie znajdziecie pod adresem: http://pgxc.pl/2022/10/podsumowanie-par ... zonu-2022/

Pozdrawiam i zapraszam na kolejny sezon,
Robert
Obrazek
--
Najlepszą formą docenienia mojej pracy nad leonardo.pgxc.pl jest POLECENIE i wgrywanie logów.

Awatar użytkownika
der
Latam: Swobodnie i z Napędem
Doświadczenie: Średnio Zaawansowany

Re: LeonardoXC (PL) - Koniec Sezonu 2022

Postautor: der » 25 października 2022, 16:14

Przepraszam :oops:
Z własnego lenistwa, a bardziej niedopatrzenia, tylko w jednym wypadku lotów klasyfikowanych wybrałem poprawną opcję "wyciągarka".
Tym samym reszta poszła jako "z górki" czyli klasyczny
O tyle zabawne, że to "MojaGórka" w Michałkowie :)

Już poprawiłem i zapamiętam na przyszłość, wybierać poprawnie, tak by uszanować pracę czyjąś (Twoją), czyli osobie jakiej chce się nie tylko tę stronę ale i te statystyki prowadzić. Bo z tego co sprawdziłem, to nie był pierwszy taki sezon. Nigdy wcześniej nie przywiązywałem do tego uwagi :?

Awatar użytkownika
prokopcio

Postautor: prokopcio » 25 października 2022, 16:36

Super! Gratuluję wszytkim i Tobie Robert za wklad i chęci. Nie ukrywam mojej satysfakcji z tego, że w czołówce jest kolega der :) ktory kilka drobnych punktow dobił rownież z własnej wyciagarki.

Dodatkowo jest dlabmnie zaskoczeniem pojawienia się na liscie startowiska Skarbimierz rzut beretem ode mnie. Tam odbywaly sie loty sto lat temu ale jak sie interesowałem ".niedawno " to miejscowka jest całkowicie martwa. Gdzie uzyskam jakieś info o niej ?
Łukasz Prokop

Piotr Domański

Postautor: Piotr Domański » 25 października 2022, 16:48

prokopcio pisze:Dodatkowo jest dlabmnie zaskoczeniem pojawienia się na liscie startowiska Skarbimierz rzut beretem ode mnie. Tam odbywaly sie loty sto lat temu ale jak sie interesowałem ".niedawno " to miejscowka jest całkowicie martwa. Gdzie uzyskam jakieś info o niej ?

Tam Uriuk z Wiktorem holował. Teren po wojsku miał iść pod zabudowe przemysłową. Podejrzewam, że teraz to miejsce startu nie dotyczy terenów byłego lotniska.

Awatar użytkownika
uriuk
Site Admin
Doświadczenie: Instruktor
Kontakt:

Postautor: uriuk » 25 października 2022, 16:55

Niedawno, lecac na Zar, z sentymentu przelecialem nad lotniskiem w Skarbimierzu. Jest ono calkowicie i szczelnie zabudowane halami produkcyjnymi, a z dawnych hangarobunkrow nie zostalo nawet wspomnienie, choc moze jakis sie ostal, bo byly one dosc dobrze zamaskowane po 20 latach zarosly tak dokladnie, ze sa nie do wypatrzenia. W kazdym razie prowadzace do nich betonowe drogi kolowania sa znikniete.
Pas startowy nie istnieje.
Poniewaz bylo turbulentnie, to nie chcialo mi sie robic fotki.

Piotr Domański

Postautor: Piotr Domański » 25 października 2022, 16:57

prokopcio pisze:Super! Gratuluję wszytkim i Tobie Robert za wklad i chęci. Nie ukrywam mojej satysfakcji z tego, że w czołówce jest kolega der :) ktory kilka drobnych punktow dobił rownież z własnej wyciagarki.

Dodatkowo jest dlabmnie zaskoczeniem pojawienia się na liscie startowiska Skarbimierz rzut beretem ode mnie. Tam odbywaly sie loty sto lat temu ale jak sie interesowałem ".niedawno " to miejscowka jest całkowicie martwa. Gdzie uzyskam jakieś info o niej ?

Spojrzaem na google maps, i na zdjęciach jeszcze widać resztki pasa okolonego firmami, mało prawdopodobne aby dało się tam wyholować. Pewnie Uriuk może coś na temat tej historycznej miejcówki powiedzieć.

Piotr Domański

Postautor: Piotr Domański » 25 października 2022, 16:58

uriuk pisze:Niedawno, lecac na Zar, z sentymentu przelecialem nad lotniskiem w Skarbimierzu. Jest ono calkowicie i szczelnie zabudowane halami produkcyjnymi, a z dawnych hangarobunkrow nie zostalo nawet wspomnienie, choc moze jakis sie ostal, bo byly one dosc dobrze zamaskowane po 20 latach zarosly tak dokladnie, ze sa nie do wypatrzenia. W kazdym razie prowadzace do nich betonowe drogi kolowania sa znikniete.
Pas startowy nie istnieje.
Poniewaz bylo turbulentnie, to nie chcialo mi sie robic fotki.

O... już powiedzaiał:)

Awatar użytkownika
prokopcio

Postautor: prokopcio » 25 października 2022, 17:25

Nie zrozumieliśmy się...
Ja to lotnisko znam niźle i wiem że jest nieczynne, zabudowane i bezużyteczne.

Temat dotyczy podsumowaniu rankingu 2022 i jest tam napisane ( cytuję )

W przypadku pokonywanych dystansów (po prostej), nie wypada nie wspomnieć o startowiskach:

1. Skarbimierz (197,4km)
Łukasz Prokop

Awatar użytkownika
uriuk
Site Admin
Doświadczenie: Instruktor
Kontakt:

Postautor: uriuk » 25 października 2022, 17:43

Kliknij na lot i zobaczysz, ze start byl w miejscowosci Miejsce, miedzy Namyslowem a Opolem. Pilot, Maciek, jest zbyt mlody, zeby kiedykolwiek startowal ze Skarbimierza, ale jego ojciec czesto tam latal. Jakas dziwna ta pomylka.

Piotr Domański

Postautor: Piotr Domański » 25 października 2022, 18:29

prokopcio pisze:Nie zrozumieliśmy się...

W przypadku pokonywanych dystansów (po prostej), nie wypada nie wspomnieć o startowiskach:

1. Skarbimierz (197,4km)

Trudno żebyśmy mogli domyślać się czegokolwiek innego skoro napisałeś "Tam odbywaly sie loty sto lat temu ale jak sie interesowałem niedawno to miejscowka jest całkowicie martwa. " dla mie to było jednoznaczne, że chodzi o ten Brzeg, który popularnością i możliwościami przebijał wtedy Borsk;)

Piotr Domański

Postautor: Piotr Domański » 25 października 2022, 18:51

prokopcio pisze:Nie zrozumieliśmy się...

1. Skarbimierz (197,4km)

Sorry... już do mnie dotarło, prokopcio nastepnym razem klarowniej proszę bo ja prostym pociągaczem za sznurki jestem;)

rg
Latam: Tylko Swobodnie
Kontakt:

Postautor: rg » 26 października 2022, 08:24

Dzięki za wasze komentarze, już poprawiam co trzeba :)
Obrazek
--
Najlepszą formą docenienia mojej pracy nad leonardo.pgxc.pl jest POLECENIE i wgrywanie logów.

Wróć do „Zawody”