LeonardoXC (PL) - Koniec Sezonu 2022
-
- Latam: Tylko Swobodnie
- Doświadczenie: Świeżak po Kursie
- Kontakt:
LeonardoXC (PL) - Koniec Sezonu 2022
Cześć,
gratuluję wszystkim pięknych lotów w sezonie 2022. Na platformę https://leonardo.pgxc.pl wgraliście prawie 2x więcej logów niż w poprzednim sezonie, w tabeli głównej trzy pierwsze miejsca zajęli:
1. "Adam Rodo"
2. Maciej Krzesiński
3. Mariusz Strzelczyk
Ale tabela główna to nie wszystko, prócz niej są także rankingi: Lotów Holowanych, Klifowy i Klifów Nadwiślanych. Szersze podsumowanie znajdziecie pod adresem: http://pgxc.pl/2022/10/podsumowanie-par ... zonu-2022/
Pozdrawiam i zapraszam na kolejny sezon,
Robert
gratuluję wszystkim pięknych lotów w sezonie 2022. Na platformę https://leonardo.pgxc.pl wgraliście prawie 2x więcej logów niż w poprzednim sezonie, w tabeli głównej trzy pierwsze miejsca zajęli:
1. "Adam Rodo"
2. Maciej Krzesiński
3. Mariusz Strzelczyk
Ale tabela główna to nie wszystko, prócz niej są także rankingi: Lotów Holowanych, Klifowy i Klifów Nadwiślanych. Szersze podsumowanie znajdziecie pod adresem: http://pgxc.pl/2022/10/podsumowanie-par ... zonu-2022/
Pozdrawiam i zapraszam na kolejny sezon,
Robert
- der
- Latam: Swobodnie i z Napędem
- Doświadczenie: Średnio Zaawansowany
Re: LeonardoXC (PL) - Koniec Sezonu 2022
Przepraszam
Z własnego lenistwa, a bardziej niedopatrzenia, tylko w jednym wypadku lotów klasyfikowanych wybrałem poprawną opcję "wyciągarka".
Tym samym reszta poszła jako "z górki" czyli klasyczny
O tyle zabawne, że to "MojaGórka" w Michałkowie
Już poprawiłem i zapamiętam na przyszłość, wybierać poprawnie, tak by uszanować pracę czyjąś (Twoją), czyli osobie jakiej chce się nie tylko tę stronę ale i te statystyki prowadzić. Bo z tego co sprawdziłem, to nie był pierwszy taki sezon. Nigdy wcześniej nie przywiązywałem do tego uwagi
Z własnego lenistwa, a bardziej niedopatrzenia, tylko w jednym wypadku lotów klasyfikowanych wybrałem poprawną opcję "wyciągarka".
Tym samym reszta poszła jako "z górki" czyli klasyczny
O tyle zabawne, że to "MojaGórka" w Michałkowie
Już poprawiłem i zapamiętam na przyszłość, wybierać poprawnie, tak by uszanować pracę czyjąś (Twoją), czyli osobie jakiej chce się nie tylko tę stronę ale i te statystyki prowadzić. Bo z tego co sprawdziłem, to nie był pierwszy taki sezon. Nigdy wcześniej nie przywiązywałem do tego uwagi
- prokopcio
Super! Gratuluję wszytkim i Tobie Robert za wklad i chęci. Nie ukrywam mojej satysfakcji z tego, że w czołówce jest kolega der ktory kilka drobnych punktow dobił rownież z własnej wyciagarki.
Dodatkowo jest dlabmnie zaskoczeniem pojawienia się na liscie startowiska Skarbimierz rzut beretem ode mnie. Tam odbywaly sie loty sto lat temu ale jak sie interesowałem ".niedawno " to miejscowka jest całkowicie martwa. Gdzie uzyskam jakieś info o niej ?
Dodatkowo jest dlabmnie zaskoczeniem pojawienia się na liscie startowiska Skarbimierz rzut beretem ode mnie. Tam odbywaly sie loty sto lat temu ale jak sie interesowałem ".niedawno " to miejscowka jest całkowicie martwa. Gdzie uzyskam jakieś info o niej ?
Łukasz Prokop
-
prokopcio pisze:Dodatkowo jest dlabmnie zaskoczeniem pojawienia się na liscie startowiska Skarbimierz rzut beretem ode mnie. Tam odbywaly sie loty sto lat temu ale jak sie interesowałem ".niedawno " to miejscowka jest całkowicie martwa. Gdzie uzyskam jakieś info o niej ?
Tam Uriuk z Wiktorem holował. Teren po wojsku miał iść pod zabudowe przemysłową. Podejrzewam, że teraz to miejsce startu nie dotyczy terenów byłego lotniska.
- uriuk
- Site Admin
- Doświadczenie: Instruktor
- Kontakt:
Niedawno, lecac na Zar, z sentymentu przelecialem nad lotniskiem w Skarbimierzu. Jest ono calkowicie i szczelnie zabudowane halami produkcyjnymi, a z dawnych hangarobunkrow nie zostalo nawet wspomnienie, choc moze jakis sie ostal, bo byly one dosc dobrze zamaskowane po 20 latach zarosly tak dokladnie, ze sa nie do wypatrzenia. W kazdym razie prowadzace do nich betonowe drogi kolowania sa znikniete.
Pas startowy nie istnieje.
Poniewaz bylo turbulentnie, to nie chcialo mi sie robic fotki.
-
prokopcio pisze:Super! Gratuluję wszytkim i Tobie Robert za wklad i chęci. Nie ukrywam mojej satysfakcji z tego, że w czołówce jest kolega der ktory kilka drobnych punktow dobił rownież z własnej wyciagarki.
Spojrzaem na google maps, i na zdjęciach jeszcze widać resztki pasa okolonego firmami, mało prawdopodobne aby dało się tam wyholować. Pewnie Uriuk może coś na temat tej historycznej miejcówki powiedzieć.
-
uriuk pisze:Niedawno, lecac na Zar, z sentymentu przelecialem nad lotniskiem w Skarbimierzu. Jest ono calkowicie i szczelnie zabudowane halami produkcyjnymi, a z dawnych hangarobunkrow nie zostalo nawet wspomnienie, choc moze jakis sie ostal, bo byly one dosc dobrze zamaskowane po 20 latach zarosly tak dokladnie, ze sa nie do wypatrzenia. W kazdym razie prowadzace do nich betonowe drogi kolowania sa znikniete.
O... już powiedzaiał:)
- prokopcio
Nie zrozumieliśmy się...
Ja to lotnisko znam niźle i wiem że jest nieczynne, zabudowane i bezużyteczne.
Temat dotyczy podsumowaniu rankingu 2022 i jest tam napisane ( cytuję )
W przypadku pokonywanych dystansów (po prostej), nie wypada nie wspomnieć o startowiskach:
1. Skarbimierz (197,4km)
W przypadku pokonywanych dystansów (po prostej), nie wypada nie wspomnieć o startowiskach:
1. Skarbimierz (197,4km)
Łukasz Prokop
- uriuk
- Site Admin
- Doświadczenie: Instruktor
- Kontakt:
Kliknij na lot i zobaczysz, ze start byl w miejscowosci Miejsce, miedzy Namyslowem a Opolem. Pilot, Maciek, jest zbyt mlody, zeby kiedykolwiek startowal ze Skarbimierza, ale jego ojciec czesto tam latal. Jakas dziwna ta pomylka.
-
prokopcio pisze:Nie zrozumieliśmy się...
1. Skarbimierz (197,4km)
Trudno żebyśmy mogli domyślać się czegokolwiek innego skoro napisałeś "Tam odbywaly sie loty sto lat temu ale jak sie interesowałem niedawno to miejscowka jest całkowicie martwa. " dla mie to było jednoznaczne, że chodzi o ten Brzeg, który popularnością i możliwościami przebijał wtedy Borsk;)
-
prokopcio pisze:Nie zrozumieliśmy się...
1. Skarbimierz (197,4km)
Sorry... już do mnie dotarło, prokopcio nastepnym razem klarowniej proszę bo ja prostym pociągaczem za sznurki jestem;)
-
- Latam: Tylko Swobodnie
- Kontakt:
Dzięki za wasze komentarze, już poprawiam co trzeba