https://www.xctracer.com/en/tech-specs/ ... 01&lang=en
https://www.lebipbip.com/pl/legpsbip-pl ... ger-vario/
Ilu jest aktywnych pilotów pg/ppg?
-
- Latam: Tylko Swobodnie
- Doświadczenie: Średnio Zaawansowany
Re: Ilu jest aktywnych pilotów pg/ppg?
pzdr,
/Szymon
/Szymon
-
- Doświadczenie: Uczeń
Fajne, tylko jak w trakcie lotu podejrzeć na tych urządzeniach parametry ? I w jaki sposób pokazują np. lądowisko czy inny zadany punkt? One się łącza z jakimś interfejsem graficznym bezprzewodowo?
-
Imodi pisze:Fajne, tylko jak w trakcie lotu podejrzeć na tych urządzeniach parametry ? I w jaki sposób pokazują np. lądowisko czy inny zadany
punkt? One się łącza z jakimś interfejsem graficznym bezprzewodowo?
Łączą się po bluetooth z telefonem, ebookiem albo tabletem i współpracują z softem typu Xctrack, lk8000 itp.
- Zbyszek Gotkiewicz
- Doświadczenie: Instruktor
- Kontakt:
Wydaje mi się, że aplikacja na telefon lub tablet jest tu podstawą do opracowania nowego urządzenia i najlepiej jest wykorzystać istniejące aplikacje opensorsowe.
Zbyszek Gotkiewicz
- Marcus Biesioroff
Ja się nie dziwię Imodiowi, również mam złe doświadczenia z podkradaniem myśli autorskiej. Ogólnie istnieje coś takiego jak równoległość wynalazków i w takiej sytuacji wygrywa ten, który wcześniej zgłosi patent i/lub wypuści produkt. Tego nie da się uniknąć. Maciek, myślę, że zbyt pochopnie oceniasz możliwości Imodiego, niestety to on musi zaryzykować i przekonać siebie i nas, że to jego wynalazek będzie lepszy od innych. Dopóki żaden sensowny się nie pojawił, wszyscy ryzykują podobnie. Trzymam kciuki za przedsięwzięcie!
Lubię patrzeć na niebo, bo wiem, że go nie wyasfaltują
-
- Doświadczenie: Uczeń
Dziękuje wszystkim za opinie, taka pomoc jest nieoceniona. Planuje otworzyć nowy wątek, pracuje jeszcze nad innymi projektami związanymi z paralotniarstwem. Jeden z nich w zasadzie jest już gotowy, moduł z interfejsem w połowie, a reszta w między czasie 

-
- Latam: Tylko z Napędem
Jarko_147 pisze: Myślę że faktycznie warto iść również w kierunku GA i ULM ... co jak co, ale glajciarze są czesto gadżeciarzamijak im wmówisz że Twoje urządzenie doda im zajebistości, a nie daj bóg, że sprawi, że będą lepszymi pilotami, to rynek Twoj
Sezonowo zdarzało mi się pomagać przy obsłudze i przeglądach szybowców i tam to są dopiero gadżeciarze...

Tradycyjne varia, swą precyzją, szału w "patykach" nie robią. Kolega wspominał, że wyratował się kiedyś z niskiego parteru na zerkach, tylko dlatego, że miał ze sobą też elektroniczne, lotniowe vario.
W celach rozeznania co do funkcjonalności, dotychczas stosowanych przez szybowników, wypasionych elektro-gadżetów oraz wysłuchania "koncertu życzeń". Proponuję nie zadawać im pytań poprzez fora(również dla chronienia swoich pomysłów). Ale do konsultacji, nawiązać kontakt bezpośredni, jedynie z pojedynczymi pilotami, choćby nawet z Sebastianem Kawą...? Ja polecam spróbować pogadać na ten temat np. z Darkiem Lewkiem(nie podam tu tel. ale w razie potrzeby, łatwo wygoglujesz), wiem że czasem zmieniał swoje varia na wypasach, na nowsze- więc raczej z potrzeby, jeszcze wygodniejszej funcjonalności.
Pozdro
Wiesiek