https://www.xctracer.com/en/tech-specs/ ... 01&lang=en
https://www.lebipbip.com/pl/legpsbip-pl ... ger-vario/
Ilu jest aktywnych pilotów pg/ppg?
-
- Latam: Tylko Swobodnie
- Doświadczenie: Średnio Zaawansowany
Re: Ilu jest aktywnych pilotów pg/ppg?
pzdr,
/Szymon
/Szymon
-
- Doświadczenie: Uczeń
Fajne, tylko jak w trakcie lotu podejrzeć na tych urządzeniach parametry ? I w jaki sposób pokazują np. lądowisko czy inny zadany punkt? One się łącza z jakimś interfejsem graficznym bezprzewodowo?
-
Imodi pisze:Fajne, tylko jak w trakcie lotu podejrzeć na tych urządzeniach parametry ? I w jaki sposób pokazują np. lądowisko czy inny zadany
punkt? One się łącza z jakimś interfejsem graficznym bezprzewodowo?
Łączą się po bluetooth z telefonem, ebookiem albo tabletem i współpracują z softem typu Xctrack, lk8000 itp.
- Zbyszek Gotkiewicz
- Doświadczenie: Instruktor
- Kontakt:
Wydaje mi się, że aplikacja na telefon lub tablet jest tu podstawą do opracowania nowego urządzenia i najlepiej jest wykorzystać istniejące aplikacje opensorsowe.
Zbyszek Gotkiewicz
- Marcus Biesioroff
Ja się nie dziwię Imodiowi, również mam złe doświadczenia z podkradaniem myśli autorskiej. Ogólnie istnieje coś takiego jak równoległość wynalazków i w takiej sytuacji wygrywa ten, który wcześniej zgłosi patent i/lub wypuści produkt. Tego nie da się uniknąć. Maciek, myślę, że zbyt pochopnie oceniasz możliwości Imodiego, niestety to on musi zaryzykować i przekonać siebie i nas, że to jego wynalazek będzie lepszy od innych. Dopóki żaden sensowny się nie pojawił, wszyscy ryzykują podobnie. Trzymam kciuki za przedsięwzięcie!
Lubię patrzeć na niebo, bo wiem, że go nie wyasfaltują
-
- Doświadczenie: Uczeń
Dziękuje wszystkim za opinie, taka pomoc jest nieoceniona. Planuje otworzyć nowy wątek, pracuje jeszcze nad innymi projektami związanymi z paralotniarstwem. Jeden z nich w zasadzie jest już gotowy, moduł z interfejsem w połowie, a reszta w między czasie
-
- Latam: Tylko z Napędem
Jarko_147 pisze: Myślę że faktycznie warto iść również w kierunku GA i ULM ... co jak co, ale glajciarze są czesto gadżeciarzami jak im wmówisz że Twoje urządzenie doda im zajebistości, a nie daj bóg, że sprawi, że będą lepszymi pilotami, to rynek Twoj
Sezonowo zdarzało mi się pomagać przy obsłudze i przeglądach szybowców i tam to są dopiero gadżeciarze... . Rozbieżność cen głupich radii, jakie klienci sobie życzą zamontować, przekracza 10tysi. Warto więc wziąć pod uwagę, szczególnie tą grupę klientów. Bo naprawdę zdarzają się wśród nich tacy, co mają problem na co kasę wydać?- więc czemu miałbyś nie spróbować, zacząć im w tym pomagać... ?.
Tradycyjne varia, swą precyzją, szału w "patykach" nie robią. Kolega wspominał, że wyratował się kiedyś z niskiego parteru na zerkach, tylko dlatego, że miał ze sobą też elektroniczne, lotniowe vario.
W celach rozeznania co do funkcjonalności, dotychczas stosowanych przez szybowników, wypasionych elektro-gadżetów oraz wysłuchania "koncertu życzeń". Proponuję nie zadawać im pytań poprzez fora(również dla chronienia swoich pomysłów). Ale do konsultacji, nawiązać kontakt bezpośredni, jedynie z pojedynczymi pilotami, choćby nawet z Sebastianem Kawą...? Ja polecam spróbować pogadać na ten temat np. z Darkiem Lewkiem(nie podam tu tel. ale w razie potrzeby, łatwo wygoglujesz), wiem że czasem zmieniał swoje varia na wypasach, na nowsze- więc raczej z potrzeby, jeszcze wygodniejszej funcjonalności.
Pozdro
Wiesiek