krislerta pisze:
Wingowery robi się głównie za pomocą ciała. Sterówka jest dodatkiem. Jeśli robiłeś tylko sterówkami to nie były wingowery.[/quote]
Dałem ciała [/quote]
To jak w czasie stosunku. Liczy się rytm a nie siła.
krislerta pisze:
matgaw pisze:Na swoim poziomie doświadczenia zdecydowanie nie próbuj robić żadnych "wingoverów" żeby wytracać wysokość!
Uszy + speed dadzą ci bezpieczne opadanie ok. 3,5 m/s.
Jak to za mało to musisz się nauczyć spirali pod okiem kogoś doświadczonego.
benmali pisze: Spotkałem się z opiniami "starych wyjadaczy" którzy uważaja III etap za strate czasu i kasy. Więc większość absolwentów kursów III etap odpuszcza.
Zbyszek Gotkiewicz pisze:Jeśli pójdzie na trening bezpieczeństwa żeby uczyć się wingowerów to będzie jak na filmiku: prawy, lewy, prawy, lewy, prawy, paka paka paka.
benmali pisze:Moze sie myle ale nie widzialem w żadnej polskiej szkole czegos w stylu "program absolwencki" czyli zorganizowanego , dlugofalowego programu doprowadzajacego pilota po kursie do poziomu w ktorym naprawde bedzie bez obaw latal samodzielnie. Co o tym myslicie?
AndRand pisze:Zbyszek Gotkiewicz pisze:Jeśli pójdzie na trening bezpieczeństwa żeby uczyć się wingowerów to będzie jak na filmiku: prawy, lewy, prawy, lewy, prawy, paka paka paka.
Lepsza paka nad wodą niż za nisko nad ziemią.
Nawet nad drzewami.
benmali pisze: Opcja 3 - zaczyna latać sam - i prędzej czy póżniej się połamie. Albo stowarzysza się z innym, podobnym świeżakiem i solidarnie łamią się razem.
benmali pisze:Do czego zmierzam - nie ma sprecyzowanej ścieżki rozwoju pilota po kursie. Ani formalnej ani nieformalnej lecz w jakims tam stopniu zorganizowanej. Moze sie myle ale nie widzialem w żadnej polskiej szkole czegos w stylu "program absolwencki" czyli zorganizowanego , dlugofalowego programu doprowadzajacego pilota po kursie do poziomu w ktorym naprawde bedzie bez obaw latal samodzielnie. Co o tym myslicie?
krislerta pisze: "...jest "rynek" świerzaków do zagospodarowania".
Blazej pisze:
uriuk pisze:benmali pisze: Spotkałem się z opiniami "starych wyjadaczy" którzy uważaja III etap za strate czasu i kasy. Więc większość absolwentów kursów III etap odpuszcza.
Wpadles w zle towarzystwo i skonczysz jak oni, na Mieroszowie. Zmien ekipe.
Wróć do „Szkolenie i technika latania”
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość