Szukam bratnich dusz z WrocŁawia
- krislerta
- Latam: Tylko Swobodnie
- Doświadczenie: Świeżak po Kursie
- Kontakt:
Szukam bratnich dusz z WrocŁawia
Witam.
Szukam bratnich, latających, dusz z WrocŁwia.
Cele: spotkać się, pogadać o lataniu, wymienić wiadomościami - książkami,
wybrać się na wspólne latanie, napić się piwa przy ognisku. Krzysiek
Szukam bratnich, latających, dusz z WrocŁwia.
Cele: spotkać się, pogadać o lataniu, wymienić wiadomościami - książkami,
wybrać się na wspólne latanie, napić się piwa przy ognisku. Krzysiek
Krzysztof Łukasiewicz
- uriuk
- Site Admin
- Latam: Swobodnie i z Napędem
- Doświadczenie: Instruktor
- Kontakt:
Re: Szukam bratnich dusz z WrocŁawia
Raczej w sezonie. Zima każdy nadrabia zaległości rodzinne i klei związek zagrożony rozwodem z powodu latania latem
- krislerta
- Kontakt:
uriuk pisze:Raczej w sezonie. Zima każdy nadrabia zaległości rodzinne i klei związek zagrożony rozwodem z powodu latania latem
Dzięki URIUK WREDNA MAŁPA.
A Co TY na ognisko drwalskie i piwko?
Ścinam nad odrą posusze caŁe piŁą stihl i jedno drzewo na jedno ognisko! Zapraszam
Krzysztof Łukasiewicz
- uriuk
- Site Admin
- Kontakt:
krislerta pisze:uriuk pisze:Raczej w sezonie. Zima każdy nadrabia zaległości rodzinne i klei związek zagrożony rozwodem z powodu latania latem
Ścinam nad odrą posusze caŁe piŁą stihl i jedno drzewo na jedno ognisko! Zapraszam
Jutro zamierzam polozyc sie do szpitala, zeby odzyskac metale kolorowe.
Potem grzecznie leze w lozeczku i zdrowieje, pozniej kicam do Omanu. Nastepnie do Maroka. A pozniej ch... wie gdzie.
Przedwczoraj nie stawilem sie na kolacje i dostalem groznie brzmiacego SMSa "a co ty robisz w Olsztynie?", a ja po prostu zalatany jestem
- Zbyszek Gotkiewicz
- Kontakt:
-
- Latam: Tylko z Napędem
- Doświadczenie: Średnio Zaawansowany
Krzysiek, aby latać aktywnie, dobrze jest robić to przez caly rok. Nie wskazane jest popadać w sen zimowy. A poza tym właśnie jesienią i zimą są najspokojniejsze warunki by stawiać pierwsze samodzielne kroki. Ludzie na startowiskach zawsze Ci pomogą, pogadają, wytłumaczą o co ich zapytasz bo i tak tam wtedy są . Ale jak będzie chodziło o poświęcanie czasu by się gdzieś poza lataniem spotkać, to takie bezinteresowne tradycje, niestety raczej zanikają. Na samodzielne początki możesz się zainteresować obserwacją pogody z wiatrami od południa i umawiać z pilotami na wspólne latania w Miroszowie. Do lądowań są tam dziesiątki hektarów. Tu jest bardzo male grono forumowiczów ale możesz taż zalogować się na tzw. "preclu" i tam próbować nawiązać kontakty :
https://groups.google.com/forum/#!forum ... paralotnie
Pozdrawiam Wiesiek
https://groups.google.com/forum/#!forum ... paralotnie
Pozdrawiam Wiesiek
- uriuk
- Site Admin
- Kontakt:
Na preclu to znowu spotkasz Fotolota
Wroclaw na latanie umawia sie na facebooku.
Wroclaw na latanie umawia sie na facebooku.
- micro
- Kontakt:
fotolot pisze: Tu jest bardzo male grono forumowiczów ale możesz taż zalogować się na tzw. "preclu" i tam próbować nawiązać kontakty :
Rzeczywiście, ponad 1200 luda to małe gronko .
Roman Michalak
-
micro pisze:Rzeczywiście, ponad 1200 luda to małe gronko .
Nie no oczywiście, że spis ludności z całej PL jest tutaj pokażny. Jako forumowiczów nie miałem na myśli listy tych, którzy się tu kiedyś tylko zarejestrowali ale zrezygnowali z aktywnego udziału . Spójrz na rzeczywistość: przykładowo na 25-ciu, na jednej ze stron zarejestrowanych, tylko 3-ech coś tu napisało..(oj zaraz cenzor coś tu personalnie wysmaruje na zachęte )
- uriuk
- Site Admin
- Kontakt:
Ten watek, utworzony dzisiaj, dosc niszowy i malo zajmujacy dla szerszej publicznosci przeczytalo juz 87 osob.
I pewnie na tym sie zakonczy, bo ty wlaczyles sie do dyskusji. Statystyki nieublaganie pokazuja, ze jak pojawiasz sie ty, to znika zainteresowanie. Musza cie miec za strasznego nudziarza
I pewnie na tym sie zakonczy, bo ty wlaczyles sie do dyskusji. Statystyki nieublaganie pokazuja, ze jak pojawiasz sie ty, to znika zainteresowanie. Musza cie miec za strasznego nudziarza
- Zbyszek Gotkiewicz
- Kontakt:
Wiesiek. Spodziewam się, że skoro reklamuje tu precla, to będziesz też reklamował pgforum na preclu
Zbyszek Gotkiewicz
-
Zbyszek Gotkiewicz pisze:Wiesiek. Spodziewam się, że skoro reklamuje tu precla, to będziesz też reklamował pgforum na preclu
Potrzebujecie zwiększenia oglądalności dla swoich masek ? Czasem umieszczałem tam linki stąd. "Wszystko jest kwestią indywidualnych punktów widzenia". Każdy Człowiek ma wlasny system wartości.
Odnośnie "kibolizmu i różnych barw szalików", to mam do tego akurat taki stosunek , że będąc na meczu, oklaskiwał bym każdą dobrze technicznie rozegraną akcję, zawodników z obu drużyn(oprócz chamsko faulujących ).
To żadna( byznesowa?) "reklama", tylko najzwyklejsza podpowiedż ,że tam też można znależć bezinteresowne "bratnie dusze" . Gdyby Krzysiek byl z okolic Dolnego Powiśla to i u mnie moglibyśmy się spotkać i pogadać(akurat w ciągu ostatnich trzech dni , dwa razy odwiedzili gościnnie mój dom paralotniarze, choć osobiście interesuje się też lotniami to przy nich nie "reklamuję" tego sportu).
Pozdrawiam Wiesiek Sobczak
Ostatnio zmieniony 08 stycznia 2020, 09:02 przez fotolot, łącznie zmieniany 1 raz.
- krislerta
- Kontakt:
Dzięki za namiar. Mieroszów znam i bywam. Fajnie jest i instruktor super. Uriukowi życzę odzyskania tytanu i powrotu do wysokich lotów. HEY
Krzysztof Łukasiewicz
- Zbyszek Gotkiewicz
- Kontakt:
Wiesiek. Nie chodzi o kibolizm, ale o to co leży co na sercu. Czyli o dotarcie z wiedzą do jak.największej liczby pilotów. Skoro uważasz, że tu za mało osób zagląda, to dobrze by było to poprawić. Jest tu wiele wiedzy zgromadzone i łatwo dostępne, a nie ma takiego drogiego miejsca w naszym środowisku. Szukanie czegokolwiek na preclu jest dużo trudniejsze, pomijając już inne aspekty grup dyskusyjnych. Jak miałeś pytanie dotyczące pompowania sterówkami to od razu dostałeś do przeczytania cały wątek razem z filmami. Jest tu dużo informacji, są ludzie którzy chcą pomagać a Ty widzisz tu tylko dwóch gości z ciśnieniem na rozpoznawalność i kibolskie zagrywki.
Zbyszek Gotkiewicz
- prokopcio
Z Wieśkiem jest Was trzech !Zbyszek Gotkiewicz pisze:widzisz tu tylko dwóch gości z ciśnieniem na rozpoznawalność i kibolskie zagrywki.
krislerta pisze:A Co TY na ognisko drwalskie i piwko?
Krzysiek - organizuj to ognisko i ludzi a ja postaram się też zjawić
krislerta pisze:Szukam bratnich dusz z WrocŁawia
Co prawda ja nie z Wrocławia ale Bardzo chętnie jeśli dopuszczasz kogoś "z zewnątrz" !
Łukasz Prokop
- qbaepp11
- Doświadczenie: Sympatyk
fotolot pisze:Krzysiek, aby latać aktywnie, dobrze jest robić to przez caly rok. Nie wskazane jest popadać w sen zimowy. A poza tym właśnie jesienią i zimą są najspokojniejsze warunki by stawiać pierwsze samodzielne kroki. Ludzie na startowiskach zawsze Ci pomogą, pogadają, wytłumaczą o co ich zapytasz bo i tak tam wtedy są . Ale jak będzie chodziło o poświęcanie czasu by się gdzieś poza lataniem spotkać, to takie bezinteresowne tradycje, niestety raczej zanikają. Na samodzielne początki możesz się zainteresować obserwacją pogody z wiatrami od południa i umawiać z pilotami na wspólne latania w Miroszowie. Do lądowań są tam dziesiątki hektarów. Tu jest bardzo male grono forumowiczów ale możesz taż zalogować się na tzw. "preclu" i tam próbować nawiązać kontakty :
Pozdrawiam Wiesiek
Ty chyba na Miero nie byłeś. Tam jest walka o miejsce do startu i wschodnią odchyłką , żeby się zabrać. Nie ma czasu pogaduszki
Łukasz Serafin
https://www.facebook.com/brzeg.dolny.z.powietrza/
https://www.facebook.com/brzeg.dolny.z.powietrza/
- krislerta
- Kontakt:
Co prawda ja nie z Wrocławia ale Bardzo chętnie jeśli dopuszczasz kogoś "z zewnątrz" ![/quote]
Zapraszam caŁą Polskę. Dzięki za odpowiedź. Jak tylko dojdę do siebie po kontuzji to zapraszam. Sam chętnie gdzieś się pojawię gdzie są fajni ludzie i można polatać. HEY
Zapraszam caŁą Polskę. Dzięki za odpowiedź. Jak tylko dojdę do siebie po kontuzji to zapraszam. Sam chętnie gdzieś się pojawię gdzie są fajni ludzie i można polatać. HEY
- Załączniki
-
- Tak to robimy w lesie
- 23415247_690454971159977_2605146577085091257_o.jpg (252.01 KiB) Przejrzano 9667 razy
Krzysztof Łukasiewicz
-
qbaepp11 pisze:Ty chyba na Miero nie byłeś. Tam jest walka o miejsce do startu i wschodnią odchyłką , żeby się zabrać. Nie ma czasu pogaduszki
Trochę czasu tam spędziłem i znam te klimaty. Jak się wyczekuje na warun to można kulturalnie pogadać, ale jak się zaczyna to rzeżbiarze głośnymi hukami biorą przeciwników by się za wszelką cenę zabrać. Liczyłem że zimą tam większy luz.
- krislerta
- Kontakt:
uriuk pisze:krislerta pisze:uriuk pisze:Raczej w sezonie. Zima każdy nadrabia zaległości rodzinne i klei związek zagrożony rozwodem z powodu latania latem
Jutro zamierzam polozyc sie do szpitala, zeby odzyskac metale kolorowe.
Potem grzecznie leze w lozeczku i zdrowieje, pozniej kicam do Omanu. Nastepnie do Maroka. A pozniej ch... wie gdzie.
Przedwczoraj nie stawilem sie na kolacje i dostalem groznie brzmiacego SMSa "a co ty robisz w Olsztynie?", a ja po prostu zalatany jestem
IMG_20200105_125402.jpg
MiŁo Cie widzieć w dobrej formie i no fajny Samolot
Krzysztof Łukasiewicz
- prokopcio
Żeby nie zaśmiecać tematu Tomkowi :
To To ?
Rogoźnica dolny śląsk górka jest na czeskich forach opisana duże lądowisko. Przyjażdża tu czasem Andrzej Binkowski z kursantami. [/quote]krislerta pisze:Gdzie masz tą niewielką górkę?krislerta pisze:Witam podniosłem się po kontuzji i dzisiaj zrobiłem 3 zloty z niewielkiej górki. I mam kolejne 3 min do godziny mojego nalotu. Pozdrawiam było zajebiście.
To To ?
Łukasz Prokop