Szukam bratnich dusz z WrocŁawia

Awatar użytkownika
krislerta
Latam: Tylko Swobodnie
Doświadczenie: Świeżak po Kursie
Kontakt:

Szukam bratnich dusz z WrocŁawia

Postautor: krislerta » 07 stycznia 2020, 13:38

Witam.
Szukam bratnich, latających, dusz z WrocŁwia.
Cele: spotkać się, pogadać o lataniu, wymienić wiadomościami - książkami,
wybrać się na wspólne latanie, napić się piwa przy ognisku. ;) Krzysiek
Krzysztof Łukasiewicz ;)

Awatar użytkownika
uriuk
Site Admin
Latam: Swobodnie i z Napędem
Doświadczenie: Instruktor
Kontakt:

Re: Szukam bratnich dusz z WrocŁawia

Postautor: uriuk » 07 stycznia 2020, 14:28

Raczej w sezonie. Zima każdy nadrabia zaległości rodzinne i klei związek zagrożony rozwodem z powodu latania latem ;-)

Awatar użytkownika
krislerta
Kontakt:

Postautor: krislerta » 07 stycznia 2020, 18:54

uriuk pisze:Raczej w sezonie. Zima każdy nadrabia zaległości rodzinne i klei związek zagrożony rozwodem z powodu latania latem ;-)

Dzięki URIUK WREDNA MAŁPA.
A Co TY na ognisko drwalskie i piwko?
Ścinam nad odrą posusze caŁe piŁą stihl i jedno drzewo na jedno ognisko! ;) Zapraszam
Krzysztof Łukasiewicz ;)

Awatar użytkownika
uriuk
Site Admin
Kontakt:

Postautor: uriuk » 07 stycznia 2020, 19:04

krislerta pisze:
uriuk pisze:Raczej w sezonie. Zima każdy nadrabia zaległości rodzinne i klei związek zagrożony rozwodem z powodu latania latem ;-)

Ścinam nad odrą posusze caŁe piŁą stihl i jedno drzewo na jedno ognisko! ;) Zapraszam

Jutro zamierzam polozyc sie do szpitala, zeby odzyskac metale kolorowe.
Potem grzecznie leze w lozeczku i zdrowieje, pozniej kicam do Omanu. Nastepnie do Maroka. A pozniej ch... wie gdzie.
Przedwczoraj nie stawilem sie na kolacje i dostalem groznie brzmiacego SMSa "a co ty robisz w Olsztynie?", a ja po prostu zalatany jestem :)

IMG_20200105_125402.jpg
IMG_20200105_125402.jpg (240.26 KiB) Przejrzano 9913 razy

Awatar użytkownika
Zbyszek Gotkiewicz
Kontakt:

Postautor: Zbyszek Gotkiewicz » 07 stycznia 2020, 19:28

Masz za długi łańcuch :p
Zbyszek Gotkiewicz

fotolot
Latam: Tylko z Napędem
Doświadczenie: Średnio Zaawansowany

Postautor: fotolot » 07 stycznia 2020, 20:04

Krzysiek, aby latać aktywnie, dobrze jest robić to przez caly rok. Nie wskazane jest popadać w sen zimowy. A poza tym właśnie jesienią i zimą są najspokojniejsze warunki by stawiać pierwsze samodzielne kroki. Ludzie na startowiskach zawsze Ci pomogą, pogadają, wytłumaczą o co ich zapytasz bo i tak tam wtedy są . Ale jak będzie chodziło o poświęcanie czasu by się gdzieś poza lataniem spotkać, to takie bezinteresowne tradycje, niestety raczej zanikają. Na samodzielne początki możesz się zainteresować obserwacją pogody z wiatrami od południa i umawiać z pilotami na wspólne latania w Miroszowie. Do lądowań są tam dziesiątki hektarów. Tu jest bardzo male grono forumowiczów ale możesz taż zalogować się na tzw. "preclu" i tam próbować nawiązać kontakty :

https://groups.google.com/forum/#!forum ... paralotnie

Pozdrawiam Wiesiek

Awatar użytkownika
uriuk
Site Admin
Kontakt:

Postautor: uriuk » 07 stycznia 2020, 20:07

Na preclu to znowu spotkasz Fotolota ;)
Wroclaw na latanie umawia sie na facebooku.

Awatar użytkownika
micro
Kontakt:

Postautor: micro » 07 stycznia 2020, 21:08

fotolot pisze: Tu jest bardzo male grono forumowiczów ale możesz taż zalogować się na tzw. "preclu" i tam próbować nawiązać kontakty :

Rzeczywiście, ponad 1200 luda to małe gronko ;) :) .
Roman Michalak

fotolot

Postautor: fotolot » 07 stycznia 2020, 22:17

micro pisze:Rzeczywiście, ponad 1200 luda to małe gronko ;) :) .

Nie no oczywiście, że spis ludności z całej PL jest tutaj pokażny. ;) Jako forumowiczów nie miałem na myśli listy tych, którzy się tu kiedyś tylko zarejestrowali ale zrezygnowali z aktywnego udziału . Spójrz na rzeczywistość: przykładowo na 25-ciu, na jednej ze stron zarejestrowanych, tylko 3-ech coś tu napisało..(oj zaraz cenzor coś tu personalnie wysmaruje na zachęte :) )

Awatar użytkownika
uriuk
Site Admin
Kontakt:

Postautor: uriuk » 07 stycznia 2020, 22:38

Ten watek, utworzony dzisiaj, dosc niszowy i malo zajmujacy dla szerszej publicznosci przeczytalo juz 87 osob.
I pewnie na tym sie zakonczy, bo ty wlaczyles sie do dyskusji. Statystyki nieublaganie pokazuja, ze jak pojawiasz sie ty, to znika zainteresowanie. Musza cie miec za strasznego nudziarza :)

Awatar użytkownika
Zbyszek Gotkiewicz
Kontakt:

Postautor: Zbyszek Gotkiewicz » 07 stycznia 2020, 22:57

Wiesiek. Spodziewam się, że skoro reklamuje tu precla, to będziesz też reklamował pgforum na preclu :)
Zbyszek Gotkiewicz

fotolot

Postautor: fotolot » 08 stycznia 2020, 01:28

Zbyszek Gotkiewicz pisze:Wiesiek. Spodziewam się, że skoro reklamuje tu precla, to będziesz też reklamował pgforum na preclu :)

Potrzebujecie zwiększenia oglądalności dla swoich masek ? ;) Czasem umieszczałem tam linki stąd. "Wszystko jest kwestią indywidualnych punktów widzenia". Każdy Człowiek ma wlasny system wartości. ;)
Odnośnie "kibolizmu i różnych barw szalików", to mam do tego akurat taki stosunek , że będąc na meczu, oklaskiwał bym każdą dobrze technicznie rozegraną akcję, zawodników z obu drużyn(oprócz chamsko faulujących ).

To żadna( byznesowa?) "reklama", tylko najzwyklejsza podpowiedż ,że tam też można znależć bezinteresowne "bratnie dusze" . Gdyby Krzysiek byl z okolic Dolnego Powiśla to i u mnie moglibyśmy się spotkać i pogadać(akurat w ciągu ostatnich trzech dni , dwa razy odwiedzili gościnnie mój dom paralotniarze, choć osobiście interesuje się też lotniami to przy nich nie "reklamuję" tego sportu).

Pozdrawiam Wiesiek Sobczak
Ostatnio zmieniony 08 stycznia 2020, 09:02 przez fotolot, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
krislerta
Kontakt:

Postautor: krislerta » 08 stycznia 2020, 08:02

Dzięki za namiar. Mieroszów znam i bywam. Fajnie jest i instruktor super. Uriukowi życzę odzyskania tytanu i powrotu do wysokich lotów. HEY ;)
Krzysztof Łukasiewicz ;)

Awatar użytkownika
Zbyszek Gotkiewicz
Kontakt:

Postautor: Zbyszek Gotkiewicz » 08 stycznia 2020, 10:10

Wiesiek. Nie chodzi o kibolizm, ale o to co leży co na sercu. Czyli o dotarcie z wiedzą do jak.największej liczby pilotów. Skoro uważasz, że tu za mało osób zagląda, to dobrze by było to poprawić. Jest tu wiele wiedzy zgromadzone i łatwo dostępne, a nie ma takiego drogiego miejsca w naszym środowisku. Szukanie czegokolwiek na preclu jest dużo trudniejsze, pomijając już inne aspekty grup dyskusyjnych. Jak miałeś pytanie dotyczące pompowania sterówkami to od razu dostałeś do przeczytania cały wątek razem z filmami. Jest tu dużo informacji, są ludzie którzy chcą pomagać a Ty widzisz tu tylko dwóch gości z ciśnieniem na rozpoznawalność i kibolskie zagrywki.
Zbyszek Gotkiewicz

Awatar użytkownika
prokopcio

Postautor: prokopcio » 08 stycznia 2020, 10:34

Zbyszek Gotkiewicz pisze:widzisz tu tylko dwóch gości z ciśnieniem na rozpoznawalność i kibolskie zagrywki.
Z Wieśkiem jest Was trzech ! :lol:
krislerta pisze:A Co TY na ognisko drwalskie i piwko?

Krzysiek - organizuj to ognisko i ludzi a ja postaram się też zjawić :)
krislerta pisze:Szukam bratnich dusz z WrocŁawia

Co prawda ja nie z Wrocławia ale Bardzo chętnie jeśli dopuszczasz kogoś "z zewnątrz" ;) !
Łukasz Prokop

Awatar użytkownika
qbaepp11
Doświadczenie: Sympatyk

Postautor: qbaepp11 » 08 stycznia 2020, 12:12

fotolot pisze:Krzysiek, aby latać aktywnie, dobrze jest robić to przez caly rok. Nie wskazane jest popadać w sen zimowy. A poza tym właśnie jesienią i zimą są najspokojniejsze warunki by stawiać pierwsze samodzielne kroki. Ludzie na startowiskach zawsze Ci pomogą, pogadają, wytłumaczą o co ich zapytasz bo i tak tam wtedy są . Ale jak będzie chodziło o poświęcanie czasu by się gdzieś poza lataniem spotkać, to takie bezinteresowne tradycje, niestety raczej zanikają. Na samodzielne początki możesz się zainteresować obserwacją pogody z wiatrami od południa i umawiać z pilotami na wspólne latania w Miroszowie. Do lądowań są tam dziesiątki hektarów. Tu jest bardzo male grono forumowiczów ale możesz taż zalogować się na tzw. "preclu" i tam próbować nawiązać kontakty :

Pozdrawiam Wiesiek

Ty chyba na Miero nie byłeś. Tam jest walka o miejsce do startu i wschodnią odchyłką , żeby się zabrać. Nie ma czasu pogaduszki :D

Awatar użytkownika
krislerta
Kontakt:

Postautor: krislerta » 08 stycznia 2020, 13:05

Co prawda ja nie z Wrocławia ale Bardzo chętnie jeśli dopuszczasz kogoś "z zewnątrz" ;) ![/quote]
Zapraszam caŁą Polskę. Dzięki za odpowiedź. Jak tylko dojdę do siebie po kontuzji to zapraszam. Sam chętnie gdzieś się pojawię gdzie są fajni ludzie i można polatać. HEY ;)
Załączniki
23415247_690454971159977_2605146577085091257_o.jpg
Tak to robimy w lesie
23415247_690454971159977_2605146577085091257_o.jpg (252.01 KiB) Przejrzano 9674 razy
Krzysztof Łukasiewicz ;)

fotolot

Postautor: fotolot » 08 stycznia 2020, 14:28

qbaepp11 pisze:Ty chyba na Miero nie byłeś. Tam jest walka o miejsce do startu i wschodnią odchyłką , żeby się zabrać. Nie ma czasu pogaduszki :D

Trochę czasu tam spędziłem i znam te klimaty. Jak się wyczekuje na warun to można kulturalnie pogadać, ale jak się zaczyna to rzeżbiarze głośnymi hukami biorą przeciwników by się za wszelką cenę zabrać. :) Liczyłem że zimą tam większy luz. ;)

Awatar użytkownika
krislerta
Kontakt:

Postautor: krislerta » 09 stycznia 2020, 08:28

uriuk pisze:
krislerta pisze:

Jutro zamierzam polozyc sie do szpitala, zeby odzyskac metale kolorowe.
Potem grzecznie leze w lozeczku i zdrowieje, pozniej kicam do Omanu. Nastepnie do Maroka. A pozniej ch... wie gdzie.
Przedwczoraj nie stawilem sie na kolacje i dostalem groznie brzmiacego SMSa "a co ty robisz w Olsztynie?", a ja po prostu zalatany jestem :)

IMG_20200105_125402.jpg

MiŁo Cie widzieć w dobrej formie i no fajny Samolot
;)
Krzysztof Łukasiewicz ;)

Awatar użytkownika
prokopcio

Postautor: prokopcio » 26 kwietnia 2020, 21:26

Żeby nie zaśmiecać tematu Tomkowi :

krislerta pisze:
krislerta pisze:Witam podniosłem się po kontuzji i dzisiaj zrobiłem 3 zloty z niewielkiej górki. I mam kolejne 3 min do godziny mojego nalotu. Pozdrawiam było zajebiście.
Gdzie masz tą niewielką górkę?
Rogoźnica dolny śląsk górka jest na czeskich forach opisana duże lądowisko. Przyjażdża tu czasem Andrzej Binkowski z kursantami. ;)[/quote]

To To ?
Łukasz Prokop

Wróć do „Dolnośląskie”