prokopcio pisze:... pod sufitem....
Jak będzie wszystko działać jak należy, to z nawrotami kto wie... .
Moderator: prokopcio
prokopcio pisze:... pod sufitem....
ciacholot pisze:Ja leciałem z kosiarką do trawy...
ciacholot pisze:Ja leciałem z kosiarką do trawy...
Po tym jak mi napisałeś, że jeszcze bardziej chcesz uprościć tą wyciągarkę, no to straciłem wiarę, że może być ona bezpieczna. Widzę że dostrzegłeś zalety dodania jakiegoś czujnika. Ja bym dał dwa. Jeden by wykrywał zmianę kierunku lotu podczas nawrotu i blokował programowo dodanie gazu, gdyby pilot z jakiegoś powodu ścisnął manetkę, albo gdyby doszło do gwałtownego skręcenia pilota, to luzowałby linę. W przypadku zastosowanie tylko jednego czujnika, to dałbym jakieś programowe zabezpieczenie przed przypadkowym dodaniem gazu w trybie hol z nawrotami, np. żeby uruchomić ciąg liny pilot musiałby wcisnąć powoli 2 razy gaz, czy coś w tym stylu. Gdybyś zdecydował się na dwa czujniki, to masz ogromną furtkę do późniejszego udoskonalania wyciągarki, bez dotykania lutownicy. P.S. fajnie to zrobiłeś, chodzi mi o bęben.prokopcio pisze:Czemu miałeś nic nie pisać? Głupio nie piszesz to pisz. Myślałem o tym kiedyś i jest jeden problem na holu. Manetka może poruszać się idealnie nawet jak skrzydło przestaje być prostopadle do liny to by było zbyt proste.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość