Żeby wyjść ze spirali tuż nad ziemią trzeba paradoksalnie wychodzić bardzo powoli i płynnie. Jeśli przy wyjściu komuś wychodzą hopki to sobie nogi połamie jak zrobi to tuż nad ziemią. Trzeba mieć perfekcyjnie opanowane skrzydło - to oczywiste.
Ogólnie jest to niebezpieczna zabawa, choć nie powiem - ekscytująca
pozdrawiam
Spirala do ziemi
- marek mastalerz
- Latam: Tylko Swobodnie
- Doświadczenie: Instruktor
- Kontakt:
- uriuk
- Site Admin
- Latam: Swobodnie i z Napędem
- Kontakt:
Re: Spirala do ziemi
Ja uwazam, ze spirale ma opanowana ten pilot, ktory zakonczy spirale dowolna ilosc razy pod rzad wychodzac na zadany kierunek (np w slonce).
Jesli 10-20 razy zrobisz to bez problemu. Oczywiscie wario nie smie zapikac przy tej operacji
Jesli 10-20 razy zrobisz to bez problemu. Oczywiscie wario nie smie zapikac przy tej operacji
- prokopcio
- Doświadczenie: Świeżak po Kursie
uriuk pisze:Ja uwazam, ze spirale ma opanowana ten pilot, ktory zakonczy spirale dowolna ilosc razy pod rzad wychodzac na zadany kierunek (np w slonce).
Mam wrazenie ze to nie wystarczy zeby się nie zabić przy spiral landingu, a o nim tu mowa
Łukasz Prokop
- uriuk
- Site Admin
- Kontakt:
Oczywiscie ze nie wystarczy. To swiadczy tylko ze opanowales spirale zwykla i mozesz przejsc do bardziej zlozonych rzeczy. Czasem jest tak, ze gosc wykoal w zyciu kilka spiral, zakonczonych chatycznym wyjsciem w stylu rozpaczliwym i uwaza ze dojrzal do bardziej zaawansowanych rzeczy.
Wg mnie pierwsze 1000 spiral (slownie: jeden tysiac) daje dobra podstawe do trudniejszych rzeczy typu SAT, garoundspiral, helikopter itp . Przynajmniej u mnie tak bylo, ze zaczalem kumac wlasnie w okolicach tysiaca.. Moze sa zdolniejsi i dadza rade po 500. Ale cudow nie ma. Zrobienie 100 spiral to dopiero wstep do nauki.
Wg mnie pierwsze 1000 spiral (slownie: jeden tysiac) daje dobra podstawe do trudniejszych rzeczy typu SAT, garoundspiral, helikopter itp . Przynajmniej u mnie tak bylo, ze zaczalem kumac wlasnie w okolicach tysiaca.. Moze sa zdolniejsi i dadza rade po 500. Ale cudow nie ma. Zrobienie 100 spiral to dopiero wstep do nauki.
Wróć do „Bezpieczeństwo i Wypadki”