WYDZIELONE: Wycieczki personalne na temat zarządu PSP
- uriuk
- Site Admin
- Latam: Swobodnie i z Napędem
- Doświadczenie: Instruktor
- Kontakt:
Re: WYDZIELONE: Wycieczki personalne na temat zarządu PSP
pl.rec.paralotnie nalezy do pana dr Tomasza Surmacza z Wroclawia.
- prokopcio
- Doświadczenie: Świeżak po Kursie
macie trochę naciąganą definicję słowa "prywatne".
prywatny to może być blog a nie forum.
Nie piszecie tu dla uriuka ani dla niego nie czytacie.
Jak już to lepiej by zabrzmiało słowo WŁAŚCICIEL.
prywatny to może być blog a nie forum.
Nie piszecie tu dla uriuka ani dla niego nie czytacie.
Jak już to lepiej by zabrzmiało słowo WŁAŚCICIEL.
Łukasz Prokop
- uriuk
- Site Admin
- Kontakt:
Czepiasz sie slowek
- starry
- Latam: Tylko Swobodnie
- Kontakt:
Zbyszek Gotkiewicz pisze:starry pisze:Forum co by nie pisać to jednak jest prywatne i ok.
Pewnie tego nie wiesz, ale wszystkie grupy dyskusyjne pl.rec są prywatne w takim samym stopniu jak to forum.
Pewnie nie wiem
- prokopcio
uriuk pisze:Czepiasz sie slowek
zawsze możesz usunąć wpis
Łukasz Prokop
-
- Doświadczenie: Średnio Zaawansowany
uriuk pisze:Paralot pisze:Spambotowe powiadacie ! Rozumiem, że to oficjalna wersja . Moje też było rzadko używane mam nadzieję ,że nie zalałem Was spamem.
Szkoda ,że tak nie było w przpadku którym chwalił się Uriuk.
Zostało zamknięte martwe konto, które admin w pewnym momencie uznał za konto Gagarina.
Może ktoś je założył by w razie potrzeby mieć możliwość napisania pilnego posta który nie będzie oczekiwał na akceptację przed publikacją.
Ok ma tak być niech będzie .
Wasze forum Wasze zasady .
Tylko proszę nie wmawiać ludziom , że jest swoboda wypowiedzi i nie dziwić się gdy ktoś mówi o cenzurze lub nazywa forum prywatnym .
Pozdrawiam
Specjalnie dla ciebie nie kililem kolejnego nowego uzytkownika, zebys mogl sobie z nim merytorycznie porozmawiac (mysle ze znajdziecie wspolny jezyk), Gosc ma nick Szybkapozyczka i jest jak na razie ostatnim zarejestrowanym z numerem 606.
Oczywiscie jutro go wywale, co pewnie spowoduje ze rozni giganci inetektu wytlumacza to sobie tak jak potrafia, czyli ze wywalilem bogu ducha winna osobe w imie wprowadzania cenzury. Nic nie moge poradzic na mialkosc umyslowa poza pokazaniem jak sprawy sie maja. Teraz masz wybor, albo uznac moja pokretna logike, albo dalej trwac w sluzbie prawdziwej prawdy i bez litosci tepic i obnazac spiski z gorliwoscia komsomolca.
Будь готов – всегда готов
Uriuk ,Gotek, Chrząszczu a teraz merytorycznie zacytujcie mi moje wpisy i pokażcie w którym miejscu neguję zamykanie kont spamowych czy trolowych.
Uriuk odpisałeś mi poniżej poziomu traktując mnie z góry jak głupka. Myślisz że nie widzę ironicznego tonu Twojej odpowiedzi. Zamiast się ustosunkować do mojego wpisu próbuesz mnie ośmieszyć . Ja napisałem to co było faktem to czym sam chwaliłeś się na preclu. Zamknąłeś martwe konto tak? Więc wyjaśnij mi jak owo martwe konto szkodziło pgforum. Martwe więc rozumiem że sobie było. Nie mam na myśli spamu i dobrze wiesz. Zapytałem na jakiej podstawie stwierdziłeś że to jest do zamknięcia akurat. Zadam pytanie zatem czy na pg forum można sobie założyć konto i z niego nie pisać ?
Chrząszczu " Kończ Waść " Ja zwykłem jak widzisz jak nie rozumiem rozmówcy dopytać bez Focha .
Jeżeli nie zrozumiałeś sarkazmu ,który ja napisałem a Ty zacytowałeś to nie moja wina ale chętnie Ci wyjaśnię . Otóż pojawił się tu wpis o praniu brudów. Celowo użyłem takiej formy by podkreślić ę ą Dulszczyznę ponieważ uważam że należy rozmawiać i prać brudy by wyglądać wiarygodnie. Jeśli przychodzi czas na rozmowę na trudne tematy to ją podejmuję. Bez zarzucania komuś czegokolwiek.
Pozdrawiam Was
- prokopcio
Nie zebym bronil uriuka ale przesadzasz z tym czepianiem sie zamkniecia martwego konta( w moim rozumowaniu bez zadnej aktywnozci w tym logowania)... chyba wszystkie darmowe skrzynkie email mają automatyczne usuwanie takich kont, kiedys dostalem maila na alternatywny email ze jesli nadal nie bede korzystal z konta to zostanie zamkniete i zostalo. Nawet nie pamietalem ze kiedys tam na webparku w szkole mialem takie konto. Podobnie ze sklepami upierdliwymi czasem zakladam konto zeby cos jednorazowo zakupic jak niema opcji jako gosc.
Łukasz Prokop
-
prokopcio pisze:Nie zebym bronil uriuka ale przesadzasz z tym czepianiem sie zamkniecia martwego konta( w moim rozumowaniu bez zadnej aktywnozci w tym logowania)... chyba wszystkie darmowe skrzynkie email mają automatyczne usuwanie takich kont, kiedys dostalem maila na alternatywny email ze jesli nadal nie bede korzystal z konta to zostanie zamkniete i zostalo. Nawet nie pamietalem ze kiedys tam na webparku w szkole mialem takie konto. Podobnie ze sklepami upierdliwymi czasem zakladam konto zeby cos jednorazowo zakupic jak niema opcji jako gosc.
Możliwe że przesadzam . Każdy z nas jest inny .
Dlatego zadałem pytanie aby dowiedzieć się u źródła. Skoro coś nie jest zabronione i nie szkodzi to dlaczego ktoś to usuwa ?,
Pozdrowienia
- prokopcio
Cytuje na co kazdy sie godzil (między innymi) zakladając konto. Gdzies jest ze jak ci sie to nie podoba to nie zakladaj....
... Wyrażasz zgodę na to, że „pgforum.pl” może w każdej chwili usunąć, zmienić, przenieść lub zamknąć każdy twój temat, post. ....
... Wyrażasz zgodę na to, że „pgforum.pl” może w każdej chwili usunąć, zmienić, przenieść lub zamknąć każdy twój temat, post. ....
Łukasz Prokop
- Zbyszek Gotkiewicz
- Kontakt:
Paralot pisze: Zadam pytanie zatem czy na pg forum można sobie założyć konto i z niego nie pisać ?
Przecież ty uprawiasz czystą demagogię. Z tym się nie da dyskutować.
Zbyszek Gotkiewicz
- uriuk
- Site Admin
- Kontakt:
Paralot pisze:Uriuk ,Gotek, Chrząszczu a teraz merytorycznie zacytujcie mi moje wpisy i pokażcie w którym miejscu neguję zamykanie kont spamowych czy trolowych.
Sluze uprzejmie:
"Spambotowe powiadacie ! Rozumiem, że to oficjalna wersja . Moje też było rzadko używane mam nadzieję ,że nie zalałem Was spamem.
Szkoda ,że tak nie było w przpadku którym chwalił się Uriuk."
Ten wpis jest sarkastyczny a na dodatek swiadczacy o kompletnym braku znajomosci w temacie w ktorym sie wypowiadasz.
Typowy atak spambota wyglada tak, ze najpierw mis zaklada konto. Po zaakceptowaniu go przez admina milczy sobie kilka a czasem kilkanascie tygodni. Pozniej nastepuje atak. I to czesto nie z jednego konta, a z wielu. Ale daja sie wylapac pewne cechy wspolne (zakladane sa z tych samych domen albo z tego samego IP)
Masz tu przyklad z ostatniego okresu:
WesleyfuhPP wesleyfuh@listrw.com 18 gru 2016, 19:32 18 gru 2016, 19:32 - Nowe konto
FrankgexGuru frankgex@listrw.com 17 gru 2016, 16:35 17 gru 2016, 16:35 - Nowe konto
DDavidtenlyMEN davidtenly@listrw.com 17 gru 2016, 10:36 17 gru 2016, 10:36 - Nowe konto
DanielTorJJ danieltor@listrw.com 16 gru 2016, 21:13 16 gru 2016, 21:13 - Nowe konto
AndressoureMM andressoure@listrw.com 16 gru 2016, 17:45 16 gru 2016, 17:45 - Nowe konto
AllenimIptWP allenimipt@listrw.com 16 gru 2016, 14:37 16 gru 2016, 14:37 - Nowe konto
Richardovellee richardovell@listrw.com 16 gru 2016, 11:25 16 gru 2016, 11:25 - Nowe konto
JosephPiork56 josephpiork@listrw.com 16 gru 2016, 6:09 16 gru 2016, 6:09 - Nowe konto
ThomasTedsmall thomasted@listrw.com 15 gru 2016, 20:38 15 gru 2016, 20:38 - Nowe konto
Mamy nagle mnostwo fanow o anglojezycznych nickach i wszyscy maja skrzynke na dziwnym serwerze listrw.com. Przypuszczalne maja do przedyskutowania nie cierpiacy zwloki problem zwiazany z paralotniami I to wszyscy na raz.
Ja tam wole ich wywalic i przetrzepac baze uzytkownikow szukajac innych milosnikow posiadania skrzynki mailowej na listrw.com. Jest to znaczie praktyczniejszy sposob pozbywania sie smiecia niz pozniejsze mozolne odkrywanie dziwnych wpisow w roznych watkach
Paralot pisze: Uriuk odpisałeś mi poniżej poziomu traktując mnie z góry jak głupka. Myślisz że nie widzę ironicznego tonu Twojej odpowiedzi. Zamiast się ustosunkować do mojego wpisu próbuesz mnie ośmieszyć . Ja napisałem to co było faktem to czym sam chwaliłeś się na preclu. Zamknąłeś martwe konto tak? Więc wyjaśnij mi jak owo martwe konto szkodziło pgforum. Martwe więc rozumiem że sobie było. Nie mam na myśli spamu i dobrze wiesz. Zapytałem na jakiej podstawie stwierdziłeś że to jest do zamknięcia akurat. Zadam pytanie zatem czy na pg forum można sobie założyć konto i z niego nie pisać ?
No wlasnie nic nie rozumiesz (choc piszesz ze rozumiesz). Wiekszosc rejestrujacych sie to sa boty-spiochy. Jest ich DUZO wiecej niz realnych uzytkownikow. Czyli znacznie wiecej kont sie likwiduje niz zatwierdza. Na tym wlasnie polega m.in moderacja. Zadaniem moderatorow jest czyszczenie forum z tego smiecia. Ktos wykonuje spolecznie prace, a ty z boku robisz sobie z tego podsmiechujki zamiast podziekowac. Rozumiem, gdybys byl doswiaczonym adminem i mial uwagi co do metodologii. Ale tak nie jest. Ty nie masz zielonego pojecia o czym piszesz, ale wypowiadasz sie dosc kategorycznie. I jeszcze sie dziwisz ze jestes traktowany tak, jak na to zasluzyles.
Jak masz ochote popracowac, to chetnie uczynie cie moderatorem, usuniesz kilkadziesiat rzeczy w tygodniu poswiecajac swoj prywatny czas, a pozniej bedziesz jeszcze w nagrode za swoja prace czytal impertynencje niedouczonych, a le za to rozczeniowych dyletantow.
Pozasuwasz tak z rok i nabedziesz kwalifikacji do pouczania innych moderatorow jak maja wykonywac swoje zadania. Na razie sie tylko wyglupiles.
-
uriuk pisze:Paralot pisze:Uriuk ,Gotek, Chrząszczu a teraz merytorycznie zacytujcie mi moje wpisy i pokażcie w którym miejscu neguję zamykanie kont spamowych czy trolowych.
Sluze uprzejmie:
"Spambotowe powiadacie ! Rozumiem, że to oficjalna wersja . Moje też było rzadko używane mam nadzieję ,że nie zalałem Was spamem.
Szkoda ,że tak nie było w przpadku którym chwalił się Uriuk."
Ten wpis jest sarkastyczny a na dodatek swiadczacy o kompletnym braku znajomosci w temacie w ktorym sie wypowiadasz.
Typowy atak spambota wyglada tak, ze najpierw mis zaklada konto. Po zaakceptowaniu go przez admina milczy sobie kilka a czasem kilakscie tygodni. Poniej nastepuje atak. I to czesto nie z jednego konta, a z wielu. Ale daja sie wylapac pewne cechy wspolne (zakladane sa z tych samych domen albo z tego samego IP)
Masz tu przyklad z ostatniego okresu:
WesleyfuhPP wesleyfuh@listrw.com 18 gru 2016, 19:32 18 gru 2016, 19:32 - Nowe konto
FrankgexGuru frankgex@listrw.com 17 gru 2016, 16:35 17 gru 2016, 16:35 - Nowe konto
DDavidtenlyMEN davidtenly@listrw.com 17 gru 2016, 10:36 17 gru 2016, 10:36 - Nowe konto
DanielTorJJ danieltor@listrw.com 16 gru 2016, 21:13 16 gru 2016, 21:13 - Nowe konto
AndressoureMM andressoure@listrw.com 16 gru 2016, 17:45 16 gru 2016, 17:45 - Nowe konto
AllenimIptWP allenimipt@listrw.com 16 gru 2016, 14:37 16 gru 2016, 14:37 - Nowe konto
Richardovellee richardovell@listrw.com 16 gru 2016, 11:25 16 gru 2016, 11:25 - Nowe konto
JosephPiork56 josephpiork@listrw.com 16 gru 2016, 6:09 16 gru 2016, 6:09 - Nowe konto
ThomasTedsmall thomasted@listrw.com 15 gru 2016, 20:38 15 gru 2016, 20:38 - Nowe konto
Mamy nagle mnostwo fanow o anglojezycznych nickach i wszyscy maja skrzynke na dziwnym serwerze listrw.com. Przypuszczalne maja do przedyskutowania nie cierpiacy zwloki problem zwiazany z paralotniami.
Ja tam wole ich wywalic i przetrzepac baze uzytkownikow szukajac innych milosnikow posiadania skrzynki mailowej na listrw.com. Jest to znaczie praktyczniejszy sposob pozbywania sie smiecia niz pozniejsze mozolne odkrywanie dziwnych wpisow w roznych watkachParalot pisze: Uriuk odpisałeś mi poniżej poziomu traktując mnie z góry jak głupka. Myślisz że nie widzę ironicznego tonu Twojej odpowiedzi. Zamiast się ustosunkować do mojego wpisu próbuesz mnie ośmieszyć . Ja napisałem to co było faktem to czym sam chwaliłeś się na preclu. Zamknąłeś martwe konto tak? Więc wyjaśnij mi jak owo martwe konto szkodziło pgforum. Martwe więc rozumiem że sobie było. Nie mam na myśli spamu i dobrze wiesz. Zapytałem na jakiej podstawie stwierdziłeś że to jest do zamknięcia akurat. Zadam pytanie zatem czy na pg forum można sobie założyć konto i z niego nie pisać ?
No wlasnie nic nie rozumiesz (choc piszesz ze rozumiesz). Wiekszosc rejestrujacych sie to sa boty-spiochy. Jest ich DUZO wiecej niz realnych uzytkownikow. Zadaniem moderatorow jest czyszczenie forum z tego smiecia. Ktos wykonuje spolecznie prace, a ty z boku robisz sobie z tego posmiechujki zamiast podziekowac. Rozumiem, gdybys byl doswiaczonym adminem i mial uwagi co do metodologii. Ale tak nie jest. Ty nie masz zielonego pojecia o czym piszesz, ale wypowiadasz sie dosc kategorycznie. I jeszcze sie dziwisz ze jestes traktowany tak, jak na to zasluzyles.
Jak masz ochote popracowac, to chetnie uczynie cie moderatorem, usuniesz kilkadziesiat rzeczy w tygodniu poswecajac swoj prywatny czas, a pozniej bedziewsz jeszcze czytal impertynencje niedouczonych, a le za to rozczeniowych dyletantow
Nie musisz mi wklejać kont spamerskich nigdy nie napisałem że to co robisz jest nie prawdą.
Absolutnie nie ma takiej potrzeby . Mam to na poczcie .
Jak wszyscy na tym świecie tak i ja mam ograniczoną wiedzę w pewnych obszarach jak to nazwałeś brak zielonego pojęcia . Z tym że mnie nie znasz ani moich umiejętności i kwalifikacji a wydana przez Ciebie ocena mojej osoby jest oceną subiektywną i wcale nie musi pokrywać się z rzeczywistością. Wypowiadasz się o mnie używając określeń obrażliwych i poniżających.
Mimo wszysto jest to daremne .
Mnie nie można " sprowokować "
Z niczego nie rebie sobie podśmiechujków i bardzo dziękuję Ci za poświęcony czas.
Mam swoje poglądy , jestem stanowczy i pewne wartości stawiam ponad ilość otrzymanych minusów .
Powiadasz że na to zasłużyłem no to z czystej ciekawości zadam kolejne pytanie a czym ?,"
Tym że mam odmienne zdanie i pogląd na pewne kwestie.
Pozdrawiam
Ps Co do dalszej części mam pomysł pewien
-
Zbyszek Gotkiewicz pisze:Paralot pisze: Zadam pytanie zatem czy na pg forum można sobie założyć konto i z niego nie pisać ?
Oczekuję odpowiedzi nie dyskusji .
Czy to jest oficjalna odpowiedź na postawione pytanie ?
Pozdrawiam
- uriuk
- Site Admin
- Kontakt:
Paralot pisze: Jak wszyscy na tym świecie tak i ja mam ograniczoną wiedzę w pewnych obszarach jak to nazwałeś brak zielonego pojęcia . Z tym że mnie nie znasz ani moich umiejętności i kwalifikacji a wydana przez Ciebie ocena mojej osoby jest oceną subiektywną i wcale nie musi pokrywać się z rzeczywistością.
Żyd przychodzi do rabina ze skargą:
- Aj, pomóżcie mi, rabbi! Mam ciężkie kłopoty z zięciem!
On nie umie pić ani grać w karty.
- No, to przecież dobrze.
- Jak to - dobrze?.. On nie umie pić, i pije. On nie umie grać, i gra!!
Tak samo jest z toba. Nie znasz sie, ale dyskutujesz.
Ja w takim przypadku zamieniam sie w sluch i uzupelniam wiedze.
Moge ci ten patent zdradzic zupelnie za darmo. W ten sposob nie wyjdziesz na czepliwego dyletanta
- uriuk
- Site Admin
- Kontakt:
Paralot pisze:Zbyszek Gotkiewicz pisze:Paralot pisze: Zadam pytanie zatem czy na pg forum można sobie założyć konto i z niego nie pisać ?
Oczekuję odpowiedzi nie dyskusji .
Czy to jest oficjalna odpowiedź na postawione pytanie ?
Pozdrawiam
Tak, mozesz sobie zalozyc konto i z niego nie pisac. Jesli bedziesz mial wyjatkowego pecha i zalozysz to konto za granica (zwlaszcza w Rosji, Ukrainie, Chinach itp) i na dodatek bedziiesz mial skrzynke mailowa na serwerze znanym z tolerowania spambotow i jeszcze sobie wynajdziesz nick bardzo niepolskojezyczny, to masz nikle szanse na utrzymanie tego konta, zwlaszcza jesli zaznaczysz ze jestes nielatajacym instrukrem akrobata. Zostanie usuniete w sposob abslutnie niedemokratyczny i nieodwolalny z powodu widzimisie adminow, ktorzy tego po prostu nie lubia. Ale jesli dasz nam szanse i postarasz sie przy rejestracji pokazac ze jednak spambotem nie jestes (np przez nick "paralot") to takie martwe konto bedzie sobie wisiec, przynajmniej poki nie zaczniesz nas przekowywac, ze pownnismy nabyc domek na Mazurach w okazyjnej cenie, albo ze wlasnie "przypadkowo" odkryles strone z super wyprzedazami. Wtedy wylecisz, a razem z toba wszyscy uzywajacy tego samego IP
-
uriuk pisze:Paralot pisze: Jak wszyscy na tym świecie tak i ja mam ograniczoną wiedzę w pewnych obszarach jak to nazwałeś brak zielonego pojęcia . Z tym że mnie nie znasz ani moich umiejętności i kwalifikacji a wydana przez Ciebie ocena mojej osoby jest oceną subiektywną i wcale nie musi pokrywać się z rzeczywistością.
Żyd przychodzi do rabina ze skargą:
- Aj, pomóżcie mi, rabbi! Mam ciężkie kłopoty z zięciem!
On nie umie pić ani grać w karty.
- No, to przecież dobrze.
- Jak to - dobrze?.. On nie umie pić, i pije. On nie umie grać, i gra!!
Tak samo jest z toba. Nie znasz sie, ale dyskutujesz.
Ja w takim przypadku zamieniam sie w sluch i uzupelniam wiedze.
Moge ci ten patent zdradzic zupelnie za darmo. W ten sposob nie wyjdziesz na czepliwego dyletanta
Nie nie musisz mi nic zdradzać jak wspomniałem mam pomysł ale patrząc jak dalszym ciągu traktujesz mnie z góry pewnie okaże się niewypałem dyletanta .
Prosta sprawa zamiast usuwać całkowicie posty można je przenieść do działu skąd można je przywrócić .
Przenieś do usuniętych i przywróć.
Pozdrawiam
- uriuk
- Site Admin
- Kontakt:
Paralot pisze:
Nie nie musisz mi nic zdradzać jak wspomniałem mam pomysł ale patrząc jak dalszym ciągu traktujesz mnie z góry pewnie okaże się niewypałem dyletanta .
Prosta sprawa zamiast usuwać całkowicie posty można je przenieść do działu skąd można je przywrócić .
Przenieś do usuniętych i przywróć.
Pozdrawiam
Ale jakie posty mam chomikowac? Reklame tanich pozyczek, genialnych srodkow na zakwaszenie organizmu (cokolwiek to oznacza) czy "okazyjnych" wyprzedazy?
Do tej pory usunieto kilka postow nie bedacych spamem i wlasnie o to mialem pretensje do Mateusza, ze je usunal, a nie uczynil niewidocznymi. Widze ze ty dalej nie masz pojecia o czym rozmawiasz, ale zawziecie dyskutujesz.
Daj mi szanse na powazne traktowanie, bo jak do tej pory kazdy twoj post to strzal w stope.
Czczy ping pong jak na grupie.
- Cezar100
- Latam: Tylko z Napędem
Nowy Rok nadchodzi wielkimi krokami, zostawcie wszelkie spory w tym starym 2016 jeszcze i zapomnijcie o nich. Wszystkiego najlepszego w nadchodzącym roku życzę wszystkim i pozdrawiam serdecznie. Czarek Mazerant
Pozdrawiam, Cezar100
- der
Paralot na prezydenta... tfu moderatora.
A w kwestii weryfikacji proponuję podczas rejestracji dodać informację o obowiązkowym wpisie powitalnym w jakimś założonym wątku. Dotychczas takie wpisy traktowałem jako dziecinadę ale okazuje się być to doskonałym testem na konta spamerskie. Konto bez wpisu z automatu kasowane po x dniach i już. Podstawowy punkt regulaminu. Kosmonauci i obrońcy wolności słowa i wyznania zapewne dorobią do tego kolejną teorię spiskową ale powiedzmy szczerzę, kogo z piszących tutaj to obchodzi ?
W temacie PSP. Sam nie jestem członkiem być może dzięki temu łatwiej spojrzeć mi na sprawę z dystansu. Zadziwiająca potrafi być roszczeniowość osób, których prawdziwe zaangażowanie widać w postaci frekwencji podczas walnego zebrania.
A w kwestii weryfikacji proponuję podczas rejestracji dodać informację o obowiązkowym wpisie powitalnym w jakimś założonym wątku. Dotychczas takie wpisy traktowałem jako dziecinadę ale okazuje się być to doskonałym testem na konta spamerskie. Konto bez wpisu z automatu kasowane po x dniach i już. Podstawowy punkt regulaminu. Kosmonauci i obrońcy wolności słowa i wyznania zapewne dorobią do tego kolejną teorię spiskową ale powiedzmy szczerzę, kogo z piszących tutaj to obchodzi ?
W temacie PSP. Sam nie jestem członkiem być może dzięki temu łatwiej spojrzeć mi na sprawę z dystansu. Zadziwiająca potrafi być roszczeniowość osób, których prawdziwe zaangażowanie widać w postaci frekwencji podczas walnego zebrania.