Cześć,
przy zapasie mam dudkową V-taśme o długości 120 cm i wszystko jest OK ale na ten sezon podpinam to wszystko do trajki i potrzebuje taką około 150-160 cm. Czy są takie gdzies dostępne gotowce czy trzeba do Dudka dzwonić aby uszyli dłuższą ?
Może ktoś z Was przerabiał juz temat ?
V-taśma
- Adam
- Latam: Swobodnie i z Napędem
- Doświadczenie: Świeżak po Kursie
Re: V-taśma
Napisz do Pani: "Kinga Sulikowska - Dudek Paragliders" <info@dudek.eu> i za trzy - cztery dni będziesz miał taśmę jak chcesz. Ja potrzebowałem krótszą i została uszyta specjalnie dla mnie taka jaką chciałem
- prokopcio
Czy łączenie V-Taśmy z taśmą zapasu powinno/może być w kontenerze czy poza nim ?
Łukasz Prokop
- Zbyszek Gotkiewicz
- Doświadczenie: Instruktor
- Kontakt:
prokopcio pisze:Czy łączenie V-Taśmy z taśmą zapasu powinno/może być w kontenerze czy poza nim ?
Zależy od długości v-taśmy
Zbyszek Gotkiewicz
-
- Latam: Tylko z Napędem
Ja preferuję po za kontenerem ze względu na lepszy dostęp do kwadratu. Przydaje się to np. jeśli chcesz chwilowo odłączyć zapas od uprzęży lub przepiąć do innej uprzęży. V-taśmę mam dość długą i myślę, że by sięgnęła do środka kontenera. "Skracam" ją robiąc zakładkę i spinając rzepem.
Darek Cuber
- prokopcio
ok, chodziło mi o to, że w instrukcjach, filmikach widzę, że V-Taśmy są umieszczane w kontenerze - też tak mam w swobodnej uprzęży, natomiast w ppg jak poprowadzę tak jak mi akurat najbardziej pasuje to kwadrat mam poza kontenerem. Chodziło mi o to czy niema przeciwwskazań, z Waszej wypowiedzi wnioskuję że nie , Wydaje mi się, że tak jest lepiej.
Łukasz Prokop