pod tym linkiem:
lub wyszukaj w youtube JAREK BOROWIEC.
Możecie zobaczyć pierwszy odcinek z serii. Bardzo proszę wszystkich o wyrozumiałość i ewentualnie minimalną ilość hejtu

Pozdrawiam serdecznie,
Jarek Borowiec
Zbyszek Gotkiewicz pisze:A, przydało by się jeszcze wyjaśnić skąd bierze się ta kontrklapa a właściwie zrolowanie po przeciwnej stronie.
JakubM pisze:Zbyszek Gotkiewicz pisze:A, przydało by się jeszcze wyjaśnić skąd bierze się ta kontrklapa a właściwie zrolowanie po przeciwnej stronie.
Chętnie się dowiem! W sobotę właśnie tak mnie poskładało: klapa z lewej, klapa z prawej, klapa z lewej - wszystko w 1-2 sekundy zakończone mocnym wyskoczeniem skrzydła do przodu (i dopiero tu miałem wystarczającą ilość czasu na reakcję).
uriuk pisze:3. Przelozenie dloni przez sterowki uwazam za blad. Kiedys odskakujaca polowka wyrwala mi reke z barku z powodu takiego przelozenia (faktem jest, ze na tandemie) i w efekcie nie moglem uzyc zapasu, bo to prawa reka byla.
Zbyszek Gotkiewicz pisze:Co do przekładania rąk przez sterówkę to jestem przeciwnikiem, ale bez fanatyzmu.
Zbyszek Gotkiewicz pisze:Ja zawsze przy połówkach i frontach trzymałem normalnie nachwytem. Dawniej w testach sterówki odkładało się na miejsca rokowania, ale luźne linki potrafiły taki uchwyt odczepić i zaplątać. Dlatego obecnie w testach pilot zakłada przedłużki na sterówki i nie wypuszcza ich z rąk. Przedłużki są po to aby nie hamować skrzydła gdy ciągniemy taśmę A w dół.
Xanax pisze:gdzie są jakieś dobre miejscówki, aby można sobie na spokojnie takie rzeczy nad wodą ćwiczyć?
Zbyszek Gotkiewicz pisze:A, przydało by się jeszcze wyjaśnić skąd bierze się ta kontrklapa a właściwie zrolowanie po przeciwnej stronie.
Xanax pisze:gdzie są jakieś dobre miejscówki, aby można sobie na spokojnie takie rzeczy nad wodą ćwiczyć?
może by kiedyś zorganizować jakaś imprezę z motorówkami, co by wyławiali z wody jak by coś poszło nie tak. Chyba że ktoś gdzieś już świadczy takie usługi. Jakieś rzucanie zapasów się robi, a o takim czymś jakoś nie słyszałem poza SIVami
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość