V-taśma , parapawer i zapas we fronkontenerze

Latanie silnikowe
bujok

V-taśma , parapawer i zapas we fronkontenerze

Postautor: bujok » 09 lipca 2017, 22:54

Witam

Zwracam się z prośbą do użytkowników napędu Parapower, uprząż na Wagach i z frontkontenerem o udostępnienie zdjęć lub jakiegoś szczegółowego opisu jak poprowadzić V-taśmę, żeby nie przeszkadzała i nie stwarzała zagrożenia.

Z góry serdecznie dziękuje za pomoc.

Awatar użytkownika
Zbyszek Gotkiewicz
Doświadczenie: Instruktor
Kontakt:

Re: V-taśma , parapawer i zapas we fronkontenerze

Postautor: Zbyszek Gotkiewicz » 09 lipca 2017, 23:02

Swojego czasu był komunikat bezpieczeństwa dotyczący uprzęży parapower który nakazywał podłączanie zapasu do głównych karabinków a nie do taśm barkowych. Najpierw ustalmy czy problem nie dotyczy uprzęży którą ty posiadasz przy swoim napędzie.
Zbyszek Gotkiewicz

bujok

Postautor: bujok » 09 lipca 2017, 23:11

z komunikatem jestem zapoznany:) chodzi mi bardziej o to jak ma przebiegać taśma od WAGów do zapasu aby nie stwarzała zagrożenia i nie "dyndała" w locie. Czy przymocować ją jakimiś rzepami jak i gdzie czy np jakieś gumki recepturki

Awatar użytkownika
Zbyszek Gotkiewicz
Doświadczenie: Instruktor
Kontakt:

Postautor: Zbyszek Gotkiewicz » 09 lipca 2017, 23:29

Trzeba sobie odtworzyć jak będzie się otwierał zapas i czy na przykład linka speeda nie będzie przypadkiem przechodzić po zewnętrznej stronie taśm. Podobnie z manetką. Mocować można, byleby łatwymi do zerwania materiałami. Nie mogą to być trytytki. Dobra jest nitka bawełniana lub gumki ale jakieś słabe. Trzeba zrobić próbę zerwania. Według mnie siła zerwania nie powinna przekraczać 5 kg.
Zbyszek Gotkiewicz

bujok

Postautor: bujok » 09 lipca 2017, 23:57

Zapas na prawo, linka speeda będzie ok (praktycznie nie używam speeda przy ppg ), manetka gazu przełożona na lewą stronę. Można mocować tylko jak, chodzi mi o jakieś zdjęcia jak inni to robią. ale dzięki za podpowiedzi

Wróć do „PPG”