pomyślałem sobie że fajnie jest już coś pokazać zanim kompletny film instruktażowy ujrzy światło dzienne.
Cały opis filmu na youtube.
Do zobaczenia !
Jarek Borowiec
JaroXS pisze:pomyślałem sobie że fajnie jest już coś pokazać zanim kompletny film instruktażowy ujrzy światło dzienne.
prokopcio pisze:czy jeśli latam tylko rekreacyjnie i nie czuję potrzeby zmiany sprawnego skrzydła "szkolno-rekreacyjnego" które lubię na lepsze/wyższej klasy ( Gotek by napisał na "mniej bezpieczne" ) ale za to czuję potrzebę doszkalania się to czy jest tak, że na nim ( oczywiście z rozsądkiem ) są przeciwwskazania do ćwiczeń wg Twoich wskazówek ( nie koniecznie full-stall'a) ?
prokopcio pisze:Uriuk w którymś poście napisał, że na skrzydle niższej klasy łatwiej się zabić np.w spirali niż na skrzydle wyższej klasy
prokopcio pisze:Czy nie jest odwrotnie, tzn tak, że po prostu na skrzydłach wyższej klasy latają (zazwyczaj) bardziej doświadczeni piloci a na niższych Ci którzy są łatwiejsi do ubicia przez matkę naturę ?
calhal pisze:JaroXS pisze:pomyślałem sobie że fajnie jest już coś pokazać zanim kompletny film instruktażowy ujrzy światło dzienne.
Jaro, w pełnym filmie dodaj disclaimera, że przynajmniej pierwsze full stalle powinno się wykonać nad wodą, najlepiej pod okiem instruktora, żeby się z tym oswoić. Zbyt wiele można tutaj spier...niczyć na początku, szczególnie jak się niektórym "panika" włączy.
Poza tym to chciałem tylko dodać, że dobra robota
prokopcio pisze:Mam pytanie Jarku - czy jeśli latam tylko rekreacyjnie i nie czuję potrzeby zmiany sprawnego skrzydła "szkolno-rekreacyjnego" które lubię na lepsze/wyższej klasy ( Gotek by napisał na "mniej bezpieczne" ) ale za to czuję potrzebę doszkalania się to czy jest tak, że na nim ( oczywiście z rozsądkiem ) są przeciwwskazania do ćwiczeń wg Twoich wskazówek ( nie koniecznie full-stall'a) ? Uriuk w którymś poście napisał, że na skrzydle niższej klasy łatwiej się zabić np.w spirali niż na skrzydle wyższej klasy - jakie jest Twoje zdanie ? Czy nie jest odwrotnie, tzn tak, że po prostu na skrzydłach wyższej klasy latają (zazwyczaj) bardziej doświadczeni piloci a na niższych Ci którzy są łatwiejsi do ubicia przez matkę naturę ?
prokopcio pisze:mam tego świadomość dlatego dopisałem, że nie koniecznie o full-stall'a chodzi... Dziękuję za odpowiedź.
JaroXS pisze:Rzucanie zapasu nie jest złym rozwiązaniem, ale nie zawsze rozwiązuje wszystkie problemy. Zgadzam się z Tobą że nie każdy będzie kierowcą formuły 1 i dla takiej grupy osób rzucanie zapasu to jedyne sensowne rozwiązanie, ale trzeba ludziom mówić również o problemach i zagrożeniach związanych z wyrzuceniem zapasu.
Pozdrawiam,
Jarek
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość