dokładny opis pod filmem.
Pozdrawiam serdecznie,
Jarek Borowiec
JakubM pisze:Dzięki Jarku za kolejny film. Pytanie statystyczne - jak często krążenie które zaczynasz nie daje efektu?
Mam na myśli sytuację, gdy wchodzisz w noszenie, skrzydło wyraźnie ucieka do tyłu, wario ładnie pika te dobre 2-3 sekundy, próbujesz krążyć, a tu... w najlepszym wypadku nie ma nic, w najgorszym zaliczasz wtopę :/
Warunki o których piszę to słaba termika, wiatr 5-7m/s.
Zbyszek Gotkiewicz pisze:Z tym skrzydłem które się cofa to nie zawsze tak jest. Ja częściej się spotykam z tym że skrzydło wchodzące w noszenie pochyla się do przodu. A jak są wąskie noszenia to rzeczywiście ja zakręcam od razu na wejściu i potem poprawiam tak aby jak najdłużej być w noszeniu.
JaroXS pisze:Zbyszek Gotkiewicz pisze:Z tym skrzydłem które się cofa to nie zawsze tak jest. Ja częściej się spotykam z tym że skrzydło wchodzące w noszenie pochyla się do przodu. A jak są wąskie noszenia to rzeczywiście ja zakręcam od razu na wejściu i potem poprawiam tak aby jak najdłużej być w noszeniu.
Fakt, ale to o czym mówisz zależne jest od konstrukcji i obciążenia powierzchni.
Pozdrawiam,
Jarek Borowiec
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość