Poczytać o ppg :)

Latanie silnikowe
Awatar użytkownika
Zbyszek Gotkiewicz
Doświadczenie: Instruktor
Kontakt:

Re: Poczytać o ppg :)

Postautor: Zbyszek Gotkiewicz » 23 października 2017, 18:14

uriuk pisze:Nie wiem dlaczego przypomnial mi sie bardzo popularny w kregach instruktorskich dowcip o swiniach trabiacych w Zuku :)

To nie ten :)
Zbyszek Gotkiewicz

Awatar użytkownika
prokopcio
Latam: Swobodnie i z Napędem
Doświadczenie: Świeżak po Kursie

Postautor: prokopcio » 23 października 2017, 20:17

A może wystarczy chcieć napęd poznać i zrozumieć?
To, że jakiś dziadek (żeby nie ubliżyć kobietom) zajechał sprzęgło w aucie to nie koniecznie dlatego, że było na "f" ;)
Łukasz Prokop

Awatar użytkownika
der
Doświadczenie: Średnio Zaawansowany

Postautor: der » 25 października 2017, 10:51

SP8EBC pisze:
der pisze:Mateusz o lataniu ppg i całej tej branży wie tyle o swobodnym czyli prawie nic. Zatem w sam raz na opowieści dziwnej treści przy czwartym piwie.
W promieniu 90km mam dwie szkoły, które oferują szkolenie również na własnym sprzęcie z wózkiem włącznie a do Częstochowy mam 200km. 3/4 rynku napędowego jest zdominowane przez włoski sprzęt. Zapytaj się Mateuszu producenta jakiego pochodzenia w twoim napędzie jest tłok czy cylinder.

Po pierwsze to daj sobie na wstrzymanie z zagrywkami personalnymi, no chyba że konieczne chcesz prezent w postaci bana na jeden tydzień (tak na otrzeźwienie).

Uuuu, drżę ze strachu :o . Woźny straszący, że zamknie drzwi na tydzień i nie wpuści dzieci do szkoły.

(wymoderowane)

// G.. za przeproszeniem ciebie panie cmr20 aka der obchodzi z kim się zadaję i kto ze mną rozmawia bądź nie - ludzi pokroju ciebie unikam i jakoś nie płaczę z powodu, że ktoś mi nie poda ręki. . Natomiast prostackiego chamstwa wobec mojej osoby nie zdzierżę.

Tak się składa, że wdziałem w życiu więcej niż jedną motoromę.
Widziałem pęknięte wały, kartery, odpadnięte przekładnie ale nigdy nie widziałem na amen zatartego cylindra czy tłoka.
Dlaczego ?
Bo to jedyna włoska rzecz w tym silniku. Cała reszta to inwencja twórcza Kaplera w postaci wariacji własnych rozwiązań w tańszej polskiej wersji.

Uwierzysz, że początkowo kazał odstawiać napęd po 10 godzinach od zakupu, jako podstawowy argument utrzymania gwarancji ?

Obecny produkt to efekt prawie 10 letniego traktowania klientów jako króliki doświadczalne.
Co z tego, że Kapler naprawiał wymieniał, robił słodkie oczy, skoro w tym samym czasie inni na włoszczyźnie latali ?

Życzę ci kolejnych 233 godzin nalatanych bezawaryjnie.
Umówmy się, dla dobra cudzego i własnego. Po tych 200 zacznij udzielać rad innym. Obyś zdążył przed emeryturą.

Awatar użytkownika
Zbyszek Gotkiewicz
Kontakt:

Postautor: Zbyszek Gotkiewicz » 25 października 2017, 11:39

Der. Mamy tu zasadę że nie robimy osobistych wycieczek. Co prawda Mateusz sam to sprowokował, ale dużo lepszą formą jest podawanie faktów które wyjaśniają problem niż pisanie co się myśli na temat rozmówcy. Dlatego proponuje w tej sytuacji trzymać się jedynie sprawdzonych faktów i to przez obie strony.
Zbyszek Gotkiewicz

Awatar użytkownika
der
Doświadczenie: Średnio Zaawansowany

Postautor: der » 26 października 2017, 00:19

Jestem podobnego zdania. W takiej sytuacji należałoby podejść do sprawy uczciwie i już na wstępie wymoderować cały pierwszy post Mateusza i jego osoby. Oszczędziło by to dalszego klepania w klawiaturę w celu prostowania tych dyrdymałów.

Awatar użytkownika
uriuk
Site Admin
Kontakt:

Postautor: uriuk » 26 października 2017, 00:37

Zakladasz, ze my niczym innym sie nie zajmujemy, tylko sledzimy kazdy wpis. A tak nie jest.
Mateusz ma zolta kartke za bycie sedzia we wlasnej sprawie.

Wróć do „PPG”