Obrona teryrotorialna
-
- Latam: Tylko Swobodnie
- Doświadczenie: Świeżak po Kursie
Re: Obrona teryrotorialna
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
Ostatnio zmieniony 29 listopada 2017, 07:30 przez Czarek Wójcik, łącznie zmieniany 2 razy.
- Zbyszek Gotkiewicz
- Doświadczenie: Instruktor
- Kontakt:
Czarek Wójcik pisze:Ministra czy innego urzędnika państwowego powinno się oceniać po umiejętności realizacji interesów państwowych, a nie po wyglądzie czy jakiejś niefortunnej wypowiedzi. .
To znaczy wmawianie przez wiele lat całemu narodowi wbrew oczywistym faktom różnych wersji zamachu smoleńskiego jest według Ciebie prawidłową realizacją interesów państwowych? Pominę wszystko inne w rodzaju niszczenia kadry oficerskiej ( czystki jak za Stalina) czy walka z prezydentem jako zwierzchnikiem sił zbrojnych.
Zbyszek Gotkiewicz
- uriuk
- Site Admin
- Latam: Swobodnie i z Napędem
- Kontakt:
Czarek Wójcik pisze:uriuk pisze:
Z mojej wiedzy o Macierewiczu wynika, że nie może być agentem ktoś, kto śmiał zlikwidować WSI czyli służbę polskiego wywiadu, w której w swoim czasie byli wyłącznie ludzie szkoleni w Moskwie.
Interesujaca logika. Wg ciebie jesli Anton Zdzislawowicz zlikwidowal agenture ludzi Gorbaczowa to nie moze byc agentem Putina.
Ja znam Rosje i rosyjski. Biegle. Troche czytam w tym jezyku. Odnosze wrazenie, ze twoja logika jest niezmiernie infantylna.
I na tym polega problem, ze teraz do glosu dochodza ludzie, ktrym sie wydaje, ze cos wiedza lub potrafia. Skutki jak na razie sa oplakane. Psucie wszystkich mechanizmow panstwa na skale nie znana od dziesiecioleci.
Ja robilem zdjecia lotnicze. Kilkanascie lat. Pracowalem dla rzadu, konkretnie dla AMW i ANR. Obie te agencje wlasnie przechodza czystke (skok na posadki). W efekcie trwa tam paraliz. Ilosc wykonanych przeze mnie zdjec w 2017 roku wynosi ZERO. Nie ma znaczenia, ze nie zarobilem, ale brak zdjec wskazuje, ze Agencja Nieruchomosci nie sprzedaje nieruchomosci. Oddzialy w calej Polsce, biurowce, etaty, samochody i wszystko psu na bude. Tylko generuje koszty. Tak jest wszedzie. Panstwo dziala sila rozpedu, bo 8 lat nikt nie majstrowal przy mechanizmach. Ale za kilka lat rozped sie skonczy.
A tak na marginesie, zastoj na rynku nieruchomosci wynika glownie z ustawy przywiazujacej chlopa do ziemi. W tej chwili chlop moze sprzedac ziemie praktycznie tylko panstwu lub... kosciolowi (sic!). Korzystaja na tym wylacznie aferzysci. Moj znajomy aferzysta za poprzedniego rzadu skupowal ziemie najnizszej klasy w celu pobierania doplat unijnych. Obecnie zglasza chec sprzedarzy kompletnych nieuzytkow obywatelowi cudzoziemcowi i rzad, w mysl wlasnej glupawej ustawy MUSI ja kupic po... sredniej cenie z danego rejonu. Kolega malwersnt teraz inwestuje w nowy samolot. Morde ma usmiechnieta od ucha do ucha i twierdzi ze takich gamoni u wladzy jeszcze nie bylo. Ma zniwa.
Tak dziala pisowskie sciganie malwersantow.
W mojej ocenie banda nieudacznikow serwujaca naiwnym kiepskiej jakosci propagande. Ciekawe jest obserwowanie kto lyka te prawdy objawione z TVP
-
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
Ostatnio zmieniony 29 listopada 2017, 07:31 przez Czarek Wójcik, łącznie zmieniany 1 raz.
- Zbyszek Gotkiewicz
- Kontakt:
Gdzie są dowody na wybuch?
Przyczyną katastrofy było zejście poniżej wysokości minimalnej dla tego typu samolotu w tych warunkach. Cała reszta ma znaczenie drugorzędne. Za to przekonanie z jakim piszesz o zamachu powoduje że przestaje być śmiesznie a zaczyna być strasznie. Były kraje gdzie wizja polityków porwała cały naród, ale nie były to najlepsze czasy w historii.
Przyczyną katastrofy było zejście poniżej wysokości minimalnej dla tego typu samolotu w tych warunkach. Cała reszta ma znaczenie drugorzędne. Za to przekonanie z jakim piszesz o zamachu powoduje że przestaje być śmiesznie a zaczyna być strasznie. Były kraje gdzie wizja polityków porwała cały naród, ale nie były to najlepsze czasy w historii.
Zbyszek Gotkiewicz
- uriuk
- Site Admin
- Kontakt:
A tak na marginesie likwidacja WSI oznaczala dekonspiracje wszystkich polskich agentow pracujacych pod przykryciem. W ten sposob wyeliminowano Polske z "rynku" wywiadowczego, poniewaz nikt o zdrowych zmyslach teraz nie chce wspolpracowac z tak nieobliczlanym krajem.
Jestesmy slepi i glusi. Moga nas dymac jak chca. I dymaja.
A Putin turla sie ze smiechu.
Jestesmy slepi i glusi. Moga nas dymac jak chca. I dymaja.
A Putin turla sie ze smiechu.
-
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
Ostatnio zmieniony 29 listopada 2017, 07:32 przez Czarek Wójcik, łącznie zmieniany 1 raz.
-
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
Ostatnio zmieniony 29 listopada 2017, 07:32 przez Czarek Wójcik, łącznie zmieniany 1 raz.
- Zbyszek Gotkiewicz
- Kontakt:
Cezary. Widzę że egzaminujesz tu rozmówców z wizji Polski i piszesz że będziesz rozmawiał tylko z tymi którzy mają taką samą wizję jak Ty. Czyli jeśli ja chciałbym Polski w którym państwo ogranicza się tylko do zapewnienia armii, policji, jedności prawnej oraz infrastruktury ograniczając do maksimum pozostałe dziedziny którymi się zajmuje, ograniczając władzę urzędników i obciążenia dla obywateli to znaczy, że Ty w mojej Polsce nie będziesz chciał żyć.
Zbyszek Gotkiewicz
- Piotrek Pokorny
- Kontakt:
Panowie, to się nadaje do MMA...
- uriuk
- Site Admin
- Kontakt:
Czarek Wójcik pisze:Uriuk ,
Wypowiedź jest albo logiczna albo nie logiczna. Logicznie oznacza zgodnie z zasadami logiki. Rozumiem, że Ty mówisz o jakiejś innej logice zwanej przez Ciebie infantylną. Czy Rosją rządzi Gorbaczow czy Putin czy kto inny, ma ona stałe interesy wynikające z jej geografii. Ale rozumiem Twoją hipotezę i brzmi ona całkiem sensownie, że Macierewicz zlikwidował WSI na polecenie Putina czy grupy władzy rosyjskiej, którą reprezentuje, po to żeby pozbyć się ludzi pracujących dla grupy reprezentowanej przez Gorbaczowa. To może mieć sens, ale ja nie jestem w stanie tego zweryfikować.
Jak już napisałem wcześniej dyskutować o Polsce można wtedy jak się ma jej podobną wizję. Jaką więc masz pozytywną wizję przyszłości Polski ? Jak nie będziesz chciał się nią podzielić, to pozwolę sobie zakończyć tę infantylną dyskusję.
Polska albo bedzie w Unii, albo skoczy jak Bialorus i Ukraina. Innej opcji po prostu nie ma.
Roznimy sie tylko w kwestii obecnosci Polski w Unii. Wg ciebie bylismy polkolonia Niemiec. To troche tak, jakby podkarpackie bylo polkolonia mazowieckiego czy dolnoslaskiego. Albo ze Arizona jest polokolonia Kalifornii. Wydaje mi sie ze nie rozumiesz czym jest Unia i jakie ma cele. Panstwa narodowe powstaly dopiero w XIX w. Myslenie dziewietnastowiecznymi kategoriami powoduje, ze rozpatrujesz wszystko oczami Sienkiewicza.
Co gorsza rzad tez tak mysli. I z tego istenieje ryzyko, ze bedziesz sie musial nauczyc rosyjskiego. Ja juz umiem, wiec mi rybka.
-
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
Ostatnio zmieniony 29 listopada 2017, 07:33 przez Czarek Wójcik, łącznie zmieniany 1 raz.
- Zbyszek Gotkiewicz
- Kontakt:
Piotrek Pokorny pisze:Panowie, to się nadaje do MMA...
Sprawdziłem. Jesteśmy w MMA
Zbyszek Gotkiewicz
-
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
Ostatnio zmieniony 29 listopada 2017, 07:33 przez Czarek Wójcik, łącznie zmieniany 1 raz.
- Piotrek Pokorny
- Kontakt:
Zbyszek Gotkiewicz pisze:Piotrek Pokorny pisze:Panowie, to się nadaje do MMA...
Jesteście, bo przeniosłem
-
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
Ostatnio zmieniony 29 listopada 2017, 07:34 przez Czarek Wójcik, łącznie zmieniany 1 raz.
- Zbyszek Gotkiewicz
- Kontakt:
Piotrek Pokorny pisze:Zbyszek Gotkiewicz pisze:Piotrek Pokorny pisze:Panowie, to się nadaje do MMA...
Jesteście, bo przeniosłem
Dzięki
Zbyszek Gotkiewicz
- uriuk
- Site Admin
- Kontakt:
Czarek Wójcik pisze:Uriuk,
Poza tym rosyjski nie jest jednym z języków unijnych ..... czyżbyś chciał powiedzieć coś więcej ? .... Jedna Europa od Atlantyku do Pacyfiku ? Mnie to akurat nie kręci Życzę udanych lotów w 2018r.
Chciałem powiedzieć, że jeśli PiS wyprowadzi Polskę z unii, to będzie zwasalizowana przez Rosję i bez rosyjskiego ani rusz. Patrz Białoruś. Oni nawet mają nominalnie swój język. Nie używany przez namiestnika Kremla więc niepraktyczny.
- wlaskow
- Doświadczenie: Średnio Zaawansowany
uriuk pisze:Czarek Wójcik pisze:Uriuk,
Poza tym rosyjski nie jest jednym z języków unijnych ..... czyżbyś chciał powiedzieć coś więcej ? .... Jedna Europa od Atlantyku do Pacyfiku ? Mnie to akurat nie kręci Życzę udanych lotów w 2018r.
Chciałem powiedzieć, że jeśli PiS wyprowadzi Polskę z unii, to będzie zwasalizowana przez Rosję i bez rosyjskiego ani rusz. Patrz Białoruś. Oni nawet mają nominalnie swój język. Nie używany przez namiestnika Kremla więc niepraktyczny.
Odnoszę wrażenie, że Pan nie przeczytał artykułu zamieszczonego przeze mnie w ostatnim poście.
Bardzo zachęcam do lektury. I choć jest napisany językiem poprawności politycznej (za co bardzo cenię dr. Jacka Bartosiaka, ponieważ tylko w ten sposób mógł on we współczesnych realiach przybliżyć szerokiej publiczności geopolitykę) to można przy niedużym wysiłku intelektualnym przełożyć to na język zrozumiały dla ludzi, którzy nie interesują się polityką i nie rozumieją jej zawiłości.
Bardzo zręcznie autor unika w swoich publikacjach wątku ekonomicznego, ponieważ dla większości byłoby to nie do udźwignięcia. Skomplikowałoby to tylko równanie a nie wniosło nic w globalnym w układzie sił.
Spójrzmy na życie jeszcze z innej strony. Jest to walka inteligentniejszej mniejszości z prymitywniejszą większością.
To tylko w naszym interesie (osobistym) jest poszukiwanie prawdy – bo tylko ona jest ciekawa i pozwala budować strategię, która zapewni nam prosperity w przyszłości.
Jeżeli do czegoś zachęcam to do mądrości, którą ja interpretuje jako zdolność do samodzielnego myślenia i do krytycyzmu – czyli umiejętności do wyszukiwania logicznych sprzeczności.
To że we współczesnym telewizyjnym DYSKURSIE, zawiesza się w rozmowie fałszywe tezy i nad nimi deliberuje a niewprawni słuchacze łykają tą papkę i traktują jak swoją jest sposobem na zarządzanie ludzką percepcją. Powiedzmy sobie szczerze, w pogoni za chlebem ile osób ma czas na samokształcenie i przebijanie się przez wszechogarniającą propagandę. Przecież większość ludzi nie jest mądra tylko średnio mądra (krzywa Gaussa – rozkład normalny). Wystarczy sterować percepcją większości poprzez kontrolę w mediach, prasie, tv i oczywiście w internecie (usłużni youtuberzy).
Jak się w tym odnaleźć? Należy podążać za pieniądzem - przepraszam – prawnym środkiem płatniczym emitowanym przez banki centralne, aby coś z tego świata zrozumieć.
PS
Bardzo sobie cenie Pana wkład na forum paralotniowym.
-
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
Ostatnio zmieniony 29 listopada 2017, 07:27 przez Czarek Wójcik, łącznie zmieniany 3 razy.