Instrukcja zgrywania zdjęć i filmów z karty SD na dysk twardy telefonem, bez laptopa

Aparaty, kamery, programy do edycji i montażu nieliniowego.
tomash
Latam: Tylko Swobodnie
Doświadczenie: Średnio Zaawansowany

Instrukcja zgrywania zdjęć i filmów z karty SD na dysk twardy telefonem, bez laptopa

Postautor: tomash » 08 czerwca 2018, 11:03

Hej

Napisałem blogonotkę opisującą, jak zgrywać filmy i zdjęcia z karty (micro)SD na dysk twardy bez użycia komputera:
https://bardzo.ciekawy.blog/kopiowanie-danych-z-karty-sd-na-dysk-twardy-bez-uzycia-komputera/

Obrazek

Przydaje się szczególnie na wyjazdach i wakacjach, bo można zostawić laptopa w domu.

Jako bonus na końcu tekstu: jak podłączyć wario do telefonu i zgrać tracka, którego można od razu wysłać na xcportal (czy gdzie tam kto potrzebuje)

Pozdrawiam
Tomek

Andrzejt
Latam: Tylko Swobodnie
Doświadczenie: Średnio Zaawansowany

Re: Instrukcja zgrywania zdjęć i filmów z karty SD na dysk twardy telefonem, bez laptopa

Postautor: Andrzejt » 08 czerwca 2018, 21:20

Dzięki. Ciekawe rozwiązanie. Od kiedy kupiłem kamerkę uświadomiłem siebie po co tak wielkie karty zalecają xD
Mam tel z USB 2.0 z OTG co prawda jednak tel służy jedynie do zarządzania? Czy jednak transfer idzie w jakiś sposób przez tel?

Wróć do „Gadżety (foto/video/vario/GPS/odzież/dodatki)”