uriuk pisze:Bierzesz jedna nogę i zakładasz na line, później bierzesz druga nogę i też zakładasz. Jednocześnie się nie da
No dobra, ale co dalej ?, co sprawdzam, czego mam pilnować ?.
Jaka zasada tu obowiązuje ?
uriuk pisze:Bierzesz jedna nogę i zakładasz na line, później bierzesz druga nogę i też zakładasz. Jednocześnie się nie da
micro pisze:Zbyszek Gotkiewicz pisze:Jackie pisze:No to jakiś akrobata chyba tylko
Rozumiem że ten na filmie pilot postąpił profesjonalnie, uświadomił sobie że popełnił błąd nie zapinając taśm udowych i wyskoczył... Albo to była pokazówka jak należy to robić
Ostatni przypadek Co jakiś czas temu na wszystkich portalach pokazywano, chyba związany był ze złym zapięciem, ale nie potrafię dostrzec błędu co źle mu przypięto. Czy to taśmy udowe zawiodły w tym przypadku?
Obsługa startu zabrała się na gapę, ale nie wiem kto odpadł od spadochronu.
Chyba widziałem inne tego typu filmiki i wygląda na to, że obsługa tak właśnie postępuje, aby "sterować" spadochronem podczas lotu, a głównie lądowania.
fireman.uns pisze:Kiedy założysz nogi na linę, to nie musisz już na nią patrzeć. Czujesz gdzie się znajduje...
micro pisze:fireman.uns pisze:Kiedy założysz nogi na linę, to nie musisz już na nią patrzeć. Czujesz gdzie się znajduje...
Czuję i co ?, napiera na prawo to steruję w prawo ?, czy jak ?
uriuk pisze:micro pisze:fireman.uns pisze:Kiedy założysz nogi na linę, to nie musisz już na nią patrzeć. Czujesz gdzie się znajduje...
Czuję i co ?, napiera na prawo to steruję w prawo ?, czy jak ?
Wyobraz sobie na chwile podobna dyskusje na forum rowerowym. Mlody adept pyta "rower przechyla sie w lewo to zaczy ze mam odbic kierownica tez w lewo?"
Masz leciec tak, zeby bylo dobrze. Metoda obojetna. Dobrze, to znaczy na wprost wyciagarki.
Zbyszek Gotkiewicz pisze:Prokopcio. Ten filmik pokazuje tragedię. Wygląda na to że pilot nie miał pojęcia co robi.
Marcin. pisze:Zbyszek Gotkiewicz pisze:Prokopcio. Ten filmik pokazuje tragedię. Wygląda na to że pilot nie miał pojęcia co robi.
To co powinien zrobic? Moze zaciagac prawa sterowke jak go zaczelo znosic w lewo?
micro pisze:Dokładnie tak. Powinien trzymać kierunek na wyciągarkę...
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość