Kursant wie lepiej jak ma sie szkolić

Tu można się naparzać do woli. W zasadzie tylko dla koneserów gatunku
Awatar użytkownika
uriuk
Site Admin
Latam: Swobodnie i z Napędem
Doświadczenie: Instruktor
Kontakt:

Re: Kursant wie lepiej jak ma sie szkolić

Postautor: uriuk » 16 października 2018, 14:45

Tak sie sklada, ze caly zaszly sezon przesiedzialem w Borsku. Byl jeden wypadek, adept po kursie rozhustal paralotnie podczas ladowania, bo byl rowniez spadochronairzem i pilotowal paralotnie jak spadochron (zerojedynkowo) i zlamal noge.
Ale ty pewnie miales na mysli wypadek w Borowej. (juz trzy razy o nim wspomniales).
Nie wiem na jego temat wiecej niz inni, poniewaz jak wspomnialem, caly sezon latalem w Borsku. A poniewaz mnie tam nie bylo, to nie moge sie wypowiadac.
Natomiast zauwazylem u ciebie bardzo brzydki spossob argumentowania pt "a u was bija murzynow". Brzydze sie czyms takim, wiec leci dla ciebie ostrzezenie (to juz drugie, bo ktos ci jedno wlepil).
Siada i wstydzi sie.

Jackie
Latam: Tylko Swobodnie
Doświadczenie: Świeżak po Kursie

Postautor: Jackie » 16 października 2018, 14:50

uriuk pisze:Tak sie sklada, ze caly zaszly sezon przesiedzialem w Borsku. Byl jeden wypadek, adept po kursie rozhustal paralotnie podczas ladowania, bo byl eowniez aadochronairzem i pilotowal paralotnie jak spadochron (zerojedynkowo) i zlamal noge.
Ale ty pewnie miales na mysli wypadek w Borowej. (juz trzy razy o nim wspomniales).
Nie wiem na jego temat wiecej niz inni, poniewaz jak wspomnialem, caly sezon latalem w Borsku. A poniewaz mnie tam nie bylo, to nie moge sie wypowiadac.
Natomiast zauwazylem u ciebie bardzo brzydki spossob argumentowania pt "a u was bija murzynow". Brzydze sie czyms takim, wiec leci dla ciebie ostrzezenie (to juz drugie, bo ktos ci jedno wlepil).
Siada i wstydzi sie.

Nie o to i chodziło...
Kim byli ludzie którym postawiono zarzuty
Czy pilot był/jest instruktorem czy nie?
Czy kierownik startu był/jest instruktorem ?
Jakiej szkoły byli to wychowankowie - pilot , kierownik startu, spod czyjej ręki wyszli ?

Dlaczego złamali procedury, powiedz coś od siebie, wg twojego osądu co tam zawiodło?
Przypomne temat : https://gazetawroclawska.pl/libanczyk-z ... r/12178268
"Dubito ergo cogito, cogito ergo sum"

Awatar użytkownika
calhal
Doświadczenie: Średnio Zaawansowany

Postautor: calhal » 16 października 2018, 14:52

Andrzejt pisze:Na dzisiejszy wieczór to zdecydowanie cała zgrzewkę kupuje do tych chipsów zapowiada się wieczór przy lekturze

Jak tak dalej pójdzie, to będziesz musiał większe skrzydło na przyszły sezon kupić ;P

A tak w ogóle, to początkowo mi się wydawało, że po prostu niepotrzebnie atakujecie jeden z drugim żółtodzioba... moje wrażenie wynika chyba z tego, że nie mam czasu czytać każdej jego wypowiedzi. Niemniej powoli zaczynam się zgadzać z wiekszościa.

Awatar użytkownika
Zbyszek Gotkiewicz
Kontakt:

Postautor: Zbyszek Gotkiewicz » 16 października 2018, 14:54

Jackie pisze:
Zbyszek Gotkiewicz pisze:Jackie, już się nie chce czytać tego pierdolenia. Przeczytaj przepisy dotyczące paralotniarzy i dopiero wtedy pytaj o rzeczy których nie zrozumiałeś. Nie jesteś animatorem na kolonii żeby wymyślać wszystkim zajęcie.

Zbyszek prosta sprawa zablokujcie mnie...
i po problemie jedyna słuszna linia pozostanie i koniec...

A po co kończyć ten kabaret. Mam piosenkę. Specjlity for ju. :)
Zbyszek Gotkiewicz

Awatar użytkownika
uriuk
Site Admin
Kontakt:

Postautor: uriuk » 16 października 2018, 14:59

Jackie pisze:Nie o to i chodziło...
Kim byli ludzie którym postawiono zarzuty
Czy pilot był/jest instruktorem czy nie?
Czy kierownik startu był/jest instruktorem ?
Jakiej szkoły byli to wychowankowie - pilot , kierownik startu, spod czyjej ręki wyszli ?

Dlaczego złamali procedury, powiedz coś od siebie, wg twojego osądu co tam zawiodło?

Nie wiem gdzie zbierasz swoje informacje, ale nic mi nie wiadomo, zeby wypadek zdarzyl sie w szkole. Jesli nie bylo to w szkole, to jakie ma znaczenie, czy zamieszany byl w to instruktor (z tego co wiem, to nie). Jakie znaczenie ma spod czyjej reki wyszli piloci szkoleni w poczatkach lat 90-tych. Przypuszczam, ze instruktor szkolacy pilota nie zyje od jakichs 12-15 lat. Zadajesz idiotyczne pytania, ale widac, zeby zadac madre pytanie, to tez trzeba cos wiedziec.

Od takich rzeczy jest raport PKBWL. Kazdy moze sobie tam poczytac. Moga tez naoczni swiadkowie opowiedziec, co widzieli. KAZDA inna wypowiedz to jest plotka. Plotki najlepiej zbiera sie w maglu. Jak widze jestes milosnikiem plotek i insynuacji. Twoj sposob prowadzenia dyskusji budzi coraz wieksze obrzydzenie.

Siada i wstydzi sie.

Jackie

Postautor: Jackie » 16 października 2018, 15:15

Nie sugerował że to Ty tylko. Tylko widząc że blisko jesteś tego regionu, chciałby wiedzieć co tam się stało. I Brakuje jeszcze jednego Twojej oceny kto tam zawinił i czy pomogła tym ludziom godzina nalotów by temu zapobiec...

Awatar użytkownika
Zbyszek Gotkiewicz
Kontakt:

Postautor: Zbyszek Gotkiewicz » 16 października 2018, 15:23

CichyBart pisze:Tak serio... ktoś z Was czyta słowo w słowo te dłuższe posty? Ja tylko tak przelatuję :)

Dużo zależy od autora oraz od tego co ma do powiedzenia. W tym przypadku jestem w stanie wytrzymać półtora zdania.
Zbyszek Gotkiewicz

Awatar użytkownika
uriuk
Site Admin
Kontakt:

Postautor: uriuk » 16 października 2018, 15:23

Jackie pisze:Nie sugerował że to Ty tylko. Tylko widząc że blisko jesteś tego regionu, chciałby wiedzieć co tam się stało. I Brakuje jeszcze jednego Twojej oceny kto tam zawinił i czy pomogła tym ludziom godzina nalotów by temu zapobiec...

Od oceny wypadku jest PKBWL, od wskazania winnyc jest sad, od wiedzy, co tam sie stalo sa swiadkowie i zapisy kamer.
Mysle, ze wszyscy czekaja na raport PKBWL.

Jackie pisze:ł i czy pomogła tym ludziom godzina nalotów by temu zapobiec...

To nawet nie jest po polsku, wiec nie ma jak sie wypowiedziec

Awatar użytkownika
CichyBart
Latam: Tylko z Napędem

Postautor: CichyBart » 16 października 2018, 15:34

Jackie pisze:... i czy pomogła tym ludziom godzina nalotów by temu zapobiec...

Serio?
Słyszałeś o wypadku Kubicy? Czy pomogła mu liczba godzin za kierownicą także w F1?
Dobra, sorki, miałem się nie udzielać... ograniczam się do picia wina :)
Jeśli nie wiesz co robić, nabieraj wysokości. Nikt się jeszcze nie zderzył z niebem.
PPG / [ITV Boxer (Green) - sprzedane], [Solo 210 - sprzedane], ITV Billy (Red), C-Max E, airone.pro unique single

Awatar użytkownika
Zbyszek Gotkiewicz
Kontakt:

Postautor: Zbyszek Gotkiewicz » 16 października 2018, 15:34

Jackie. Zaczynam usuwać twoje posty. Przeginasz.
Zbyszek Gotkiewicz

Jackie

Postautor: Jackie » 16 października 2018, 15:41

Zbyszek Gotkiewicz pisze:Jackie. Zaczynam usuwać twoje posty. Przeginasz.

Tak Zbyszek, najlepiej zamieść coś pod dywan i nie ma tematu, jest super jest super więc o o co ci chodzi wspaniała piosenka...
uriuk za co i dajesz ostrzeżenie? przeciez to było do ciebie skierowany fragment?
nie zachowałeś się bezstronnie. Nemo iudex in causa sua - nie można być sędzią we własnej sprawie.

Awatar użytkownika
uriuk
Site Admin
Kontakt:

Postautor: uriuk » 16 października 2018, 15:49

Jackie pisze:

Tak Zbyszek, najlepiej zamieść coś pod dywan i nie ma tematu, jest super jest super więc o o co ci chodzi wspaniała piosenka...
uriuk za co i dajesz ostrzeżenie? przeciez to było do ciebie skierowany fragment?
nie zachowałeś się bezstronnie. Nemo iudex in causa sua - nie można być sędzią we własnej sprawie.

To nie jest moja sprawa, ja bylem 400 km od miejsca wypadku. Jak pisalem, czuje obrzydzenie do rodzaju demagogii ktora uprawiasz i dalem temu wyraz.
W sprawie wypadku toczy sie rozprawa sadowa, a ty chcesz wymoc wydanie osadu przed wydaniem wyroku. Wg mnie robisz to z powodow nieetycznych. Piszac wprost, zaczynasz trolowac. I wlasnie dlatego dostales ostrzezenie.
Nie odnosisz czasem wrazenia, ze uzytkownicy tego forum maja cie zwyczajnie dosyc?

Jackie

Postautor: Jackie » 16 października 2018, 16:12

Użytkownicy jak mnie maja dość to niech się wezmą lepiej za latanie, a nie tu siedzą tylko i teoretyzuja. Książka pt: latanie w praktyce to też teoria. Powtarzam na kursach jesteś bardziej wylewny. Tym lepiej ze nie twoja powinieneś mieć przez to lekkie podejście do oceny zdarzenia... A analiza filmików nie jest osadę? A ja zadałem proste pytanie zawiodły procedury, czy też to wina braku doświadczenia praktycznego?

Awatar użytkownika
Zbyszek Gotkiewicz
Kontakt:

Postautor: Zbyszek Gotkiewicz » 16 października 2018, 16:19

Jackie pisze:

Jackie. Zaczynasz uprawiać obrzydliwy populizm. To duża sztuka być zablokowanym za publikacje w MMA. Myślę że potrzebujesz tydzień spokoju na ochlonięcie.
Zbyszek Gotkiewicz

Awatar użytkownika
calhal

Postautor: calhal » 16 października 2018, 16:20

Jackie pisze:Użytkownicy jak mnie maja dość to niech się wezmą lepiej za latanie, a nie tu siedzą tylko i teoretyzuja.

A właśnie to zrobiłem, dziękuję. W przerwie na lunch (12-14h) małe hike&fly. Gorąco Ci polecam. Odpowiednio się ubierzesz to temperatura przestanie Ci straszną być (chociaż tutaj dziś ciepło, 24 na dole, ze 21 na górze).

Srogie pozdro i udanych lotów życzę

Awatar użytkownika
calhal

Postautor: calhal » 16 października 2018, 16:22

Zbyszek Gotkiewicz pisze:To duża sztuka być zablokowanym za publikacje w MMA. Myślę że potrzebujesz tydzień spokoju na ochlonięcie.

Oj tam, znam takich co dostali bana na restauracje w stylu "bufet do woli" czy tam "jedz ile chcesz" ;) To jest dopiero sztuka :lol:

Awatar użytkownika
Zbyszek Gotkiewicz
Kontakt:

Postautor: Zbyszek Gotkiewicz » 16 października 2018, 16:33

calhal pisze:
Zbyszek Gotkiewicz pisze:To duża sztuka być zablokowanym za publikacje w MMA. Myślę że potrzebujesz tydzień spokoju na ochlonięcie.

Oj tam, znam takich co dostali bana na restauracje w stylu "bufet do woli" czy tam "jedz ile chcesz" ;) To jest dopiero sztuka :lol:

No właśnie. Zawsze ciekaw byłem czy jest jakaś granica w takich lokalach :)
Zbyszek Gotkiewicz

joanka

Postautor: joanka » 16 października 2018, 17:54

Jackie pisze:
uriuk pisze:
Jackie pisze:Panowie macie przecież jedyną słuszną odpowiedz na wszystko : Latać, latać, latać,,,, pieprzyć przepisy procedury , dokumenty, latać nie dyskutować, tylko po co tu siedzicie ?

Nie wiem jak ty, ale ja od piatku wylatalem 7 godzin.
Zaczynam jednak podejrzewac, ze ty masz wiekszy "naklep" w klawiature

Opowiedz lepiej o wypadku w borowej jak to było bo coś milczysz o tym jakby to nie tyczyło tego ladowiska, a coś musisz wiedziec wiecej

Ohho..... I się zaczyna. Muszę przyznać, że post cieszy się dużym zainteresowaniem, Jackie, jesteś niedoceniany :D

Jackie

Postautor: Jackie » 16 października 2018, 19:05

Oj Aśka , myślisz że mi na tym zależy? Wolałbym w małym otoczeniu normalną wymianę poglądów jak to było z Łukaszem odnośnie dokumentu. On miał swoje zdanie,ja miałem swoje zdanie spostrzeżenia. wystarczyłaby mi tak popularnośc jak w wątku o pierdolonym nietoperzu. Niestety swoje 5 groszy zawsze musi jakiś awanturnik. Przypomniałem awanturnikowi pytanie które przemilczał. Oczywiście najlepszym sposobem odparcia niewygodnego pytania jest atak personalny na tą , osobę znane w psychologi zachowanie... A j wciąż zadaje konkretne pytanie o osądzenie czynu a nie tych osób, co konkretnie tam zawaliło. Teoria czy praktyka. Jest takie powiedzenie: Nie osądzaj człowieka kiedy osądzasz jego czyn.. Ja cały czas dostaje wytyki pod moją osobą, a nie potrafi ocenić zdarzenia co tam zawiodło. Zbyszek też się na Tobie zawiodłem, co masz do tego że rozmawiam tu o tym dokumencie? Mam wątpliwości to myślę, myślę więc żyje. Przynajmniej ten dokument dokładnie obejrzałem przeczytałem . Prawem początkującego jest mieć wątpliwości, ba prawem doświadczonego jest mieć wątpliwości. Jeśli jesteście tacy odważni autorytety, to proszę teraz przedstawić swoje stanowisko odnośnie zapisu IX . Czy absolwent po kursie i otrzymaniu ŚK zobowiązany jest mieć przy okazji dokument potwierdzający tożsamość ze zdjęcie czy nie z tym ŚK ? Ja uważam że tak i mam prawo do tego prawo , a teraz mnie przekonajcie że się mylę. Na pewno inni są zainteresowani też tą kwestią . Pytanie czy wy macie na to odwagę.

Awatar użytkownika
prokopcio

Postautor: prokopcio » 16 października 2018, 19:17

Jackie. Problem jest w tym, że wszystkim tu już ręce opadły, niektórym puściły nerwy, nawet oazie spokoju, i się nie dziw. Zaatakowałeś uriuka jakby to on był winny zdarzeniu. Po dwa wiele osób chciało Ci pomóc ale Ty sądzisz że to Ty tutaj jesteś poszkodowany, usiądź, ochłoń, olej to forum, kup skrzydełko, idź się wybiegać na łące, "zrób se zlota albo z pięć" a stwierdzisz że niepotrzebnie tu zmarnowałeś czas....

Latanie zmienia podejście do życia ale chłopie zacznij latać bo się wykończysz nerwowo. W górze b3dziesz miał w dupie co kto o tobie myśli
Łukasz Prokop

Wróć do „MMA”