Samostatek, czy NIEsamostatek... oto jest pytanie. część 2, "czyli co facet gada żle ?"
- Zbyszek Gotkiewicz
- Doświadczenie: Instruktor
- Kontakt:
Re: Samostatek, czy NIEsamostatek... oto jest pytanie. część 2, "czyli co facet gada żle ?"
Jeśli źle co się lata na jakimś skrzydle to je zmień. Latanie ma być przyjemnością a nie walką ze sprzętem. Przyczyny bujania są trudne do usunięcia, więc lepiej dobrać sobie jakieś inne skrzydło. Walter pewnie ci pomoże w wyborze.
Zbyszek Gotkiewicz
-
- Latam: Swobodnie i z Napędem
- Doświadczenie: Świeżak po Kursie
Re: Samostatek, czy NIEsamostatek... oto jest pytanie. część 2, "czyli co facet gada żle ?"
Teraz jak już to wybrałbym pewnie Reportaira Dudkowego, bo najbardziej zachęcający jest dla mnie cytat z opisu tego skrzydła, że "można puścić sterówki, a skrzydło leci jak po szynach".
Zakładam też, że moje odczucia odnośnie bezpieczeństwa są fałszywe. Na skrzydle klasycznym ja czuję się bardzo bezpiecznie, a na samostatecznym mam stracha. A skoro wielu tu z was uważa, że klasyczne do latania napędowego są mniej bezpieczne, to moje odczucia muszą być fałszywe.
Zakładam też, że moje odczucia odnośnie bezpieczeństwa są fałszywe. Na skrzydle klasycznym ja czuję się bardzo bezpiecznie, a na samostatecznym mam stracha. A skoro wielu tu z was uważa, że klasyczne do latania napędowego są mniej bezpieczne, to moje odczucia muszą być fałszywe.
Ostatnio zmieniony 02 kwietnia 2019, 11:40 przez 7van.krzysztof, łącznie zmieniany 1 raz.
- Zbyszek Gotkiewicz
- Doświadczenie: Instruktor
- Kontakt:
Inspiracją dla Reportaira był Reaction. Kacprowi Kowalskiemu brakowało skrzydła, które mogłoby mu służyć jako wygodny statyw do robienia zdjęć z powietrza, ale i tak spróbuj się gdzieś przelecieć na skrzydle które zamierzasz kupić. To najlepszy sposób sprawdzenia w jakim stopniu skrzydło spełnia oczekiwania.
Zbyszek Gotkiewicz