Samostatek, czy NIEsamostatek... oto jest pytanie. część 2, "czyli co facet gada żle ?"

Latanie silnikowe
Awatar użytkownika
Zbyszek Gotkiewicz
Doświadczenie: Instruktor
Kontakt:

Re: Samostatek, czy NIEsamostatek... oto jest pytanie. część 2, "czyli co facet gada żle ?"

Postautor: Zbyszek Gotkiewicz » 02 kwietnia 2019, 10:47

Jeśli źle co się lata na jakimś skrzydle to je zmień. Latanie ma być przyjemnością a nie walką ze sprzętem. Przyczyny bujania są trudne do usunięcia, więc lepiej dobrać sobie jakieś inne skrzydło. Walter pewnie ci pomoże w wyborze.
Zbyszek Gotkiewicz

7van.krzysztof
Latam: Swobodnie i z Napędem
Doświadczenie: Świeżak po Kursie

Re: Samostatek, czy NIEsamostatek... oto jest pytanie. część 2, "czyli co facet gada żle ?"

Postautor: 7van.krzysztof » 02 kwietnia 2019, 11:32

Teraz jak już to wybrałbym pewnie Reportaira Dudkowego, bo najbardziej zachęcający jest dla mnie cytat z opisu tego skrzydła, że "można puścić sterówki, a skrzydło leci jak po szynach".
Zakładam też, że moje odczucia odnośnie bezpieczeństwa są fałszywe. Na skrzydle klasycznym ja czuję się bardzo bezpiecznie, a na samostatecznym mam stracha. A skoro wielu tu z was uważa, że klasyczne do latania napędowego są mniej bezpieczne, to moje odczucia muszą być fałszywe.
Ostatnio zmieniony 02 kwietnia 2019, 11:40 przez 7van.krzysztof, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Zbyszek Gotkiewicz
Doświadczenie: Instruktor
Kontakt:

Postautor: Zbyszek Gotkiewicz » 02 kwietnia 2019, 11:37

Inspiracją dla Reportaira był Reaction. Kacprowi Kowalskiemu brakowało skrzydła, które mogłoby mu służyć jako wygodny statyw do robienia zdjęć z powietrza, ale i tak spróbuj się gdzieś przelecieć na skrzydle które zamierzasz kupić. To najlepszy sposób sprawdzenia w jakim stopniu skrzydło spełnia oczekiwania.
Zbyszek Gotkiewicz

Wróć do „PPG”