Pierwszy sparing na forum

Tu można się naparzać do woli. W zasadzie tylko dla koneserów gatunku
ajtam chujtam
Latam: Tylko Swobodnie
Doświadczenie: Średnio Zaawansowany

Postautor: ajtam chujtam » 17 lutego 2016, 13:43

Cześć. Powiem szczerze, że bardzo podobała mi się idea Lotów Biwakowych jako pierwszej imprezy w typie hike&fly pomimo abstrakcyjności tematu w polskich realiach.
Ale na dzień dzisiejszy wydaje mi się że kompletnie odkleiła się od tytułowych Biwaków.
Powstało coś między x-alps gdzie chłopaki szykują ultra lekki szpej żeby z nim biegać a zwyklym XC z zadaną trasą nic ponadto. Przydlugi regulamin do którego od samego poczatku potrzebna była instrukcja obsługi, jednodniowe etapy po których można pojechać do domu i nigdy nie spać w górach, a ze sprzetu wystarczy glajt i lekki plecak na podejścia. Nie widzę w tym już aury przygody jaką miała impreza na początku. Może warto przemyśleć ją jeszcze raz ewentualnie zmienić nazwę.
Trochę smutno wyszło, ale może organizator się nie obrazi i przemyśli co chciał osiągnąć pierwotnie bo chyba się to gdzieś rozmyło. Może warto wywalić przydługi regulamin i zobaczyć co wyjdzie. Jesli to maja byc loty 'Biwakowe' nuecg nimi będą XC już jest.

Serdecznie Pozdrawiam
Radosław Orłowski

Wysłane z mojego SM-N7505 przy użyciu Tapatalka

Awatar użytkownika
sky
Doświadczenie: Sympatyk

Postautor: sky » 17 lutego 2016, 14:22

Chicago pisze:Oczywiście Piotr SKY Gdzie napisałem ze odbyło się to nie zgodnie z regulaminem .
Mam zastrzeżeniarzenia ...

Ponieważ Twoją jedyną intencja jest szkodzić LB Polska 2015 i 2016 z sobie tylko znanych powodów, zmuszony jestem odpisywać na Twoje bezpodstawne wymysły. Osobiście nie czuję takiej potrzeby, bo jest to strat czasu. Piloci, którzy brali udział w LB’2015 doskonale wiedzą jak było, o czym doskonale wiesz, ale Tobie wiedza nie przeszkadza.

Mam nadzieje, że Admin w końcu weźmie pod uwagę mój wniosek o usunięcie Twoich postów z bezpodstawnymi oszczerstwami w moim wątku o LB Polska 2016.

>Zapraszania telefonicznego (…) pomimo ze pilot nie zgłosił go do LB- dla nazwiska i podciągnięcia rangi imprezy

Tak. Napisałem to w oświadczeniu. Punkt 7.

>Sam piszesz, mogły być LOTY jedno etapowe bez Biwaku czy nocowania w domu wiec ma to niewiele wspólnego z LB , chociaż na początku sezonu nie było mowy o jednoetatowcach .

Regulamin został ogłoszony przed zawodami, a w nim punkt 5.3.
Piszę o tym w oświadczeniu. Punkt 2.

>Dziwne postanowienia co do limitów pieszych i przeliczników i tu oczywiście również w zgodzie z regulaminem (ale dlaczego tak a nie inaczej i dlaczego tyle a nie tyle )

W LB’2015 był limit 60% lotu w trasie. Nie zmieścił się w nim tylko jeden pilot. Mimo to w LB’2016 na wniosek pilotów i mój limit został zmniejszony do 30%. Jest to w nowym regulaminie w punkcie, który został ogłoszony na forum i na stronie na fb w dniu 26.01.2016.

>Patrz Krzychu nie udało się wykonać następnego lotnego etapu z powodu pogody wiedz obciąłeś mu dystans pieszy do wydumanych przez ciebie ograniczeń .

Krzysiek doskonale wiedział, co robi. Był w stałym kontakcie ze mną i wiedział, jakie są konsekwencje. Chciał wygrać LB’2015 i zaryzykował przejście na Łysiec, z którego gdyby wykonał 60km lot na wschód wskoczyłby na pierwsze miejsce.
Pisze to również w oświadczeniu. Punkt 8.

Byłeś z Krzyśkiem w Brazylii prawie miesiąc i wiesz wszystko dokładnie.

>TY Jako sędzia i protoplasta regulaminu sam pokonałeś odcinek z Bogatyni na Smedave następnie po nieudanych kilku próbach odlecenia na trasę

Dokładnie tak.
Napisałem o tym w oświadczeniu. Punkt 3 i 4.

Na Smedave jeździłem 6 razy. 6 x 300km tam i z powrotem. Ponieważ jestem za słabym pilotem nie dałem rady z stamtąd odlecieć na trasę i dlatego zostałem zmuszony zmienić swój plan.

>przecież to zabawa jest czy w końcu nie zabawa i każde miejsce w rankingu się liczy bo twoje posuniecie spowodowało ze znalazłeś się na 4ym a nie 14stym miejscu znaczy masz ciśnienie na wynik .

Dla mnie to są świetne zawody a nie zabawa. Zabawa jest biorąc w nich udział. Czy mam ciśnienie na wynik to jest moja osobista sprawa.

>Dlaczego nie zaproponowałeś takiego rozwiązania w stosunku do 315 km Marcinowi myślę ze Marcin nie brał pod uwagę takiego rozwiązania bezsprzecznie

Marcin już odpowiedział Ci na to pytanie w dniu 5.12.2015 !!!

Grzegorz.
Nie zgłosiłem lotu z Kozakowa, bo nie było dla mnie najważniejsze wygrać za wszelką cenę, tylko wykonać zadanie w/g idei jaka przyświeca LB.Owszem mogłem zgłosić jeden z lotów z kozakowa i wygrać , ale straciłbym całą przyjemność z wycieczki z Bogatyni na Smedavę , następnego etapu ze Smedavy na Klin i cd. do kotliny kłodzkiej.

https://groups.google.com/d/msg/pl.rec. ... zH5uIfBwAJ

>widać nie lubisz Marcina i nie chciałeś by wygrał (…) Lub wyszedłeś z założenia ze jego nazwisko jest już w LB wiec można a nawet trzeba wciągnąć inne nazwiska

Czy lubię Marcina to moja prywatna sprawa.
Ośmieszasz się swoimi błędnymi domysłami. :)

>Masz zastrzeżenia co do postawy innych PILOTÓW krytykujesz piszesz że łamią ducha LB . Uważasz za naganne że piloci wykorzystywali stromiznę nie podchodząc pod Smedawe…

W LB’2015 rozmawiałem z pilotami o tym i to nie był żadem problem dla nikogo.
Nigdy nie stwierdziłem, że to było naganne.

Oczywiście znów błędne są Twoje domysły. :)

>by nie musieć forsować bardzo stromej góry lub dokładać sobie kilkanaście kilometrów marszu a to dlatego że ty na to nie wpadłeś i gibałeś z worem pod górę jak Szerpa. Ale swój postępek według mnie , skrzętnie ukrywasz to oczywiście w duchu LB i też w zgodzie z regulaminem . Czyli dopuszczasz jako sędzia i organizator takie postepowanie .Nie PIOTR nie złamałeś regulaminu w końcu go tak wymyśliłeś . i to nie piloci wynaleźli te luki- tylko TY i TY je wykorzystałeś .

Na Smedave można było podchodzić prosto szlakiem lub iść dookoła drogą. Trzech pilotów wybrało szlak a ja z Krzyskiem drogę dookoła. Nie ma tu ani ukrywania postępku ani wykorzystywania luki.
Znów błędne są Twoje domysły. :)

>Piotr nie niszczę idei LB ja niszczę takie myślenie jakie masz ty

Napisałeś paszkwil do zarządu KKP po to żeby KKP wycofało się z wspierania LB Polska. KKP już nie wspiera LB’2016.
Napisałeś paszkwil na LB’2015 z niku ‘pilot’ na stare forum, ale chłopaki szybko cię rozszyfrowali. (https://groups.google.com/d/msg/pl.rec. ... 2WNs_aBgAJ)
Piszesz paszkwile oczerniające bezpodstawnie moją pracę, jako sędziego w tym wątku by zdyskredytować LB Polska 2015 i 2016 i by odstraszyć i sponsorów i zawodników.
Mimo, że znasz doskonale fakty od pilotów, którzy brali udział w LB’2015, nadal rzucasz bezpodstawne oszczerstwa w moim kierunku.
Jeśli okaże się, że smarujesz paszkwile do sponsorów, którzy są moimi dobrymi znajomymi, to nie omieszkam o tym napisać na grupie.

>jako organizator i SĘZDZIA nie możesz manipulować oczywiście w ramach regulaminu

Pisałem w oświadczenie, że nie było żadnej manipulacji ani luk w regulaminie. Punkt 1.
Nie było żadnych protestów od pilotów ani odwołań. Punkt 5 i 6.

>Sam swoim postępkiem pokazałeś ze zależy ci na miejscu w rankingu a INNYM każesz się tylko bawić w LOTY BIWAKOWE

Kolejne błędne domysły. Jak można kazać coś wolnym ludziom? :)

Awatar użytkownika
Zbyszek Gotkiewicz
Doświadczenie: Instruktor
Kontakt:

Postautor: Zbyszek Gotkiewicz » 17 lutego 2016, 14:36

Panowie. Z całym szacunkiem, ale teraz możecie już sobie otworzyć osobny wątek żeby wyjaśniać sobie niuanse regulaminu i zawodów które się odbyły. Najlepiej na MMA, tym bardziej że prawdopodobnie jesteście jedynymi osobami zainteresowanymi taką dyskusją.
Zbyszek Gotkiewicz

Robo

Postautor: Robo » 17 lutego 2016, 14:55

Witam,

Co by nie było Chicago ma sporo racji a mianowicie zapraszanie ludzi, którzy wykonali jeden lot nie mając zamiaru startu w LB (może nawet nie wiedzieli co to w ogóle jest) aby zapchać miejsce na pudle i zepsuć zabawę wszystkim innym uczestnikom to jest wielki minus dla organizatora i w ogóle dla całej inicjatywy.

Czym sędzia się kierował dzwoniąc do tej czy innej osoby zapraszając ją na podium bez prawdziwego udziału w zabawie ? Dlaczego nie zadzwonił do mnie ?

Zastanawiał się Pan SKY co by było jakby tak wykonał 50 telefonów a nie ten jeden ? Zyskał by przecież 50 nowych uczesników ?
Ale jakby to wyglądało gdyby na pierwszych 30 miejscach każdy miał tylko jeden lot bez etapu pieszego ?

Wystarczyło Piotrze wykonać trochę wiecej telefonów i wszyscy którzy startowali dla zabawy więcej by tego błędu nie zrobili.

Pozdrawiam Robert

Awatar użytkownika
sky

Postautor: sky » 17 lutego 2016, 15:55

Robo pisze:Witam,

>Czym sędzia się kierował dzwoniąc do tej czy innej osoby zapraszając ją na podium

Odpowiedź jest w oświadczeniu. Punkt 7.

7.W celu popularyzacji LB’2015, jako organizator zachęcałem pilotów do wzięcia udziału w zawodach i do wrzucania swoich traków z przelotów, które odbyły się na trasie i w czasie trwania zawodów.
(Rozmowy takie przeprowadziłem w trakcie zawodów z piętnastoma uczestnikami LB’2015)

>Dlaczego nie zadzwonił do mnie ?

A dlaczego nie wziąłeś udziału w LB'2015 ?
pzdr/sky

Awatar użytkownika
Piotr Jurek
Doświadczenie: Średnio Zaawansowany

Postautor: Piotr Jurek » 17 lutego 2016, 18:02

Bardzo podoba mi się idea i chciałbym ją przetestować własnymi organami. W trakcie myślę będę miał 100 pytań do. Wierzę w ideę fair play, wierzę że ktoś kto zadał sobie tyle trudu by odpalić zawody w naszych średnio nadających się do tego warunkach będzie działał przejrzyście dla dobra zawodników i samych zawodów.
Więcej jak mi się uda coś powalczyć, myślę że w trakcie długich lotów/spacerów natchnie mnie do refleksji ... teraz to by była rozprawka prawiczka o wyższości onanizmu nad seksem klasycznym :/
ps. Wszędzie są ludzie którzy będą próbować zaistnieć tam gdzie dzieje się coś dobrego fajnego z powodu chorobliwej zazdrości/zawiści tak było jest i będzie tylko od nas zależy czy będziemy się wikłać w tak chore relacje, także moja prośba weź Piotrek tych Panów gdzie Gotek proponuje czyli do mma a tu porozmawiajmy o przygodzie jaka nas czeka :)

Awatar użytkownika
sky

Postautor: sky » 17 lutego 2016, 18:16

ajtam chujtam pisze:Cześć. Powiem szczerze, że bardzo podobała mi się idea Lotów Biwakowych jako pierwszej imprezy w typie hike&fly pomimo abstrakcyjności tematu w polskich realiach.

Cześć.

Sam wiesz, że polskie realia są trudne. Nie oznacza to jednak, że LB nie mają sensu.
Powiem więcej. Mają ogromny sens.
Zawodów paralotniowych wszelkiego typu jest od groma, a dla miłośników hike&fly nie ma wcale.
LB powstało właśnie dla tych pilotów.
Dla pilotów, którzy pokonują trasy nie tylko na paralotni, ale i z buta.
Ponadto dla tych, co kibicują wszystkim w x-alps i tez chcą spróbować.
Dlatego w przyszłości chce z LB zrobić Mistrzostwa Polski, ponieważ warte są tego.

>Ale na dzień dzisiejszy wydaje mi się że kompletnie odkleiła się od tytułowych Biwaków.

To nie tak. Nic się nie odkleiło. Wszystko jest na jak najlepszej drodze.
LB są dla pilotów, którzy lubią hike&fly, a nawet dla tych, którzy jeszcze o tym nie wiedzą.
Rok 2015 pokazał, jak osoby, które nawet nie myślały o LB, połknęły bakcyla.
Zapraszam do prześledzenia galerii video i przeczytania nr Vario gdzie są wypowiedzi uczestników.
Co więcej, LB dają możliwość nie tylko twardzielom, którzy są w stanie przez tydzień pokonać 1000km, ale też pilotom słabszym, którzy nie boja się wyzwań.

>Powstało coś między x-alps gdzie chłopaki szykują ultra lekki szpej żeby z nim biegać a zwyklym XC z zadaną trasą nic ponadto.

Dokładnie tak. LB to nie x-alps. Nie można tego kompletnie porównywać. LB to też nie jest zwykłe XC. Zawodów XC jest od groma. LB to właśnie coś pomiędzy. LB to zawody dla tych, co chcą pokonać trasę na miarę własnych możliwości. Może to być trasa jednodniowa, ale i może być wielodniowa. Może być z biwakami, ale może być bez biwaku. W LB właśnie o to chodzi by można było rywalizować w hike&fly, mimo że wydaje się to nie do zrobienia w naszych warunkach.

>Przydlugi regulamin do którego od samego poczatku potrzebna była instrukcja obsługi,

Regulamin jest najprostszy z możliwych.
Nie da się zrobić dobrych zawodów bez dobrego regulaminu.
Regulamin musi zawierać wszystko, co może się wydarzyć w zawodach. Musi być tez prosty i czytelny.
Ten regulamin taki właśnie jest.
Jednak dla osób, którzy czegoś nie rozumieją lub maja wątpliwości jest kontakt do mnie.
Nikomu nie odmówiłem pomocy przed i w trakcie zawodów w 2015.

> Nie widzę w tym już aury przygody jaką miała impreza na początku.

A co się zmieniło w tym czasie? Miedzy początkiem a dniem dzisiejszym?

>Może warto przemyśleć ją jeszcze raz ewentualnie zmienić nazwę.

Nazwa może być różna. Ja wymyśliłem taką. Każdy ma możliwość wrzucić swój lot biwakowy, jaki wykona w naszych górach. Dlatego to są zawody o takiej nazwie.
Jeśli natomiast komuś nie uda się wykonać planu, jaki sobie postawił na początku, to nie oznacza to, ze wszystko, co zrobił ma iść na marne.

>Trochę smutno wyszło, ale może organizator się nie obrazi i przemyśli co chciał osiągnąć pierwotnie bo chyba się to gdzieś rozmyło.

W którym momencie wyszło smutno?
W czasie zawodów? Na rozdaniu nagród? Po zawodach?
Wszystko, co chciałem osiągnąć pierwotnie zostało osiągnięte.
Powiem więcej. Wyszło o wiele lepiej niż zakładałem.
Jestem pewny, że w 2016 będzie jeszcze lepiej.

>Serdecznie Pozdrawiam
Radosław Orłowski

Wszystkiego dobrego
pzdr/sky

Awatar użytkownika
sky

Postautor: sky » 17 lutego 2016, 19:05

Piotr Jurek pisze:Wszędzie są ludzie którzy będą próbować zaistnieć tam gdzie dzieje się coś dobrego fajnego z powodu chorobliwej zazdrości/zawiści tak było jest i będzie tylko od nas zależy czy będziemy się wikłać w tak chore relacje, także moja prośba weź Piotrek tych Panów gdzie Gotek proponuje czyli do mma a tu porozmawiajmy o przygodzie jaka nas czeka :)

Piotrek, brzydzę się trolowaniem i osobami, które to robią.
Dlatego zrezygnowałem ze starego forum.

Zgłaszałem do Admina sprawę i mam nadzieje, że po dzisiejszych wyjaśnieniach usuną te bezpodstawne paszkwile, które szkodzą LB Polska 2016, mogą odstraszyć potencjalnych sponsorów oraz zniechęcić wolnych i kochających spokój pilotów hike&fly.

Osobiście nie odpisywał bym na te paszkwile. Wiem, że ich twórca o wszystkim wie, ale jego wersja zdarzeń bardziej mu pasuje i trzyma się jej kurczowo i chce ją ogłaszać całemu światu. Niestety zostałem zmuszony.

Oczywiście nie przeszkadzają mi cudze poglądy. Każdy ma prawo do swojego zdania. Podobnie jest z LB. To nie są zawody dla wszystkich. Nikt nie zmusza do brania w nich udziału. Lubie za to konkretne posty od osób, które chcą dodać coś od siebie czy pomóc w jakiś sposób. Dlatego chętnie podyskutuje nawet z osobami, które mają całkowicie inne zdanie na temat LB. Co innego jest jednak pisać w dobrej wierze, a co innego pisać nieprawdę i wmawiać rzeczy, które nie miały miejsca. Dowody są w mojej odpowiedzi powyżej.
pzdr/sky

Chicago

Postautor: Chicago » 17 lutego 2016, 19:15

Podsumuje - Chicago jesteś trollem i głupim czepialskim dyletantem ,nie możesz mieć odmiennego zdania od Piotra sky bo narazisz się na sterte Minusów i fale hejtu . Piotr jest nie omylny i prawy ,wie co jest dobre a co złe , doskonałość jego poczynań to efekt syndromu wszechwiedzy ON wie o czym większość nie wie i z całą mocą działa na żecz i pożytek w imie ich dobra nawet jak ci się wydaje ze to jest żle musisz zaufać jest dobrze .Po co się wpierniczasz i piszesz te dyrdymały one ni kogo nie obchodzą , większość akceptuje te działania a wręcz im się podobają a jak przestaną im się podobać to zabraknie im jaj by to powiedzieć Przypominam TO NIE SĄZAWODY DLA WSZYSTKICH słowa mistrza ty oczywiście powiesz żę dla wszystkich i tu znowu się mylisz .Przypominam możesz być za lub nie ,ale oficjalnie ma ci się podobać , masz zweryfikować swoje podejście co jest dobre a co złe jak wszyscy to lubią to ty też musisz lub co najmniej udawaj ze jest OK .Powinieneś Piotra przeprosić - widać nie zauważyłeś kiedy zmieniły się kanony jakimi powinien kierować się sędzia i organizator . Pewnie Piotr w swojej łaskawości pozwoli ci wycofać się z tych idiotycznych oskarżeń , pod warunkiem że nie będziesz startować w kolejnych LB . i ,zadnych innych w których Piotr będzie SĘDZIĄ i organizatorem . Bo to on ustala zasady i tylko on ma prawo do krytyki .A robic będzie jak uważa, kierując się tylko sobie znanym kodem , wiedz zamilcz i wynocha z tego wątku
Pozdrawiam Grzegorz

Awatar użytkownika
Zbyszek Gotkiewicz
Kontakt:

Postautor: Zbyszek Gotkiewicz » 17 lutego 2016, 19:22

Panowie. Przestańcie, bo będę za usunięciem całego tematu i każdy z was będzie mógł sobie założyć własny wątek do kontynuowania tematu. Każdy z was przedstawił swoje stanowisko i wystarczy. Piloci swój rozum mają i potrafią na podstawie przedstawionych faktów wyrobić sobie zdanie na temat zeszłorocznych zawodów.
Zbyszek Gotkiewicz

Chicago

Postautor: Chicago » 17 lutego 2016, 19:36

W odpowiedzi na podsumowanie z checia wyniosę się z tego wątku i przyrzekam nie startować w zawodach w których sędzią i organizatorem w jednej osobie będzie PIOTR.
Chetnie wystartuje w zawodach których regulamin stworzą ludzie mający pojęcie o lataniu a Biwakowym w szczególności, np. uczestnicy Xalps uwzględnią Polskie warunki pogodowe i topograficzne nie wiem dlaczego jeśli można wszystko przelecieć na paralotni a chodząc nie za wiele lub wcale ,TO dlaczego nie można wszystkiego przejść latając nie wiele . Coconea w XAlps mógł ale tam Piotra nie było i pewnie nie wiedzieli o współczynnikach
Piotrze SKAY jak LUK skalwaker :shock: fakt poniosło mnie jesteś najmądrzejszy nie mogę równać się wiedzą i doświadczeniem a moje zarzuty sa absurdalne . To twoje zawody i masz prawo robić co sobie zechcesz .
Pozdrawiam CHICAGO

Awatar użytkownika
uriuk
Site Admin
Latam: Swobodnie i z Napędem
Kontakt:

Postautor: uriuk » 18 lutego 2016, 11:37

Przenosze watek. Probowalem go podzielic, ale cos mi slabo idzie. Najwyzej pozniej poprawie

Awatar użytkownika
sto

Postautor: sto » 18 lutego 2016, 19:59

sky pisze:Mam nadzieje, że Admin w końcu weźmie pod uwagę mój wniosek o usunięcie Twoich postów z bezpodstawnymi oszczerstwami w moim wątku o LB Polska 2016.

Myślę, że doskonale sobie dajesz radę w odpowiadaniu na "zarzuty" i wychodzi to lepiej niż jakby jakieś posty zostały usunięte.
A po przyznawanych plusach i minusach przez czytelników jest szansa zaobserwować jak to wszystko odbiera społeczność (i chyba nie masz powodu do zmartwienia).

Awatar użytkownika
sky

Postautor: sky » 18 lutego 2016, 20:56

Wątek LB Polska 2016 został zasyfiony fałszywymi zarzutami.
Jest to celowe działanie.
Takie posty powinny być wywalane natychmiast po sygnale od twórcy wątku.
Przez takie osoby nie dało sie czytac starego forum.
pzdr/sky
pzdr/sky

Awatar użytkownika
Zbyszek Gotkiewicz
Kontakt:

Postautor: Zbyszek Gotkiewicz » 18 lutego 2016, 21:17

Piotr. Nie denerwuj się. Najlepiej temat zacząć od nowa. Osoby obsługujące forum uczą się wszystkiego. Także tego jak rozwiązywać konflikty, bo gdy obie strony są przekonane o swoich racjach to poparcie tylko jednej strony może być ocenione jako stronnicze. Mnie zależy aby obie strony miały możliwość przedstawienia swoich argumentów w rzeczowy sposób tak aby czytający mieli możliwość wyrobienia sobie zdania na temat poruszanego zagadnienia. Niestety według mnie obie strony miały z tym problem. Teraz już łatwiej będzie was rozdzielić w przypadku jeśli dojdzie do zwarcia w nowym wątku. Piotr ma prawo czuć się w tym przypadku pokrzywdzony, gdyż został zaatakowany w swoim wątku.
Zbyszek Gotkiewicz

Awatar użytkownika
sky

Postautor: sky » 18 lutego 2016, 22:15

Przeciez wiesz Zbyszek, że nie o atak chodzi a o fałszywe smarowanie.
Ja sie atakow nie boje. Zawsze mozna dyskutowac o konkretach.
W tym przypadku nie bylo konkretow.
Kazdy kto przeczyta odpowiedz na te wypociny, jak to ja nie lubie jakiegos pilota...
Piaskownica.
Admin nie jest po to zeby sie w sedziego bawic.
Facet mowi nieprawde to sie go wywala na zbity pysk.
pzdr/sky
pzdr/sky

Awatar użytkownika
sky

Postautor: sky » 18 lutego 2016, 22:22

powiedz Zbychu co to jest ???
.....................................
>Dlaczego nie zaproponowałeś takiego rozwiązania w stosunku do 315 km Marcinowi myślę ze Marcin nie brał pod uwagę takiego rozwiązania bezsprzecznie

Marcin już odpowiedział Ci na to pytanie w dniu 5.12.2015 !!!

Grzegorz.
Nie zgłosiłem lotu z Kozakowa, bo nie było dla mnie najważniejsze wygrać za wszelką cenę, tylko wykonać zadanie w/g idei jaka przyświeca LB.Owszem mogłem zgłosić jeden z lotów z kozakowa i wygrać , ale straciłbym całą przyjemność z wycieczki z Bogatyni na Smedavę , następnego etapu ze Smedavy na Klin i cd. do kotliny kłodzkiej.
https://groups.google.com/forum/#!msg/p ... 2WNs_aBgAJ
...................................

to najlepszy przyklad co tu sie dzieje.
a wczesniej smarowanie od poczatku.
czy Admin tego nie widzi ?
trzeba cos bardziej klarownego ?
nie ma nic bardziej klarownego ze facet łże w żywe oczy.
mysli ze ma jakichs pacanow przed sobą ?

ZA TO POWINIEN BYC SPUSZCZONY W KIBEL BEZ SLOWA. KAZDY.
pzdr/sky

Awatar użytkownika
sky

Postautor: sky » 18 lutego 2016, 22:29

pol watku przeniesione slusznie do mma
ale te kwiatki zostaly:

Chicago » 26 stycznia 2016, 21:41
Będzie mniej możliwości naginania regulaminu. Ciekaw jestem ilu Pilotów zaangażuje się w tym roku do rywalizacji , mając doświadczenia z ubiegłorocznej edycji . Będę kibicował zawodnikom na trasie .Najaktywniejsi pechowi uczestnicy stworzyli wspaniały klimat a relacje video i zdjęcia mam do dziś w PAMIĘCI

co to znaczy mniej mozliwosci naginania regulaminu czy pechowi uczestnicy ?????

Chicago » 15 lutego 2016, 11:59
Miałem się w temacie już nie udzielać napisałem ze mam wiele obiekcji do postawy sędziego , Piotr nie ma nic do powiedzenia bo co ma powiedzieć to co napisałem jest do sprawdzenia analizując LB 2015 . Nikt nie musi się zgadzać - mam takie zdanie że sędzia powinien jeśli nawet jest cos zgodne z regulaminem który jest dziurawy i słaby starać się być ponad wszelkimi uchybieniami .JA chce by loty biwakowe były uczciwa zabawa DLA każdego uczestnika .
I dalej uważam ze sędzia i organizator w jednej osobie ma tym WIĘKSZY Obowiązek być poza wszelkimi domniemaniami i oskarżeniami trolla CHICAGO.
Kto wybrał cię sędzią na kolejną edycje co na to Rada pilotów . Jeśli moje zarzuty są fałszywe odszczekam to dużymi literami i przeproszę

NO CO TO JEST WG CIEBIE ???
NA JAKIEJ PODSTAWIE TE FALSZYWE PASZKWILE?
BO NIE LUBIE MARCINA ???

SORY ALE NIE JESTEM PRZYZWYCZAJONY DO TAKICH STANDARDOW
pzdr/sky

Awatar użytkownika
Zbyszek Gotkiewicz
Kontakt:

Postautor: Zbyszek Gotkiewicz » 18 lutego 2016, 22:38

Prawdę mówiąc nie miałem pojęcia na początku o co chodzi. Chciałem się dowiedzieć i w końcu się dowiedziałem, choć obie strony tego nie ułatwiały. Wątek wylądował w MMA bo jego treść zupełnie nie odpowiada temu co sobie założył Piotrek. Czas założyć nowy który od nowa zajmie się promowaniem zawodów i teraz już będzie łatwiej zablokować wpisy których sobie nie życzysz gdy już wiadomo o co chodzi.
Zbyszek Gotkiewicz

Marek Perkowski
Doświadczenie: Świeżak po Kursie

Postautor: Marek Perkowski » 19 lutego 2016, 11:25

Nie uważam, że to sie kwalifikuje do MMA. Dyskusja nie polegała na tym że jedna strona obrażała drugą lecz raczej miała merytoryczne zarzuty co do sposobu sędziowania LB15. Nie widzę, żeby Chicago kogokolwiek obraził, wręcz przeciwnie, pisał wielokrotnie że chodzi mu jedynie o kwestię wypaczenia idei lotów biwakowych a nie o osobę Piotra. Na dobrą sprawę, gdyby doszukiwać się kto kogo obrażał to Piotr raczej nie zawsze zachował standardy pisząc o Chicago jako o "osobniku którego imienia nie wymienię" itp. Teraz mamy taką sytuacje, że moderator (który jak sam przyznał nie wie o co chodzi) przenosi watek do MMA tylko dlatego, że jeden z dyskutantów zaczął się tego domagać i pokrzykiwać DUŻYMI LITERAMI. Chyba jednak nie o to chodzi w moderacji...

Wróć do „MMA”