Loty biwakowe
-
- Latam: Tylko Swobodnie
- Doświadczenie: Świeżak po Kursie
Re: Loty biwakowe
Rezerwuje sobie termin w moim kalendarzu na zawody i ten wyjazd. Na miejsce przyjadę tylko na dobra prognozę (i jak jeszcze będzie wolne miejsce), a jak prognoza będzie zła lub nie będzie miejsca to pojadę gdzie indziej.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
-
- Doświadczenie: Średnio Zaawansowany
Zbyszek Gotkiewicz pisze:Termin na Karpaty jest ustalony. To jest od 5 do 11 sierpnia, od razu po Pucharze Karpat. Przewidziane jest 6 miejsc. Uczestnicy opłacają koszt transportu pomiędzy punktami, oraz dowóz na Ukrainę i powrót. Koszt ten został skalukowany na 2500 zł i zostanie podzielony pomiędzy chętnych i pobrany w postaci przedpłaty rezerwującej miejsce. Jeśli zgłosi się mniej niż 6 osób, koszt pozostanie ten sam, ale zostanie podzielony pomiędzy mniejszą ilość uczestników. Pozostałe koszty w postaci posiłków, noclegów i wyjazdów na startowiska ponoszą uczestnicy w trakcie wyprawy z własnej kieszeni. Organizator zapewnia zbiórkę z głównych dróg, rezerwację noclegów oraz organizację wywozu na startowiska. Teraz oczekuję deklaracji od pilotów chętnych to wzięcia udziału w wyprawie. Ilu realnie będzie chciało i mogło wziąć udział?
Realnie to ja deklaruję chęć udziału i jeszcze jeden kolega glajciaż który nie jest aktywny tu na forum. Komu zaliczka i w jaki sposób??
- Zbyszek Gotkiewicz
- Doświadczenie: Instruktor
- Kontakt:
- huzar
Chłopaki - mamy początek lipca, teoretycznie wyjazd na Ukrainę za około trzy tygodnie.
Odkopuję zatem wątek
Zbyszku - dowiedz się proszę dwóch rzeczy: (1) czy Troll nadal jest za i z jakimi kosztami trzeba by się liczyć oraz (2) czy zainteresowani ukraińscy piloci nadal są chętni.
Trzeba by też z pomocą tamtejszych znajomych zacząć ustalać noclegi. Mogę się tym zająć wstępnie - chyba, że znów Zbyszek ma już przetarte szlaki i wie z kim to załatwić
Reszta - fajnie byłoby choć wstępnie zadeklarować kto jedzie.
pozdrawiam
Odkopuję zatem wątek
Zbyszku - dowiedz się proszę dwóch rzeczy: (1) czy Troll nadal jest za i z jakimi kosztami trzeba by się liczyć oraz (2) czy zainteresowani ukraińscy piloci nadal są chętni.
Trzeba by też z pomocą tamtejszych znajomych zacząć ustalać noclegi. Mogę się tym zająć wstępnie - chyba, że znów Zbyszek ma już przetarte szlaki i wie z kim to załatwić
Reszta - fajnie byłoby choć wstępnie zadeklarować kto jedzie.
pozdrawiam
Jak ci się zdarzy zgłupieć w czasie lotu - leć do nieba. O niebo się jeszcze nikt nie rozbił.
- Zbyszek Gotkiewicz
- Kontakt:
Jest już sporo osób zainteresowanych tym lotem, dlatego pewnie wszystko się uda. Wszystkie informacje są u Trolla pod telefonem +48 662 148 367.
Co do ukraińskich pilotów to będę z nimi rozmawiał w czasie zawodów, które zaczynają się tydzień wcześniej.
Co do ukraińskich pilotów to będę z nimi rozmawiał w czasie zawodów, które zaczynają się tydzień wcześniej.
Zbyszek Gotkiewicz
- tooosh
huzar pisze:Trzeba by też z pomocą tamtejszych znajomych zacząć ustalać noclegi.
Biwakowe z ustalonymi kwaterami?
- Zbyszek Gotkiewicz
- Kontakt:
Dla tych, którzy wolą w kwaterach jest spanie na miejscu. Osoby chcące spać w namiotach i na przykład wychodzić na startowisko lub jeść konserwy też mogą spokojnie zrealizować swój plan, bo spanie jedzenie i wyjazdy na start są płacone bezpośrednio na miejscu.
Zbyszek Gotkiewicz
- huzar
Toosh - bo to takie pół biwakowe będzie na teraz. Jest ustalona trasa i w pobliżu startowiska na następny dzień chcemy poszukać kwater. Namioty też wchodzą w grę, ale tam dziczej jest - więcej niedźwiedzi chociażby, na wielu polanach jest barszcz sosnowskiego. Ale da się oczywiście też na dzikusa nocować jak będzie wola u kogoś
Jak ci się zdarzy zgłupieć w czasie lotu - leć do nieba. O niebo się jeszcze nikt nie rozbił.
- tooosh
W sumie bus to dobre rozwiązanie. Nie każdy ma czas na dreptanie i grupa nie rozjedzie się w przestrzeni
- huzar
i przepraszam, że zjadłam ci jedno "o" w ksywie
-
Czy możemy już zrobić wstępną listę na sierpniową Ukrainę??
- huzar
To nawet koniecznie. Zaczyna się organizowanie busa i dobrze wiedzieć ile osób będzie.
Poniżej link do listy na google docs:
Poniżej link do listy na google docs:
-
Już tuż tuż
Próbował ktoś wróżyć przy porannej kawie co z pogoda na ten czas?
Próbował ktoś wróżyć przy porannej kawie co z pogoda na ten czas?
- huzar
Pogoda będzie tylko jeszcze nie wiadomo na co dokładnie
- Zbyszek Gotkiewicz
- Kontakt:
- huzar
Słuchajcie,
pytanie - kto to Jadwiga Krywań i czemu jest na liście, skoro nie chce ani zawodów ani biwaków? lista jest dla osób latających - i tak miejsc będzie pewnie za mało. Od Trolla na biwak zadeklarowało się jeszcze trzech delikwentów, czyli licząc wszystkich (bez Joli Krywań - przepraszam - nie wiem kto to i czemu jest wpisany skoro nie chce latać) to mamy 11 osób. Na tym listę bym zamknęła - trzeba zacząć dopinać resztę spraw. I tak 11 sztuk jest niepakowne do jednego busa, więc albo trza będzie załatwić drugi bus albo zwózki będą dzielone na grupy.
Kto z wpisanych tylko na sam biwak jedzie na Ukrainę własnym transportem? Bo ci co na zawody, to oczywista, że swoim
pozdrawiam,
Kasia
pytanie - kto to Jadwiga Krywań i czemu jest na liście, skoro nie chce ani zawodów ani biwaków? lista jest dla osób latających - i tak miejsc będzie pewnie za mało. Od Trolla na biwak zadeklarowało się jeszcze trzech delikwentów, czyli licząc wszystkich (bez Joli Krywań - przepraszam - nie wiem kto to i czemu jest wpisany skoro nie chce latać) to mamy 11 osób. Na tym listę bym zamknęła - trzeba zacząć dopinać resztę spraw. I tak 11 sztuk jest niepakowne do jednego busa, więc albo trza będzie załatwić drugi bus albo zwózki będą dzielone na grupy.
Kto z wpisanych tylko na sam biwak jedzie na Ukrainę własnym transportem? Bo ci co na zawody, to oczywista, że swoim
pozdrawiam,
Kasia
-
Ja na tej liście widzę tylko 8 nazwisk z czego 3 sam podałem. Czy to jakieś czary mary? -tylko proszę się nie śmiać z matołka komputerowego
edit:
ps. pisałem do Trolla maila z nazwiskami 3 uczestników czy to my jesteśmy tymi "delikwentami od Trolla"?
edit:
ps. pisałem do Trolla maila z nazwiskami 3 uczestników czy to my jesteśmy tymi "delikwentami od Trolla"?
- huzar
Jędrek - to chyba faktycznie wy jesteście tymi "delikwentami od Trolla"
Była wpisana jeszcze jakaś pani, ale ją sama osobiście - mam nadzieję, że nie urażam nikogo - wykasowałam.
Jeśli ktoś będzie rezygnował z wyjazdu ze względu na pogodę czy jakieś inne perturbacje niech daje znać. Trollu niestety - ze względów zawodowych - zostaje w Polsce. Zatem jesteśmy sami ze sobą
Znajomi z Ukrainy wiedzą o tym, że potrzebujemy busa na zwózki. Jeszcze nie mam od nich potwierdzenia, że już coś dograli.
Trzeba zatem opracować system docierania na miejsce tych, którzy jadą tylko na biwakowe - bo ci, co na zawody to pewnie i tak swoimi samochodami.
Kto z was może na biwakowe też przyjechać swoim autem i ewentualnie dobrać innych?
Ważne: jadąc na Ukrainę trzeba mieć normalny dowód, a osoba kierująca musi być pierwszym wypisanym właścicielem auta. Jeśli macie inna sytuację, to trzeba mieć notarialne pismo- pozwolenie na używanie auta. Innego ponoć na granicy nie uznają. Zatem auta w leasingu mogą nie przejść
Była wpisana jeszcze jakaś pani, ale ją sama osobiście - mam nadzieję, że nie urażam nikogo - wykasowałam.
Jeśli ktoś będzie rezygnował z wyjazdu ze względu na pogodę czy jakieś inne perturbacje niech daje znać. Trollu niestety - ze względów zawodowych - zostaje w Polsce. Zatem jesteśmy sami ze sobą
Znajomi z Ukrainy wiedzą o tym, że potrzebujemy busa na zwózki. Jeszcze nie mam od nich potwierdzenia, że już coś dograli.
Trzeba zatem opracować system docierania na miejsce tych, którzy jadą tylko na biwakowe - bo ci, co na zawody to pewnie i tak swoimi samochodami.
Kto z was może na biwakowe też przyjechać swoim autem i ewentualnie dobrać innych?
Ważne: jadąc na Ukrainę trzeba mieć normalny dowód, a osoba kierująca musi być pierwszym wypisanym właścicielem auta. Jeśli macie inna sytuację, to trzeba mieć notarialne pismo- pozwolenie na używanie auta. Innego ponoć na granicy nie uznają. Zatem auta w leasingu mogą nie przejść
-
- Doświadczenie: Przelotowiec
- Kontakt:
W terminie zawodów, prognozy trochę niepewne. Rozważałem, ale mam duże obawy o warun.
Sław(ny)
- Zbyszek Gotkiewicz
- Kontakt:
Do złych prognoz na zawody już się przyzwyczaiłem. Różnie to potem wychodzi. Czasem też bywało tak, że prognozybbyły dobre, ale cały czas mocno wiało. Poza tym prognozy sprawdzają się na trzy dni do przodu. A w przypadku niżów to i trzy godziny może być za dużo
Zbyszek Gotkiewicz