Kurs instruktorski 2020
Termin: 07 do 23 marca 2020
Miejsce: Lotnisko Mirosławice (Aeroklub Dolnośląski)
Organizatorzy:
1. Aerokrak
2. Szkoła Latania Extreme
3. Paralotnie Nauka Latania
Zapisy na kurs na stronie : https://paragliding.com.pl/terminarz/
Organizatorzy zastrzegają sobie prawo odwołania kursu w przypadku nie zakwalifikowania się minimum 10 kandydatów.
Zgłoszenia przyjmowane są do dnia 25 stycznia 2020 r.
Do osób zgłoszonych prześlemy szczegółowe informacje dotyczące kursu.
Informacje:
Email: info małpa paragliding.com.pl
+48 601710522
Arek Pomarański
Kurs instruktorski 2020
-
- Doświadczenie: Instruktor
- Zbyszek Gotkiewicz
- Kontakt:
Re: Kurs instruktorski 2020
Słyszałem, że są nowe pytania dla zdających egzamin instruktorski. Na przykład w którym roku powstała psychologia Słyszałem też plotki, że pytania są tak trudne, że bez siv kursu nie da się na nie odpowiedzieć. Gdyby te plotki okazały się prawdą, to jest niefajnie.
Zbyszek Gotkiewicz
- Zbyszek Gotkiewicz
- Kontakt:
O. Krzycha mi minusik postawił A można wiedzieć dlaczego?
Zbyszek Gotkiewicz
-
- Latam: Tylko Swobodnie
- Doświadczenie: Średnio Zaawansowany
Bo mogę.
-
- Latam: Swobodnie i z Napędem
Też Ci stawiam minusik. Baza pytań z psychologi jest ogólna dla wszystkich specjalności lotniczych. Takie same pytania mogą się trafić zarówno skoczkom jak i szybownikom. Jednym i drugim kurs SIV w zdaniu tego egzaminu nic nie pomoże
Peace and Happy New Year
Ps
Dla równowagi dałem Ci dwa plusiki w wątku „ Ranking zagrożeń „
Peace and Happy New Year
Ps
Dla równowagi dałem Ci dwa plusiki w wątku „ Ranking zagrożeń „
- Zbyszek Gotkiewicz
- Kontakt:
Czyli jeśli baza pytań jest ogólna, to pewnie da się z nimi gdzieś zapoznać. ADidas z których przedmiotów jeszcze jest to baza ogólną. A co do minusów, to po przeczytaniu wyjaśnienia dotyczącego bazy pytań nie widzę powodu żeby stawiać minus. Tak swoją drogą specjalistyczne pytania gdzie wykładamy znaki w przypadku holowania za motorówką to według mnie ciekawostka przydatna tylko jednemu organizatorowi latania w Polsce i nie powinno wchodzić to w zakres wiedzy kandydata na instruktora.
Zbyszek Gotkiewicz
-
- Latam: Tylko z Napędem
- Doświadczenie: Średnio Zaawansowany
Zbyszek Gotkiewicz pisze:Czyli jeśli baza pytań jest ogólna, to pewnie da się z nimi gdzieś zapoznać......Tak swoją drogą specjalistyczne pytania gdzie wykładamy znaki w przypadku holowania za motorówką to według mnie ciekawostka przydatna tylko jednemu organizatorowi latania w Polsce i nie powinno wchodzić to w zakres wiedzy kandydata na instruktora.
Zbyszek , to jest myślenie "przyszłościowe", biorące pod uwagę to że mogłaby powstać konkurencja...
Jeśli to jest legalny państwowy kurs, to wszystko musi być dla zainteresowanych nim, absolutnie jawne ,dostępne i klarowne. W czasie takiego kursu wszelka wymagana wiedza musi zostać przekazana jego uczestnikom(czyli również to "gdzie wykładamy te znaki") inaczej nie byłby to żaden kurs, a jakieś h..j wie co....
Pewien młodzieniec zwierzył mi się, że chciałby zostać polskim instruktorem paralotniowym. Znalazł nawet na preclu stare info, gdzie jeden z podpisanych jako Kamil Mańkowski, informował że (wg. przeliczenia)swoje uprawnienia do latania uzyskał w wieku 11lat, a instruktorskie w wieku 19 lat. Na razie chyba wybiłem mu z głowy te Jego marzenia, wyjaśniając, że to jest baaardzo odpowiedzialne zajęcie dla tych co z powołania będą utalentowanym i bardzo cierpliwym wobec różnych charakterów ludzkich nauczycielem. I że musiałby wtedy raczej zapomnieć o własnej pasji, a odpowiedzialnie skupiać się i cieszyć głównie świadomym oraz umiejętnym lataniem innych. Wiem , że to nieładnie w tak bezwzględny sposób niszczyć czyjeś młodzieńcze marzenia o dostaniu się do grona polskich "władców pieczęci" ....
Pozdrawiam Wiesiek