Rysy nie są już najwyższym szczytem Polski

...z kraju i ze świata. Linki do newsów związanych z paralotniarstwem.
Jarek
Latam: Tylko Swobodnie
Doświadczenie: Średnio Zaawansowany

Re: Rysy nie są już najwyższym szczytem Polski

Postautor: Jarek » 15 kwietnia 2020, 08:22

Zbyszek Gotkiewicz pisze:Nie większość, ale prawie połowa...

Problem polega na tym, że nie połowa, czy nawet większość, ale wszyscy.

Zbyszek Gotkiewicz pisze:Bo wszyscy wiedzą, że popieranie PIS jest niemoralne...

Tia... A innych partii to już bardzo moralne :)
W okresie od 12 listopada 2019 r. pracownikom Senatu wypłacono wynagrodzenia mające charakter uznaniowy w łącznej kwocie 1 535 866,00 zł brutto.
Ponadto współpracownicy marszałka Tomasza Grodzkiego (od nowej kadencji urzędników zastąpili politycy KO i PSL), nie chcąc podać poszczególnych wysokości wypłaconych im premii, dokonali czegoś z czym urzędnicy dotąd się nie spotkali. Zażądali wskazania „interesu społecznego” dla przygotowania takiej informacji i… wystawili mu za to rachunek.

Czyli: "Nie powiemy wam na ile was rypiemy i co nam zrobicie?!" :)

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Zbyszek Gotkiewicz
Doświadczenie: Instruktor
Kontakt:

Postautor: Zbyszek Gotkiewicz » 15 kwietnia 2020, 10:01

Jarek. Sprowadzasz politykę do walki dwóch obozów które niewiele się różnią od siebie. Jeśli chodzi o PO, to Tusk miał dobre podejście do polityki, ale niewiele z tego udało mu się zrobić. Za to PiS pokazał jak można za pomocą zasad demokratycznych zniszczyć wszystkie ideały demokracji. Nie szanuję wyborców PiS, bo każdy kto nie szanuje ideałów demokracji jest niewolnikiem. Nie chce żeby niewolnicy głosowali za niewolnictwem dla wszystkich.
Zbyszek Gotkiewicz

Awatar użytkownika
der
Latam: Swobodnie i z Napędem

Postautor: der » 15 kwietnia 2020, 11:15

Donalda to mi się fajnie na twiterze czyta. Taki wyważony głos rozsądku z oddali. Jednak jak sobie przypomnieć, to kto tworzył Platformę ?
A kto z tej trójcy w Platformie pozostał ? Tusk z Kaczyńskim są siebie warci. Urodzeni dyktatorzy. Tyle, że jeden zachował się jak szczur, uciekając z dryfującego okrętu na suchy obcy ląd, a ten drugi w swoim zacietrzewieniu będzie podtrzymywał przy życiu każdymi sposobami swoje wymarzone dziecko, choćby na dżumę zdychało.
W Polsce od 30 lat demokracja zaczyna się i kończy w dniu wyborów. Niestety to naród do demokracji nie dorósł. "Bo przecież jeden głos nie ma żadnego znaczenia, a właściwie to mnie to w ogóle nie obchodzi".

Jarek

Postautor: Jarek » 15 kwietnia 2020, 11:26

Zbyszek Gotkiewicz pisze:Jarek. Sprowadzasz politykę do walki dwóch obozów...

Zbyszku, napisałem, że wszyscy kłamią. Nie stopniuję kłamstwa, każdy ma swoje za uszami. Nie podoba mi się hipokryzja. Pamiętam, jak czepiali się Szydłowej o premie. Już teraz są one ok? Czyli premie są ok, pod warunkiem, że my je bierzemy? :) Możesz być pewien, że podobnie zachowa się każda inna partia obecna dziś na scenie politycznej.
[/quote]

Zbyszek Gotkiewicz pisze:...które niewiele się różnią od siebie...

Poza jedną istotną kwestią: odsunięcia od władzy wszystkich, którzy mieli z nią ścisły związek przed '89. - To jest podstawa sporu. Gdyby dogadali się co do tego, może zaczęliby mówić innym językiem.

Zbyszek Gotkiewicz pisze:...Tusk miał dobre podejście do polityki...

Tak? W jakiej kwestii? Udało mu się jedno: ustawić się :) Jak rozumiem, jesteś jego zwolennikiem. Ja go nie uważam za "zbawcę narodu" :)

Zbyszek Gotkiewicz pisze:...Za to PiS pokazał jak można za pomocą zasad demokratycznych zniszczyć wszystkie ideały demokracji...

Nasza demokracja jest jeszcze na tyle młoda, że ciężko mówić o jej ideałach :) Może za sto lat będzie to lepiej wyglądać. Szkoda, że nie możemy tego zobaczyć. W każdym razie to raczej spora pomyłka przypisywać niszczenie tych ideałów tylko jednej partii.

Zbyszek Gotkiewicz pisze:...Nie szanuję wyborców PiS, bo każdy kto nie szanuje ideałów demokracji jest niewolnikiem...

No i tu wychodzi cecha tzw. antypisowców. Brak szacunku do drugiego człowieka ze względu na poglądy polityczne... Bardzo to słabe niestety. Ogólnie zauważam, że to jakaś nasza cecha narodowa: brak szacunku do drugiego. Zostawiam do przemyślenia.
Zastanawiam się też, o jakie ideały chodzi? To trochę ogólnie napisałeś.

Tyle polityki ostatnio na forach, że lepiej by już trochę te zakazy poluzowali :)
Wolałbym czytać coś na ciekawsze tematy. Dobrze, że jeszcze mam jakąś lekturę w formie drukowanej :)

Pozdrawiam
Jarek

Jarek

Postautor: Jarek » 15 kwietnia 2020, 11:33

der pisze:...Niestety to naród do demokracji nie dorósł. "Bo przecież jeden głos nie ma żadnego znaczenia, a właściwie to mnie to w ogóle nie obchodzi"...

O to to!
Jest jeszcze drugi problem. Są tacy, co polityką interesują się tylko w kampanii wyborczej. A jak to w kampanii pełno gry na emocjach. A gdy są emocje, rozsądek schodzi na dalszy plan.
Przypominam sobie, że PO proponowało kiedyś obniżenie progu wyborczego do 16 lat. Takim młodym to dopiero łatwo grać na emocjach :)
Kiedyś się zastanawiałem, czy nie dobrą praktyką byłoby przeprowadzenie prostego testu, który uprawniałby do brania udziału w wyborach - z podstawowej wiedzy n.t. bieżącej polityki. Może wybór byłby odrobinę mądrzejszy? :) Tylko nie wiadomo, kto i w jaki sposób miałby ten test przeprowadzać :)

Pozdrawiam
Jarek

Awatar użytkownika
Zbyszek Gotkiewicz
Kontakt:

Postautor: Zbyszek Gotkiewicz » 15 kwietnia 2020, 12:07

Jarek. Nie zgadzam się z tym że wszyscy kłamią. Dla PiS kłamstwo stało się normą. Począwszy od kłamstwa smoleńskiego dzięki któremu Kaczyński zdobył władzę a skończywszy na niekończącym się festiwalu kłamstw telewizji publicznej. Ten festiwal pogardy dla prawdy i rozumu jest obrzydliwy.
Co do odsunięcia od władzy wszystkich sprzed 89 roku to hasło Piotrowicz mówi wszystko. Za to wrogie przejęcie państwowych firm w rodzaju stadniny w Janowie pokazuje jak PiS traktuje gospodarkę i władzę.
Co do Tuska, to ceniłem jego liberalizm. Ja wiem , że hasło liberalizm jest używane identycznie jak hasło kapitalizm w komunistycznej narracji. To identycznie jak wmawianie przez funkcjonariuszy PiS że masturbacja jest zakazana przez prawo. Wracając do Tuska, to miał on świadomość, że politycy są pasożytami o bardzo ograniczonej przydatności. Dlatego chciał zmniejszać udział polityków w życiu kraju. Chciał też na przykład zlikwidować telewizję publiczną. Niestety nie udało mu się to. Potem odszedł do Brukseli orientując się gdzie jest prawdziwy ośrodek władzy zostawiając rządzenie krajem takim samym miernotom jakie na starcie miało PiS. Bez wizji kraju, bez misji, bez zasad skoncentrowani jedynie na zdobyciu i utrzymaniu się przy władzy.
A co do tego że jestem antypisowcem, to nie szanuję wyborców PiS nie dlatego jak sugerujesz za poglądy polityczne, ale dlatego że nie mają ani poglądów ani wiedzy. 50% osób pytanych o to skąd się biorą pieniądze na 500+ stwierdzili z pełnym przekonaniem, że pochodzą one z prywatnych pieniędzy posłów PiS. Naprawdę uważasz, że osoby z takimi poglądami powinny decydować o kształcie państwa? I każesz mi szanować takie poglądy? Mamy głupotę i podatność na manipulację traktować jako fundament państwa? Masz przykłady jak głupia i arogancka władza wydaje nonsensowne zakazy przy okazji pokazując, że sami są ponad tymi zakazami. Naprawdę widzisz to wszystko jedynie jako wina Tuska?
Zbyszek Gotkiewicz

Awatar użytkownika
der

Postautor: der » 15 kwietnia 2020, 14:17

Świetny wątek poboczny się zrobił. Nie pozostaje nic innego jak wrzucenie go do MMA czy innego powidła :)

Po pierwsze, wygrała "demokracja". Czyli urok jednego dnia. Pozostaje nam się z tym oswoić. Choć prywatnie twierdzę, że tego dnia powinien panować totalitaryzm. Nakaz udziału w głosowaniu pod rygorem odsiadki. TAK ! Skoro w "kolebce demokracji, centrum Unii Europejskiej, Belgii taki przymus przechodzi, to dlaczego u nas mogło by go nie być ?
Obecnie nie można mieć pretensji do wyborców partii, która wygrała, bo ona w rzeczywistości nie wygrała. Wygrał "tumiwisizm" "wdupiemamto" "kołochujamitolata".

Nie można poniżać innych za ich wybór, którego dokonali. Bo to jest ich wybór. Jeśli z jakiegoś powodu uznają go za korzystny dla siebie, to dlaczego mają wybierać inaczej ? Bo jest niekorzystny dla mnie, dla Ciebie ?

Z Kaczyńskim jest pewien problem. To niepoprawny idealista, wychowany pod maminą czerwoną spódnicą w czasach komunistycznych, za którymi mu tak tęskno. Chciałby połączyć to co było w tamtych czasach wg niego dobre, z tym co teraz jest lepsze. Człowiek zupełnie oderwany od rzeczywistości pod względem finansowym i politycznym. Dlatego chcąc nie chcąc musi się otaczać innymi, którzy się na tym znają. I tu jest clou. Te cwane hieny przeciągają linę na swoją stronę, rozpierdalając najważniejsze podwaliny systemu demokratycznego wyłącznie w celu osiągnięcia własnych korzyści, a przy okazji tylko realizując socjalistyczne fanaberie króla Jarosława. A Kaczyński, musi na to przystać, bo sam, bez nich nie da rady rządzić. Po prostu nie potrafi. Raz próbował i jak to się skończyło ?
Musimy doczekać końca rządów obecnej koalicji dmuchając i chuchając na Jarka, bo jeśli ten odejdzie, do władzy i sterów z tylnego fotela dorwą się ludzie pokroju Kamińskiego, Ziobry czy Macierewicza, a wtedy Węgry czy Białoruś staną się dla nas niedoścignionym wzorcem demokracji.

Fakt jest taki, że nie ma alternatywy. Obecna Koalicja opozycyjna pokazała przy okazji ostatnich wyborów do europarlamentu, co liczy się dla nich najbardziej. Nawet nie próbowali ukrywać, że bratają się od lewa do prawa, z kim tylko się da, by tylko się dorwać do koryta, by tylko po finale rozejść się każdy w swoją stronę.

Nigdy, przenigdy, nie głosowałem na jakikolwiek obóz, z którym są powiązane obecne osoby uznawane jako twarze rozpoznawalne z małego ekranu pod banderą PIS (choć wcale do niego należeć nie muszą). I nadal głosować nie będę. Mijające 5 lat, jednak daje mi pewien obraz, którego jeszcze przed tym okresem nie dopuściłbym w ogóle do głowy.

Jedyna nadzieja być może w młodym pokoleniu lewicowych socjalistów. Jeszcze tylko trochę muszą zejść na ziemię.
Ostatnio zmieniony 15 kwietnia 2020, 14:20 przez der, łącznie zmieniany 1 raz.

Jarek

Postautor: Jarek » 15 kwietnia 2020, 14:20

Zbyszek Gotkiewicz pisze:Jarek. Nie zgadzam się z tym że wszyscy kłamią. Dla PiS kłamstwo stało się normą. Począwszy od kłamstwa smoleńskiego dzięki któremu Kaczyński zdobył władzę a skończywszy na niekończącym się festiwalu kłamstw telewizji publicznej. Ten festiwal pogardy dla prawdy i rozumu jest obrzydliwy.

Czyli nie widzisz kłamstw po drugiej stronie sceny politycznej (tylko po tej pisowskiej). Jeśli chodziłoby tylko o Smoleńsk, to Komorowski nie zostałby prezydentem. Poza tym wyborcy PiS to nie tylko naiwni starsi ludzie, którym można wszystko wmówić. Albo mało ich znasz, albo nie przyznają się przy Tobie do swoich poglądów, by uniknąć takich rozmów :) Kaczyński zdobył władzę raczej z powodu ignorancji poprzedników w stosunku do wyborcy. I nie mam na myśli jakiegoś rozdawnictwa w postaci 500+. Chodziło raczej o zamiatanie wszystkiego pod dywan. Dla mnie festiwal pogardy do drugiego człowieka też jest obrzydliwy nawet, jeśli ten człowiek się myli i my to widzimy.

Zbyszek Gotkiewicz pisze:Co do odsunięcia od władzy wszystkich sprzed 89 roku to hasło Piotrowicz mówi wszystko.

Domyślałem się, że padnie to nazwisko :) Nie mówi wszystkiego. Ale nawet, jeśli chcesz, by takie osoby też zostały odsunięte od władzy, to trzeba wyjść z kontrpropozycją odpowiedniej ustawy. Tymczasem opozycja jedyne, co robi, to uparcie broni "spadochroniarzy". Zdaje się, Niemcy zdecydowanie lepiej poradzili sobie z tą kwestią. Czesi chyba też. Czyli w innych krajach się da, tylko w tej naszej Polsce nie da rady.

Zbyszek Gotkiewicz pisze:Za to wrogie przejęcie państwowych firm w rodzaju stadniny w Janowie pokazuje jak PiS traktuje gospodarkę i władzę.

To akurat jest dobry przykład sprawdzenia się Twoich słów (gdzieś w okolicy wyborów parlamentarnych). Z tego, co pamiętam, napisałeś, że "nie wiesz, kogo lepiej wybrać: nieudaczników, czy złodziei". Wg mnie każdego nieudacznika można czegoś nauczyć. Nie jestem pewien, czy złodziej łatwo rezygnuje ze swego nałogu.
Natomiast nie ma co się dziwić, że kolejna władza obsadza swoimi ludźmi Spółki Skarbu Państwa. I żeby nikt się nie zdziwił, że kolejna zrobi dokładnie to samo. Żadna zmiana władzy nie zmieni tego mechanizmu.

Zbyszek Gotkiewicz pisze:Co do Tuska, to ceniłem jego liberalizm. Ja wiem , że hasło liberalizm jest używane identycznie jak hasło kapitalizm w komunistycznej narracji.

Liberalizm cenią nie tylko wyborcy PO. Tylko taki całkowity liberalizm powoduje zwykle powstanie wyzysku niewolniczego. Dlatego np. różne państwa rozważają wprowadzanie podatków od sklepów wielkopowierzchniowych (to tylko przykład ograniczania). I z tego co pamiętam, to EU przyznała rację naszym obecnie rządzącym i zapaliła zielone światło do wprowadzenia tego. Podobne ograniczenia są rozważane pod kątem rajów podatkowych. Widzimy tu kompletną bezradność EU.

Zbyszek Gotkiewicz pisze:Wracając do Tuska, ... chciał zmniejszać udział polityków w życiu kraju.

Tak? W jaki sposób?

Zbyszek Gotkiewicz pisze:Chciał też na przykład zlikwidować telewizję publiczną. Niestety nie udało mu się to.

To jest temat-rzeka. Jeśli ta TV publiczna (chociaż obecnie jest nazywana rządową) jest taka zła i chcesz ją zlikwidować, to może zlikwiduj również w innych krajach? W każdym kraju (np. Francja, Niemcy, WB, itd.) rząd ma swój ośrodek medialny, za pomocą którego może przekazać swój punkt widzenia. I nie ma znaczenia, czy się myli, czy nie. Jeżeli rząd ten nie robi żadnych ograniczeń do istnienia innych mediów (komercyjnych), to nie ma problemu. Problem powstaje, gdy ogranicza się działalność pozostałych mediów. Za poprzedników TV Trwam nie mogła się doprosić koncesji, bo Tusk wiedział, że nie będą grać, jak im zagra. I jakkolwiek nie oglądałem w całym życiu tej TV dłużej niż godzinę (sumarycznie) i nie jestem jej odbiorcą, to nie uważam, że powinno się komukolwiek zakazywać nadawania. Czy to było w imię tego super-liberalizmu? Pod tym względem w pełni zgadzam się z byłym prezydentem USA, który do swojego oponenta, w trakcie kampanii powiedział coś w stylu: "Gada Pan zupełne głupoty i wcale się z Panem nie zgadzam, ale zrobię wszystko, by mógł Pan to mówić".

Zbyszek Gotkiewicz pisze:Potem odszedł do Brukseli orientując się gdzie jest prawdziwy ośrodek władzy zostawiając rządzenie krajem takim samym miernotom jakie na starcie miało PiS. Bez wizji kraju, bez misji, bez zasad skoncentrowani jedynie na zdobyciu i utrzymaniu się przy władzy.

Pełna zgoda. Też bym chciał, by w polityce (w każdej partii) było jak najwięcej ludzi na odpowiednim poziomie. Ale chyba zawsze znajdą się tacy, którzy wybiorą np. takiego Palikota czy Leppera.

Zbyszek Gotkiewicz pisze:A co do tego że jestem antypisowcem, to nie szanuję wyborców PiS nie dlatego jak sugerujesz za poglądy polityczne, ale dlatego że nie mają ani poglądów ani wiedzy. 50% osób pytanych o to skąd się biorą pieniądze na 500+ stwierdzili z pełnym przekonaniem, że pochodzą one z prywatnych pieniędzy posłów PiS.

Ciekawe skąd ten sondaż. Branie wszystkich w jeden nawias, to zdecydowane nadużycie. Czyli nie szanujesz 100% wyborców PiS, bo 50% tego nie wie? Kiedyś w TVN jeden dziennikarz Onetu przytoczył następujące wyniki sondażu (tak mi się przypomniało):
- typowy wyborca KO ogląda tylko media komercyjne;
- typowy wyborca PiS ogląda wszystko, jak leci (media komercyjne i rządowe) - z tego wychodzi mu średnia, że ma głosować na PiS.
Pytanie: który z nich ma "klapki na oczach"?

Zbyszek Gotkiewicz pisze:Naprawdę uważasz, że osoby z takimi poglądami powinny decydować o kształcie państwa?

Czy w związku z tym masz jakąś propozycję? Chcesz w jakiś sposób zabronić ludziom głosowania na PiS? Rozumiem, że to taka nowa forma demokracji?

Zbyszek Gotkiewicz pisze:I każesz mi szanować takie poglądy?

Każdy ma prawo do swoich poglądów. Nawet głupich. Można się z poglądami nie zgadzać, ale człowieka wypada szanować. Tymczasem ilość epitetów, jakim określa się swoich przeciwników politycznych pokazuje, że to nie jest spór polityczny, tylko nienawiść do pewnych osób. A to raczej nie jest bezpieczne.

Zbyszek Gotkiewicz pisze:Mamy głupotę i podatność na manipulację traktować jako fundament państwa?

Przypisujesz głupotę tylko jednej partii. Moim zdaniem to głupie założenie. (i nie napisałem, że jesteś głupi, tylko, że zrobiłeś głupie założenie - czujesz różnicę?)

Zbyszek Gotkiewicz pisze:Masz przykłady jak głupia i arogancka władza wydaje nonsensowne zakazy przy okazji pokazując, że sami są ponad tymi zakazami.

Tak, oczywiście. Tylko zdaje się, że każda, jaką byś nie wybrał, tak będzie robić. Trzeba tylko zdawać sobie z tego sprawę. Jeśli nie zmienisz zasad gry na scenie politycznej, to tak nadal będzie. By zmienić te zasady, trzeba by zmienić konstytucję - nikt się na to nie zgodzi.

Zbyszek Gotkiewicz pisze:Naprawdę widzisz to wszystko jedynie jako wina Tuska?

No teraz to już jaja se robisz! Gdzie ja tak napisałem? Przepraszam, że nie zgadzam się z Tobą co do Tuska-ideału :)

Pozdrawiam
Jarek

Awatar użytkownika
Zbyszek Gotkiewicz
Kontakt:

Postautor: Zbyszek Gotkiewicz » 15 kwietnia 2020, 15:11

Jarek przepraszam, ale taki ping pong słowny mnie nie interesuje w stylu że inni też są źli. Interesuje mnie jedynie znalezienie wyjścia z tej sytuacji. Jeśli rządy PO mogłem tolerować, przynajmniej pierwsze cztery lata, to rządy PiS jeszcze sprzed objęcia władzy przez tą partię są nie do przyjęcia podobnie jak większość decyzji podejmowanych w tej partii. Dlatego namawiam do szukania rozwiązania trudnej sytuacji w kraju a nie do szukania usprawiedliwienia dla tej trudnej sytuacji.
Zbyszek Gotkiewicz

Awatar użytkownika
uriuk
Site Admin
Kontakt:

Postautor: uriuk » 15 kwietnia 2020, 16:51

Jarek pisze: Za poprzedników TV Trwam nie mogła się doprosić koncesji, bo Tusk wiedział, że nie będą grać, jak im zagra.

Nosz q..wa. TV Trwam zaczela nadawac 10 czerwca 2003, za rzadow Marka Belki, z SLD trzeba trafu. Tusk doszedl do wladzy 9 listopada 2007.
Czy mozesz nie robic z nas idiotow?
Wypisujesz jakies bzdety ktorymi masz nabita glowe i nawet ci sie nie chce sprawdzic, podstawowych faktow? Dysgooglia cie napadla?
I sprawdz prosze co znaczy slowo ignorancja, bo sie nim zdecydowanie niewlasciwie poslugujesz. Moja babcia od zawsze mowila, ze polinteligenta poznac po tym, ze uzywa slow, ktorych znaczenia nie rozumie.

Siada i wstydzi sie

Awatar użytkownika
wlaskow

Postautor: wlaskow » 15 kwietnia 2020, 17:06

Widzę, że admin jak zawsze surowy w ocenach, ale zdaje się, że również wybiórczy gdyż nie wyłapał wcześniejszych potknięć innych interlokutorów.

Awatar użytkownika
uriuk
Site Admin
Kontakt:

Postautor: uriuk » 15 kwietnia 2020, 17:12

Dawaj te potknięcia, będziemy walczyć z fałszowaniem rzeczywistości

Awatar użytkownika
wlaskow

Postautor: wlaskow » 15 kwietnia 2020, 17:29

Antropopresja nie ma nic wspólnego z migracją, jak zostało wcześniej zasugerowane.
Antropopresja to ogół działań ludzkich, mających niekorzystny wpływ na środowisko przyrodnicze.

PS
Z fałszerzami rzeczywistości się nie wygra, ponieważ dzieli nas przepaść potencjałów. I nie mówię tu o aktorach sceny politycznej, którzy występują na deskach sceny teatru pod nazwą "DEMOKRACJA". Ci aktorzy, jak większość z nas, poruszają się w ograniczeniach i mają bardzo małe pole manewru.

Awatar użytkownika
Zbyszek Gotkiewicz
Kontakt:

Postautor: Zbyszek Gotkiewicz » 15 kwietnia 2020, 17:36

Do Jarka. Wpisz sobie w googla zzapytanie skąd biorą się pieniądze na 500+. Znajdziesz tam ankiety które pokazują że 40 % społeczeństwa sądzi, że są to pieniądze rządu, nie wie skąd się biorą lub że są płacone z podatków innych osób i firm. Z oceną, że 50% wyborców PiS uważa, że są to prywatne pieniądze posłów się spotkałem, ale nie jestem teraz w stanie przytoczyć źródła. Być może była to tylko opinia.
Zbyszek Gotkiewicz

Awatar użytkownika
Zbyszek Gotkiewicz
Kontakt:

Postautor: Zbyszek Gotkiewicz » 15 kwietnia 2020, 17:42

Wlaskow. A jak będziesz używał specjalistycznego słownictwa, to myślisz że Twoje wypowiedzi staną się przez to mądrzejsze?
Zbyszek Gotkiewicz

Awatar użytkownika
prokopcio
Doświadczenie: Świeżak po Kursie

Postautor: prokopcio » 15 kwietnia 2020, 18:30

A było to takie fajne forum.
Łukasz Prokop

Awatar użytkownika
Zbyszek Gotkiewicz
Kontakt:

Postautor: Zbyszek Gotkiewicz » 15 kwietnia 2020, 18:31

Sam założyłeś ten wątek :)
Zbyszek Gotkiewicz

Awatar użytkownika
der

Postautor: der » 15 kwietnia 2020, 20:29

Zbyszek Gotkiewicz pisze:Wlaskow. A jak będziesz używał specjalistycznego słownictwa, to myślisz że Twoje wypowiedzi staną się przez to mądrzejsze?

W jego oczach na pewno.

ciacholot
Doświadczenie: Były Pilot

Postautor: ciacholot » 15 kwietnia 2020, 20:52

pierdolomento
Mariusz Kilian

Awatar użytkownika
prokopcio
Doświadczenie: Świeżak po Kursie

Postautor: prokopcio » 15 kwietnia 2020, 21:24

Zbyszek Gotkiewicz pisze:Sam założyłeś ten wątek :)
polityczny?
Łukasz Prokop

Wróć do „Wiadomości”