Jak nie zgubić komina

Latanie bezsilnikowe
Awatar użytkownika
Zbyszek Gotkiewicz
Doświadczenie: Instruktor
Kontakt:

Re: Jak nie zgubić komina

Postautor: Zbyszek Gotkiewicz » 14 maja 2020, 10:08

Miltipla jest tylko brzydka ale jest ma za to najlepsze na świecie zabezpieczenie antykradzieżowe. Z Plusem jest podobnie. Rzeczywiście jego osiągi nie są powalające, ale jego wielką zaletą jest to, że pilot już go ma a skrzydło jest w miarę bezpieczne.
Zbyszek Gotkiewicz

Awatar użytkownika
der
Latam: Swobodnie i z Napędem
Doświadczenie: Średnio Zaawansowany

Postautor: der » 14 maja 2020, 11:04

Marcus Biesioroff pisze:A skoro już posiadasz Plusa to wykorzystuj go do granic możliwości z dużą pewnością krzywdy Ci nie powinien zrobić.

krislerta marzy o lataniu biwakowym. Można by z niego zrobić fajny spiwór paralotniowy !
Ostatnio zmieniony 14 maja 2020, 21:08 przez der, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
krislerta
Latam: Tylko Swobodnie
Doświadczenie: Świeżak po Kursie
Kontakt:

Postautor: krislerta » 14 maja 2020, 16:15

Marcus Biesioroff pisze:
krislerta pisze:Ale do nauki i stawiania pierwszych kroków jest chyba dobrą opcją? Dzieki

Zasadniczo Plus nie jest jakimś ultra złym skrzydłem. To jest jak z samochodami, nie ma absolutnie dobrych ani absolutnie złych, poza Multiplą.

Plus jest w miarę bezpiecznym i stabilnym skrzydłem, jednak wedle kolegi który na nim latał ma tendencje do topienia w słabych warunkach. Ja na nim nigdy nie latałem więc zaznaczam, że tę opinię mam z 3 ręki, ale coś musi być na rzeczy, skoro wspomniany kolega pożyczał ode mnie Tequilę na poważniejsze wyjazdy. Więc nie można powiedzieć, że Plus jest zły. Lepiej zabrzmi, że można znaleźć ciekawsze konstrukcje w tym zakresie. A skoro już posiadasz Plusa to wykorzystuj go do granic możliwości z dużą pewnością krzywdy Ci nie powinien zrobić.

Dzięki to chciałem usłyszeć. Pozdrawiam ;)
Krzysztof Łukasiewicz ;)

Wróć do „PG”