Muzeum Le Bourguet

Dyskusja na tematy nie pasujące w żaden sposób do pozostałych kategorii na forum. Dyskusje niezwiązane z glajtami, a nawet nielotnicze proszę umieszczać w "Szwarc, mydło i powidło"
Awatar użytkownika
Zbyszek Gotkiewicz
Doświadczenie: Instruktor
Kontakt:

Muzeum Le Bourguet

Postautor: Zbyszek Gotkiewicz » 19 sierpnia 2020, 11:35

Jeśli ktoś się interesuje historią lotnictwa, to zapraszam do obejrzenia zdjęć z muzeum Le Bourget w Paryżu.
https://photos.app.goo.gl/BnmheaprNA5i8vHN6
Zbyszek Gotkiewicz

Awatar użytkownika
Zbyszek Gotkiewicz
Doświadczenie: Instruktor
Kontakt:

Re: Muzeum Le Bourguet

Postautor: Zbyszek Gotkiewicz » 19 sierpnia 2020, 13:43

Jeśli nie macie nic przeciwko to wrzucę zdjęcia z innych muzeów lotnictwa. Jeśli chodzi o to w Paryżu, to pewne eksponaty mnie zaskoczyły a przy okazji zobaczyłem niezwykłe samoloty odrzutowe z początku epoki. Widać jak Francuzi rozwijali niemieckie koncepcje i widać też że była to ślepa uliczka w rozwoju lotnictwa. I jeszcze taka trochę gorzka refleksja. Gdy my marzyliśmy o niepodległości to Francuzi robili pierwsze urządzenia latające.
Zbyszek Gotkiewicz

ciacholot
Latam: Swobodnie i z Napędem
Doświadczenie: Były Pilot

Re: Muzeum Le Bourguet

Postautor: ciacholot » 19 sierpnia 2020, 14:15

Dla mnie najbardziej gorzką refleksją jest to, że te urządzenia wraz z bombami służyły, i do dziś tak jest, zabieraniu niepodległości słabszym i rozpierdalaniu komuś jego dorobku celem złamania go i przejęcia jego dóbr. Ot ludzkość.

Tak czy inaczej fotki fajne i dawaj inne...proszę.
Mariusz Kilian

Wróć do „Ogólne”