Kupię napęd TF octagon
-
- Latam: Tylko z Napędem
- Doświadczenie: Świeżak po Kursie
Kupię napęd TF octagon
Jak w temacie kupię Napęd technofly octagon 190 może ktoś chce się pozbyć ?
- uriuk
- Site Admin
- Latam: Swobodnie i z Napędem
- Doświadczenie: Instruktor
- Kontakt:
Re: Kupię napęd TF octagon
Kopernik wielkim odkrywca byl. Miedzy innymi odkryl "prawo Kopernika" ktore glosi, ze zly pieniadz wypiera dobry pieniadz. Czyli ze ludzie pozbywaja sie chetnie czegos felernego, a dobre rzeczy kisza ile moga, pozbywajac sie ich kiedy naprawde musza.
Zgodnie z tym prawem na OLX az sie roi od byle jakich napedow, ale dobrych tam nie uswiadczysz.
Jest tez stare zydowskie powiedzenie, ze jesli jakis problem da sie rozwwiazac pieniedzmi, to nie jest to problem, tylko koszt.
Jakby co to zapraszam na lot probny Octagonem polaczony z usilowaniem sprzedazy nowki i degustacja pierwszorzednej herbaty w mojej bazie na lotnisku Szymanow pod Wroclawiem. Przy okazji mozna sie przeleciec kilkoma skrzydlami Dudka.
Zgodnie z tym prawem na OLX az sie roi od byle jakich napedow, ale dobrych tam nie uswiadczysz.
Jest tez stare zydowskie powiedzenie, ze jesli jakis problem da sie rozwwiazac pieniedzmi, to nie jest to problem, tylko koszt.
Jakby co to zapraszam na lot probny Octagonem polaczony z usilowaniem sprzedazy nowki i degustacja pierwszorzednej herbaty w mojej bazie na lotnisku Szymanow pod Wroclawiem. Przy okazji mozna sie przeleciec kilkoma skrzydlami Dudka.
- uriuk
- Site Admin
- Kontakt:
Na marginsie, moje byle kursanty oglosily odwilz i inauguracje sezonu grilem pod moja przyczepka kampingowa. Impreza w niedziele do trzeciego radiowozu.
A wczesniej latanie.
A wczesniej latanie.
- Zbyszek Gotkiewicz
- Kontakt:
-
- Latam: Tylko z Napędem
Mam Octagona i kupiłem właśnie Tornado, przez chwilę nawet pomyślałem o sprzedaży "starego" napędu.
Ale rozsądek zwyciężył, lepiej mieć dwa.
Modlę się tylko, aby moja Żona nie zabrała się za sprzedawanie moich rzeczy za cenę, jaką ona myśli że są warte...
Ale rozsądek zwyciężył, lepiej mieć dwa.
Modlę się tylko, aby moja Żona nie zabrała się za sprzedawanie moich rzeczy za cenę, jaką ona myśli że są warte...
- uriuk
- Site Admin
- Kontakt:
Zbyszek Gotkiewicz pisze:U ciebie nie ma już śniegu?
Jest, nawet sporo, ale kilka najblizszych dni ma byc nawet do 12 st C. Pytanie jest inne, czy bedzie sucho, czy jeszcze bagno po roztopach,
- Zbyszek Gotkiewicz
- Kontakt:
uriuk pisze:Zbyszek Gotkiewicz pisze:U ciebie nie ma już śniegu?
Jest, nawet sporo, ale kilka najblizszych dni ma byc nawet do 12 st C. Pytanie jest inne, czy bedzie sucho, czy jeszcze bagno po roztopach,
Oglądałem fajny filmik jak Rosjanie robili próby startowania na płozach z błota oraz podwozia gąsienicowe dla samolotów Do tych płóz trzeba jednak mieć trochę więcej ciągu niż w napędzie czy motoszybowcu.
Zbyszek Gotkiewicz
- uriuk
- Site Admin
- Kontakt:
Tydzien temu robilismy proby z trajka na plozach.
Okazalo sie, ze predkoscc jest mocno umiarkowana, a na dodatek sterowanie praktycznie zadne, pomimo zastosowania pod nartami pojedynczych grzebieni o wysokosci 3 mm
Okazalo sie, ze predkoscc jest mocno umiarkowana, a na dodatek sterowanie praktycznie zadne, pomimo zastosowania pod nartami pojedynczych grzebieni o wysokosci 3 mm
-
- Doświadczenie: Przelotowiec
Kiepska bajka sprzedażowa i kompletnie bez sensu na polskim rynku PPG. Z ciekawości sprawdziłem OLX i Octagonów tam nie brakuje.
Według prawa Kopernika, to najgorsze skrzydła do PPG w Polsce są od Dudka, bo co chwilę ktoś wystawia na sprzedaż, a na OLX na dzień dzisiejszy jest ich multum.
Z drugiej strony jednak faktem jest, że w naszej grupie od kiedy pojawiły się 2 Mostery to reszta napędów zaczęła ostatnio wylatywać niemal przez okno.
Niestety znowu nie nagrałem jak ostatnio w -12C Octagony wymagały obrzędów doładowywania akumulatorów, wykręcania i czyszczenia świec i dogrzewania w hangarze żeby polecieć. Ale tak to chyba już jest że przed startem lepiej się szpeić i lecieć a nie tracić czas.
Oczywiście można na to odpowiedzieć tak, że po co latać jak nie jest +20. No ale to jak z samochodami elektrycznymi - co kto lubi
Według prawa Kopernika, to najgorsze skrzydła do PPG w Polsce są od Dudka, bo co chwilę ktoś wystawia na sprzedaż, a na OLX na dzień dzisiejszy jest ich multum.
Z drugiej strony jednak faktem jest, że w naszej grupie od kiedy pojawiły się 2 Mostery to reszta napędów zaczęła ostatnio wylatywać niemal przez okno.
Niestety znowu nie nagrałem jak ostatnio w -12C Octagony wymagały obrzędów doładowywania akumulatorów, wykręcania i czyszczenia świec i dogrzewania w hangarze żeby polecieć. Ale tak to chyba już jest że przed startem lepiej się szpeić i lecieć a nie tracić czas.
Oczywiście można na to odpowiedzieć tak, że po co latać jak nie jest +20. No ale to jak z samochodami elektrycznymi - co kto lubi
-
- Doświadczenie: Przelotowiec
uriuk pisze:Tydzien temu robilismy proby z trajka na plozach.
0b906d15-c327-45fc-840a-6275c0d172af.jpg
Coś chyba źle robiliście. Tu jest to zrobione dobrze:
- Zbyszek Gotkiewicz
- Kontakt:
Też mi przykład. Żeby udowodnić że jeden gość który ma zawsze rację się myli dajesz drugiego gościa który zawsze ma rację
Zbyszek Gotkiewicz
Nie zgodze się, że na olx jest tylko złom. Ponad dwa lata temu kupiłem używke rotora h130 w okazyjnej cenie. Po 70 h nic sie z napedem nie dzieje. Leje olej, paliwo i latam.
- uriuk
- Site Admin
- Kontakt:
Ale co jest dobrze robione? Prędkość dalej nikczemna. Na kołach zasuwa ponad 60 km/h a z nartami ma predkość wydmy pchanej wiatrem.
- uriuk
- Site Admin
- Kontakt:
matgaw pisze:Według prawa Kopernika, to najgorsze skrzydła do PPG w Polsce są od Dudka, bo co chwilę ktoś wystawia na sprzedaż, a na OLX na dzień dzisiejszy jest ich multum.
Zrobilem remanent wsrod okolicznych pepegantow i wyszlo ze 78.6% lata na Dudkach.
Jesli na portalach sprzedazowych wsrod skrzydel pod naped Dudki stanowia mniej niz te prawie 80% to znaczy, ze ludziska wyzbywaja sie glownie innych skrzydel.
CBDO
- Zbyszek Gotkiewicz
- Kontakt:
- prokopcio
Ponoć nie masz FB !Zbyszek Gotkiewicz pisze:Lepiej składaj tą kartkę te 50 razy
Łukasz Prokop
- Zbyszek Gotkiewicz