Ubezpieczenie OC - ZEFIR 2021
- Zbyszek Gotkiewicz
- Doświadczenie: Instruktor
- Kontakt:
Re: Ubezpieczenie OC - ZEFIR 2021
Mirek. Mateusz jest aktywnym członkiem zarządu PSP. I wykorzystuje swoją funkcję do dzielenia pilotów. Ja wiem ze przykład idzie z góry i wszyscy teraz próbują dzielić społeczeństwo. Wystarczy, że mają odrobinę władzy I natychmiast to wykorzystują. Nie ma znaczenia czy jest to władza polityczna, dziennikarska, duchowa czy społeczna. Odpierdala wszystkim. Nie chcę tej narracji w naszym środowisku.
Zbyszek Gotkiewicz
-
- Latam: Tylko z Napędem
- Doświadczenie: Średnio Zaawansowany
Zbyszek Gotkiewicz pisze: Mateusz... wykorzystuje swoją funkcję do dzielenia pilotów...wszyscy teraz próbują dzielić społeczeństwo.... Odpierdala wszystkim. Nie chcę tej narracji w naszym środowisku.
Mateusz, młody Człek i jeszcze nie raz otworzy własne oczy, na różne prawdy. Rozumiem Zbyszek, że jako zdeklarowany wielbiciel Tuska, jesteś z tych co mówią że: "chcą łączyć,a nie dzielić"... Czy zatem, chciałbyś uzależniać innych od składania, jakichś specjalnych lojalek...?(z różnych lojalek, wyszłyby nieporozumienia i kłopoty... ) Gdzieś tam wcześniej, napisałeś przecież: "Trzeba inwestować w wolność i odpowiedzialność, a nie w kontrolę".
Ostatnio zmieniony 11 marca 2021, 19:31 przez fotolot, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Latam: Nie latam
- Doświadczenie: Były Pilot
- Kontakt:
Zbyszek Gotkiewicz pisze:Przestaje wspierać PSP z powodu zachowań Mateusza Lubeckiego.
Zbyszek, ty przestałeś wspierać PSP już dawno temu. Miej więcej w momencie kiedy odszedłeś z zarządu PSP, czyli już sam nie wiem jak dawno to było. Po tym czasie stworzyłeś np badanie szkolenia i szkół paralotniowych, które stało się tak naprawdę reklamówką Waltera Wojciechowskiego, bo resztą nazw szkół została z tobie znanych przyczyn utajniona i taka pozostała do dnia dzisiejszego. PSP nie miało z tym o ile pamiętam cokolwiek wspólnego.
Możesz mnie nienawidzić i mną gardzić (bo wielu jest takich, którzy życzą mi bardzo źle i aktywnie do tego dążą). Problem jest tylko taki, że ani Ty ani inni tym podobni ludzie po prostu nic nie robią oprócz mniej bądź bardziej udanych prób uprzykrzania mi życia Po prawdzie gdyby nie ja, to dalej płacił byś te składki i ubezpieczenia ręcznie puszczając przelewy i czekając aż ktoś to ręcznie sprawdzi i ręcznie od kliknie. Pomijam już brak HTTPS i kilku innych rzeczy, które obecnie są w zasadzie standardem. To jest tak samo jak z Błażejem, który zalajkował Twoje posty. Błażej kiedyś pokazywał na FB memowe, środkowe palce wszystkim, którzy nie płacą składki w Beskidzkim Stowarzyszeniu. To jest dopiero dzielenie na partycję! Wielu w rejonie ma na ten temat po dziś dzień różną, w domyślnie chłodną opinię. Nie zmienia to jednak faktu, że w zarządzie BSP Błażej jest jedną z zaledwie dwóch osób, które cokolwiek robią i to realnie dość dużo i wyraźnie.
Wychodzi więc na to, że motorem napędowym tego świata są ludzie o mocnym, wyrazistym i przytłaczającym charakterze, którzy nie boją się czasami ciepnąć łajnem w wentylator Być może czas idealistów takich jak Ty już dawno przeminął
Poniżej post z pl.rec.paralotnie i podejrzewam, że zabolało Ciebie użycie sformułowania "GotUR forum". No cóż. Musisz po prostu zrozumieć, że pl.rec.paralotnie jest jednak bardziej poczytniejszym miejscem a nie zawsze mam czas i chęci, żeby tą samą wiadomość kopiować w X miejscach. Żeby pocieszać to powiem, że usenet jest też mało poczytalny. Króluje Facebook i Whatsapp ale to nie są wydajne media do wymiany tego typu informacji.
Kod: Zaznacz cały
Priwjet!
Jak już ogłaszaliśmy od początku marca dla członków PSP są dostępne nowe ubezpieczenia w naszym systemie ZEFIR. Od technicznej strony udało mi się wychwycić kilka spraw, którymi szczerze powiedziawszy jestem nieco zaskoczony, gdyż umykały mojej uwadze przez długi czas
Wbrew moim zapewnieniom na GotUR forum nowy ZEFIR istotnie nie ma zabezpieczenia przez kupieniem dwa razy tej samej polisy Jako osoba odpowiedzialna za utrzymanie tego wszystkiego chciałbym za tą niegodność przeprosić. Zostały już wdrożone odpowiednie procedury i do końca kwietnia ta funkcjonalność zostanie dodana.
Dodamy zabezpieczenie przed ponownym kupnem tego samego typu polisy (OC/KL/NNW) w postaci pytania czy użytkownik na pewno chcę to zrobić. Jeżeli więc ktoś chcę się np. dobezpieczyć i kupić polisę na wyższą kwotę niż ma do tej pory, to będzie taka możliwość. Do tej pory prosiłbym o uważne klikanie i płacenie
Analogicznie podobne ostrzeżenie pojawi się jeżeli ktoś np w styczniu będzie chciał kupić polisę obowiązującą tylko do końca lutego (bo takie przypadki również się zdarzały). Data obowiązywania polisy wyświetla się akurat dość dużą czcionką ale dla waszej wygody dodamy i taką opcję.
Z administratorskiego obowiązku informuję też, że stary ZEFIR używany przed 2019 został ostatnio wyłączony i ogólnie nie jest już dostępny. Jeżeli ktoś z jakichś powodów potrzebuje dostępu do archiwalnych danych z tamtego systemu to proszę o kontakt na priv.
A teraz małe post scriptum: Jak niektórzy nieco bardziej zainteresowani się dowiedzieli wczoraj zjarała się dość sporych rozmiarów serwerownia firmy OVH. Oczywiście było to jedno z bardzo wielu ich centrów danych ale część rzeczy leży i kwiczy (np niektóre usługi Allegro) gdyż kopie zapasowe też jakoś magicznie wyparowały. Uspakajam więc, że w przypadku PSP mamy stosowny disaster plan. Ostatnio robiłem lokalne kopię części maszyn wirtualnych, mam też w planach dokończenie tego procesu na dniach. Przewidziałem nawet ewentualność pożaru (mojego mieszkania).
// ML
Mateusz Lubecki
tel: +48 660 43 44 46
- Zbyszek Gotkiewicz
- Kontakt:
Pomijając zmianę nazwy forum na stygmatyzującą to na dyskusję z jednego forum na innym jest dziwne i musi mieć jakieś wytłumaczenie. Co do mojej rezygnacji z pracy w PSP to sprawa jest prosta. Po pierwsze wieloletnia praca społeczna wypala i przestaje inspirować. Trzeba było coś zmienić. Moje powtarzane przez dwa lata prośby o pomoc w prowadzeniu mojej działki w stowarzyszeniu kierowane do pilotów jak i do zarządu pozostały bez echa. Dlatego zebrałem cały dorobek i żeby go nie zmarnować wydałem w postaci książki. Z pgforum i drugim wydaniem było podobnie. Ciebie szanuję za to co robisz dla dobra pilotów, ale robisz też złe rzeczy i nie przyjmujesz krytyki. Od początku swojej kariery pilota miałeś sygnały potwierdzające moją opinię. Nie zgodziłeś się na wykorzystanie tego forum jako społeczne zaplecze dla PSP. Przy takim podejściu do współpracy ze środowiskiem które powołało stowarzyszenie nie spodziewaj się jakiegokolwiek wsparcia od tego środowiska. Być może masz lepszy pomysł na dotarcie do pilotów. W takim razie życzę powodzenia.
Zbyszek Gotkiewicz
-
- Kontakt:
Widzisz Zbyszek. Sam się przyznałeś, że od dawna nic tak naprawdę nie robisz. W zarządzie PSP jestem już od około 5 lat o ile się nie mylę. Nigdy przez te 5 lat nie zwracałeś się do mnie/nas z żadną prośbą ani nigdy takie dokumenty do mnie/nas nie wpływały. Nie wpływały nawet do PSP żadne propozycję i prośby w temacie wykorzystania tego forum jako kontaktowego zaplecza stowarzyszenia. Nigdy ani formalnie ani nieformalnie nie otrzymaliśmy takiej informacji. Zresztą tak jak już to raz tłumaczyłem. Sam popatrz co na Twój i Uriuka temat pisze liczne osoby na grupie. Sami żeście doprowadzili do takiej sytuacji, kojarzycie się może i trochę dobrze ale na pewno mocno kontrowersyjnie i na pewno bym nie poparł powierzenia Wam roli kontaktowej. PSP musiało by się niechybnie podpisać pod działalnością na którą nie ma żadnego nawet wpływu.
Zresztą Zbyszek o czym my tutaj. A ten film to nie jest dzielenie pilotów:
Zresztą Zbyszek o czym my tutaj. A ten film to nie jest dzielenie pilotów:
Siedzisz na zawodach i narzekasz jakie te zawody są bez sensu....
Mateusz Lubecki
- Blazej
- Latam: Tylko Swobodnie
- Doświadczenie: Sympatyk
SP8EBC pisze:Zbyszek Gotkiewicz pisze:Przestaje wspierać PSP z powodu zachowań Mateusza Lubeckiego.
Zbyszek, ty przestałeś wspierać PSP już dawno temu. Miej więcej w momencie kiedy odszedłeś z zarządu PSP, czyli już sam nie wiem jak dawno to było. Po tym czasie stworzyłeś np badanie szkolenia i szkół paralotniowych, które stało się tak naprawdę reklamówką Waltera Wojciechowskiego, bo resztą nazw szkół została z tobie znanych przyczyn utajniona i taka pozostała do dnia dzisiejszego. PSP nie miało z tym o ile pamiętam cokolwiek wspólnego.
Możesz mnie nienawidzić i mną gardzić (bo wielu jest takich, którzy życzą mi bardzo źle i aktywnie do tego dążą). Problem jest tylko taki, że ani Ty ani inni tym podobni ludzie po prostu nic nie robią oprócz mniej bądź bardziej udanych prób uprzykrzania mi życia Po prawdzie gdyby nie ja, to dalej płacił byś te składki i ubezpieczenia ręcznie puszczając przelewy i czekając aż ktoś to ręcznie sprawdzi i ręcznie od kliknie. Pomijam już brak HTTPS i kilku innych rzeczy, które obecnie są w zasadzie standardem. To jest tak samo jak z Błażejem, który zalajkował Twoje posty. Błażej kiedyś pokazywał na FB memowe, środkowe palce wszystkim, którzy nie płacą składki w Beskidzkim Stowarzyszeniu. To jest dopiero dzielenie na partycję! Wielu w rejonie ma na ten temat po dziś dzień różną, w domyślnie chłodną opinię. Nie zmienia to jednak faktu, że w zarządzie BSP Błażej jest jedną z zaledwie dwóch osób, które cokolwiek robią i to realnie dość dużo i wyraźnie.
Wychodzi więc na to, że motorem napędowym tego świata są ludzie o mocnym, wyrazistym i przytłaczającym charakterze, którzy nie boją się czasami ciepnąć łajnem w wentylator Być może czas idealistów takich jak Ty już dawno przeminął
Poniżej post z pl.rec.paralotnie i podejrzewam, że zabolało Ciebie użycie sformułowania "GotUR forum". No cóż. Musisz po prostu zrozumieć, że pl.rec.paralotnie jest jednak bardziej poczytniejszym miejscem a nie zawsze mam czas i chęci, żeby tą samą wiadomość kopiować w X miejscach. Żeby pocieszać to powiem, że usenet jest też mało poczytalny. Króluje Facebook i Whatsapp ale to nie są wydajne media do wymiany tego typu informacji.Kod: Zaznacz cały
Priwjet!
Jak już ogłaszaliśmy od początku marca dla członków PSP są dostępne nowe ubezpieczenia w naszym systemie ZEFIR. Od technicznej strony udało mi się wychwycić kilka spraw, którymi szczerze powiedziawszy jestem nieco zaskoczony, gdyż umykały mojej uwadze przez długi czas
Wbrew moim zapewnieniom na GotUR forum nowy ZEFIR istotnie nie ma zabezpieczenia przez kupieniem dwa razy tej samej polisy Jako osoba odpowiedzialna za utrzymanie tego wszystkiego chciałbym za tą niegodność przeprosić. Zostały już wdrożone odpowiednie procedury i do końca kwietnia ta funkcjonalność zostanie dodana.
Dodamy zabezpieczenie przed ponownym kupnem tego samego typu polisy (OC/KL/NNW) w postaci pytania czy użytkownik na pewno chcę to zrobić. Jeżeli więc ktoś chcę się np. dobezpieczyć i kupić polisę na wyższą kwotę niż ma do tej pory, to będzie taka możliwość. Do tej pory prosiłbym o uważne klikanie i płacenie
Analogicznie podobne ostrzeżenie pojawi się jeżeli ktoś np w styczniu będzie chciał kupić polisę obowiązującą tylko do końca lutego (bo takie przypadki również się zdarzały). Data obowiązywania polisy wyświetla się akurat dość dużą czcionką ale dla waszej wygody dodamy i taką opcję.
Z administratorskiego obowiązku informuję też, że stary ZEFIR używany przed 2019 został ostatnio wyłączony i ogólnie nie jest już dostępny. Jeżeli ktoś z jakichś powodów potrzebuje dostępu do archiwalnych danych z tamtego systemu to proszę o kontakt na priv.
A teraz małe post scriptum: Jak niektórzy nieco bardziej zainteresowani się dowiedzieli wczoraj zjarała się dość sporych rozmiarów serwerownia firmy OVH. Oczywiście było to jedno z bardzo wielu ich centrów danych ale część rzeczy leży i kwiczy (np niektóre usługi Allegro) gdyż kopie zapasowe też jakoś magicznie wyparowały. Uspakajam więc, że w przypadku PSP mamy stosowny disaster plan. Ostatnio robiłem lokalne kopię części maszyn wirtualnych, mam też w planach dokończenie tego procesu na dniach. Przewidziałem nawet ewentualność pożaru (mojego mieszkania).
// ML
Zupełnie niepotrzebnie mnie w to wmieszałeś więc się odniosę.
"Błażej kiedyś pokazywał na FB memowe, środkowe palce wszystkim, którzy nie płacą składki w Beskidzkim Stowarzyszeniu. To jest dopiero dzielenie na partycję! ".
Dołączam tego mema żeby pozostali mogli odrobinę lepiej poznać twój tok (nie)myślenia i jak można otrzymać 5 dodając 2+2.
Ten mem odniósł taki skutek, że wpłaty ze składek wzrosły o 80%. To ten mem pozwolił na modernizację Kaimówki wartości około 5tys, wprowadzenie e-legitymacji członkowskich, modernizację N na Żarze i teraz najprawdopodobniej wycięcie 4 buków na W.
Będąc członkiem zarządu BSP, kilka dni temu na dedykowanej grupie BSP wparowałeś ze spamem zefira i OC jako członek zarządu PSP doskonale wiedząc, że również my jak co roku posiadamy w swojej ofercie atrakcyjną cenę za OC, która jest zachętą do wstępowania do BSP. W sposób bezceremonialny przedłożyłeś interesy PSP nad BSP. Na zwróconą ci uwagę, że pewnie grupy pomyliłeś impertynencko odpowiedziałeś "nie nie, nie pomyliłem się. Mam nadzieję, że nikt za taką reklamę mi nie urwie jajec"
To odnośnie twojej osoby członkowie zadają pytania jak to się stało, że stacja pogodowa na Skrzycznem za kilka tysięcy, zakupiona z pieniędzy stowarzyszenia i wpłat szybowników wylądowała na twoim dachu w Rzeszowie a ta aktualna w zimę jest wyłączana. Zakładam, że na walnym wyborczym będziesz mógł odpowiedzieć na ich pytania.
Skwituję to cytatem twojej wypowiedzi z zeszłego roku na Skrzycznem, do pilota z Karkonoszy :
"Ja nie lubię ludzi, ja jestem antyspołeczny"
-
- Kontakt:
Blazej pisze:Ten mem odniósł taki skutek, że wpłaty ze składek wzrosły o 80%. To ten mem pozwolił na modernizację Kaimówki wartości około 5tys, wprowadzenie e-legitymacji członkowskich, modernizację N na Żarze i teraz najprawdopodobniej wycięcie 4 buków na W.
Dlatego napisałem, że Twoje działania przyniosły znaczne a wyraźne efekty, chodź nie da się ukryć, że tego typu memy są dzieleniem ludzi. To tak a propos tego o czym pisał Zbyszek
Blazej pisze:To odnośnie twojej osoby członkowie zadają pytania jak to się stało, że stacja pogodowa na Skrzycznem za kilka tysięcy, zakupiona z pieniędzy stowarzyszenia i wpłat szybowników wylądowała na twoim dachu w Rzeszowie a ta aktualna w zimę jest wyłączana. Zakładam, że na walnym wyborczym będziesz mógł odpowiedzieć na ich pytania.
Różne rzeczy na mój temat różni ludzie mówią. Różni ludzie mówią też różne rzeczy a propos chociażby zakazu wyjazdu na Żar samochodem i rzekomego udziału BSP w tej sprawie. Część osób mną gardzi i chcę mi za wszelką cenę szkodzić w każdym aspekcie mojego życia. Być może jesteś jedną z nich, nie mi to oceniać. Ja do Twojej osoby aż tak bardzo negatywnie nie podchodzę. Robisz co należy a, że masz takie a inny charakter i metody działania to już inna sprawa.
Pragnę tylko przypomnieć, że w Rzeszowie nie mieszkam już od hm.... prawie 4 lat. V200a za kasę od szybowników został zdemontowany i przestał być na Skrzycznem używany jeszcze za dawnego zarządu BSP i do nich trzeba takie pytania kierować. Stacja nigdy u mnie na dachu nie była a już na pewno nie na dachu w Rzeszowie. Obecna jest demontowana na zimę, bo puki co zima sama nam ją demontowała tylko potem był problem z jej znalezieniem. Anemometr na starcie przetrwał zimę, także jest nadzieja że identyczny przeżyje też na szczycie. Zobaczymy co się za rok stanie.
Blazej pisze:Skwituję to cytatem twojej wypowiedzi z zeszłego roku na Skrzycznem, do pilota z Karkonoszy :
"Ja nie lubię ludzi, ja jestem antyspołeczny"
Tak owszem jest to prawda. Mówiłem to wiedząc że siedzisz w pobliżu, słyszysz całą rozmowę i pewnie ją kiedyś wykorzystasz przeciwko mnie. Powstaje tylko pytanie co w tym kontekście zmienia fakt, że jestem aspołeczny ?
Mateusz Lubecki
-
- Latam: Swobodnie i z Napędem
- Doświadczenie: Przelotowiec
Burza w szklance wody.
Osoby, które działają społecznie - zastanówcie się dla kogo działacie. Dla ogółu społeczeństwa. Dla dobra społeczności paralotniowej.
Tu nie ma miejsca na prywatne animozje jednostek. Nie jest to w niczyim interesie.
Nie warto się angażować, wstyd wywoływać takie bójki.
Osoby, które działają społecznie - zastanówcie się dla kogo działacie. Dla ogółu społeczeństwa. Dla dobra społeczności paralotniowej.
Tu nie ma miejsca na prywatne animozje jednostek. Nie jest to w niczyim interesie.
- Zbyszek Gotkiewicz
- Kontakt:
Mateusz. Na mój i Uriuka temat możesz rzeczywiście znaleźć wiele niepochlebnych wypowiedzi, choć pochodzą one głównie od może trzech troli i hejterów z grupy dyskusyjnej. To co piszą świadczy wyłącznie o nich. To że są inspiracją dla ciebie świadczy wyłącznie o tobie. Zarzucanie mnie czy Uriukowi, że nic nie robimy dla środowiska pilotów jest ciekawym wnioskiem też w sumie wiele mówiącym o tobie. Nie będę rozdmuchiwał wątków osobistych. Nadal szanuję to co do tej pory robiłeś dla środowiska pilotów choć nie przeszkadza mi to zauważać pewne błędy w twoim postępowaniu. Dopóki błędy są twoimi prywatnymi porażkami to twój problem, ale kiedy zaczynasz błędami manipulować stowarzyszenie którego jestem członkiem to wara.
Zbyszek Gotkiewicz
- Blazej
matgaw pisze:Burza w szklance wody.
Mateusz jako administrator tego forum wykorzystał swoją funkcje i sprawdził kto polubił Zbyszka posty po czym nie omieszkał tego upublicznić. To nie ja piorę tutaj swoje brudy matgaw więc daruj sobie proszę swoje dobre rady i wskazówki stary,
-
- Kontakt:
Blazej pisze:matgaw pisze:Burza w szklance wody.
Mateusz jako administrator tego forum wykorzystał swoją funkcje i sprawdził kto polubił Zbyszka posty po czym nie omieszkał tego upublicznić. To nie ja piorę tutaj swoje brudy matgaw więc daruj sobie proszę swoje dobre rady i wskazówki stary,
Od dawna (kilku lat) nie jestem tu administratorem a takie rzeczy są dostępne dla każdego użytkownika
Mateusz Lubecki
- Blazej
SP8EBC pisze:Blazej pisze:matgaw pisze:Burza w szklance wody.
Od dawna (kilku lat) nie jestem tu administratorem a takie rzeczy są dostępne dla każdego użytkownika
Nieumyślnie zostałem wprowadzony w błąd. Sorry.
-
- Kontakt:
Blazej pisze:SP8EBC pisze:Blazej pisze:
Nieumyślnie zostałem wprowadzony w błąd. Sorry.
Spoko nie gniewam się Można powiedzieć nic nowego w relacjach służbowych między nami
Mateusz Lubecki
-
- Kontakt:
Zbyszek Gotkiewicz pisze:Mateusz. Na mój i Uriuka temat możesz rzeczywiście znaleźć wiele niepochlebnych wypowiedzi, choć pochodzą one głównie od może trzech troli i hejterów z grupy dyskusyjnej. To co piszą świadczy wyłącznie o nich. To że są inspiracją dla ciebie świadczy wyłącznie o tobie. Zarzucanie mnie czy Uriukowi, że nic nie robimy dla środowiska pilotów jest ciekawym wnioskiem też w sumie wiele mówiącym o tobie.
Ale ja nie zarzucam Wam, że nie robicie nic dla środowiska tylko stwierdzam fakt, że od dawien dawna nie robicie nic dla PSP i o to tutaj kruszymy kopię. Właśnie oglądnąłem Parasofę z Twoim udziałem i ogólnie fajnie się słuchało, a z wieloma rzeczami się zgadzałem chodź oczywiście nie ze wszystkim. Zarzucałeś, że PSP odrzucało tu jakieś Twoje pomysły ale PSP o tych Twoich pomysłach nie wiedziało. No chyba, że mieliśmy problemy natury kancelaryjnej i korespondencja nie docierała albo ja o czymś nie pamiętam. Nie przeczę, że takowe pewnie były ale zawsze można było wziąć za telefon i zatelefonować czy to do mnie czy to do kogoś innego. Ja tylko post factum powiedziałem, że głosował bym przeciw używania pgforum jako metody komunikacji z PSP i tyle. Mamy profil na FB do którego nie mam nawet dostępu i stronę WWW do której akurat dostęp mam. Domyślam się, że Twoich pomysłów na PSP musiało być moc więcej.
matgaw pisze:Burza w szklance wody.
Tutaj jest jeszcze kwestia tła, którego nie widać z punktu widzenia tego forum. Część rzeczy dzieje się zakulisowo. Chociażby po zablokowaniu możliwości wjazdu na szczyt Żaru i podaniu tej informacji do wiadomości publicznej pojawiły się spekulację i paszkwile jakoby był w tym udział BSP. Padały nawet konkretne nazwiska ale nie ma sensu roztrząsać kto, kogo i o co oskarża. W moim konkretnym przypadku prowadził się (nie wiem czy dalej się prowadzi) cały aparat "hakowania", czyli kolekcjonowania tego co pisałem na swoim prywatnym profilu na FB, co powiedziałem komuś w prywatnej rozmowie. Część z tych rzeczy była wyciągana jako działanie na szkodę BSP. Fakt bycia w zarządzie BSP był rozciągany na to, że moje prywatne poglądy i opinię wyrażane w prywatnych rozmowach wpływają na BSP a tym podobne rzeczy.
Oczywiście fakt, że jestem w zarządzie i BSP i PSP był od samego początku dużem zgrzytem dla pewnych osób. Realnie jednak nigdy nie doszło do żadnej sytuacji w której jedna czy druga organizacja cokolwiek by straciła przez ten fakt. To, że pisałem na Whatsapp o ubezpieczeniach PSP to faktycznie burza w szklance wody i doszukiwanie się czegokolwiek, do czego można by się przyczepić, tak jak to Zbyszek był łaskaw zrobić na brak mojej informacji na pgforum. Tak, oczywiście miało to miejsce. Tylko czy to coś w praktyce zmienia? Nie..
Tak jestem aspołeczny. W zasadzie jeżeli miałbym siebie określić to użyłbym słów anarchista, punk i antysystemowiec. Byłbym w stanie finansowo udźwignąć latanie np szybowcami ale nie robię tego, gdyż system aeroklubu mi delikatnie ujmując nie leży. Nie jesteśmy jednak politykami, którzy mają się ładnie uśmiechać i mówić to co ludzie chcą usłyszeć. Brzydzę się politykami i polityką, chyba podobnie jak Błażej ale każdy z nas robi na swój, odrębny i specyficzny sposób.
Metryką mojej i Błażeja aktywności w BSP jest to co każdy z nas wypracował w ramach tej organizacji. Istotnie problemem jest to co widać tutaj na pgforum, czyli absolutny brak właściwej komunikacji między nami. W zasadzie takie ciągłe poszukiwanie haków i czekanie aż będzie można coś wylać publicznie, chodź ja ciągle powtarzam że ta toksyczna relacja jest jednostronna. Ja z osobą Błażeja aż takiego problemu nie mam. Po prostu ja się w sprawy Żaru nie wtrącam i najczęściej się nawet nie dopytuję. Ja zajmuje się Skrzycznem, Błażej Żarem i obecnie to działa.
Nie jest naszym zdaniem uśmiechanie się do siebie wzajemnie i głaskanie wszystkich naokoło. Ja nie jestem politykiem tylko człowiekiem od wykonywania pewnej pracy, dlatego pisanie przez Zbyszka rzeczy
Zbyszek Gotkiewicz pisze:Od początku swojej kariery pilota miałeś sygnały potwierdzające moją opinię.
świadczy po prostu o takim hakowaniu, czyli zbieraniu kwitów ad-personam, w tym przypadku przez Zbyszka. Obrazek który Błażej sam tu umieścił zdecydowanie dzieli i prezentuje obraźliwe gesty, jest to stan faktyczny. Okazał się jednak skuteczny pomimo tego, co mówi się czasami do tej pory w kuluarach o Błażeju. Można zawierać koalicję wymierzone w moją osobę, czy kogokolwiek innego ale w praktyce nigdy nie da to nic dobrego. Zresztą notabene obejrzyjcie sobie to poniżej. Oczywiście z perspektywy czasu wygląda to groteskowo no ale cóż... Chęci chłop miał.
Mateusz Lubecki
- Zbyszek Gotkiewicz
- Kontakt:
SP8EBC pisze:Zbyszek Gotkiewicz pisze:Przestaje wspierać PSP z powodu zachowań Mateusza Lubeckiego.
Zbyszek, ty przestałeś wspierać PSP już dawno temu. Miej więcej w momencie kiedy odszedłeś z zarządu PSP, czyli już sam nie wiem jak dawno to było. Po tym czasie stworzyłeś np badanie szkolenia i szkół paralotniowych, które stało się tak naprawdę reklamówką Waltera Wojciechowskiego, bo resztą nazw szkół została z tobie znanych przyczyn utajniona i taka pozostała do dnia dzisiejszego. PSP nie miało z tym o ile pamiętam cokolwiek
[/code]
Maks wyjaśnienie. Każda szkoła otrzymała wyniki ankiety z pokazaniem jaką ocenę zdobyła w ankiecie. Instruktorzy otrzymali możliwość opublikowania pozycji swojej szkoły w ocenie ankiety. Chyba tylko trzy szkoły zgodziły się na publikację swoich wyników. Zapewne był tam Walter skoro to pamiętasz. Skorzystał z możliwości zareklamowania się. Czyli powodem utajnienia nazw pozostałych szkół był brak zgody na publikację ich wyników.
Zbyszek Gotkiewicz
-
- Kontakt:
Ale nie rozumiem w ogóle dlaczego właściciele szkół mieli by tutaj wyrażać jakąkolwiek zgodę. Było to badanie ankietowe na temat jakości usługi, dlatego niestety tylko Twoje prywatne kwestie biznesowo - towarzyskie tutaj przesądziły. I właśnie czegoś takiego pod szyldem PSP byśmy zdecydowanie nie chcieli. Na dobrą sprawę nie jestem pewien czy w ogóle byśmy chcieli tego typu badania na naszej stronie ale na pewno nie pod postacią, która w praktycę jest reklamą.
Mateusz Lubecki
- Zbyszek Gotkiewicz
- Kontakt:
Naprawdę jako przedstawiciel stowarzyszenia mającego reprezentować całe środowisko chciałbyś napuszczać pilotów przeciwko instruktorom? Jesteś głupszy niż myślałem. Nie będzie dobrych pilotów bez dobrych instruktorów i dobrych szkół, ale ocena szkół prowadzona bez zgody, współpracy i akceptacji instruktorów by było zwykłą nagonką. Twoje sugestie o układach biznesowo-towarzyskich są równie głupie jak reszta wypowiedzi wraz z tym głupim "byśmy chcieli". Wy Mateusz macie chcieć tylko dobra pilotów, ale lepiej pytaj mądrzejszych od siebie jak to dobro ma wyglądać.
Zbyszek Gotkiewicz
-
- Kontakt:
Zbyszek Gotkiewicz pisze:Naprawdę jako przedstawiciel stowarzyszenia mającego reprezentować całe środowisko chciałbyś napuszczać pilotów przeciwko instruktorom? Jesteś głupszy niż myślałem. Nie będzie dobrych pilotów bez dobrych instruktorów i dobrych szkół, ale ocena szkół prowadzona bez zgody, współpracy i akceptacji instruktorów by było zwykłą nagonką. Twoje sugestie o układach biznesowo-towarzyskich są równie głupie jak reszta wypowiedzi wraz z tym głupim "byśmy chcieli". Wy Mateusz macie chcieć tylko dobra pilotów, ale lepiej pytaj mądrzejszych od siebie jak to dobro ma wyglądać.
No i znowu potwierdzasz to o czym ja mówię. Właśnie dlatego uważam, że żadna organizacja paralotniowa czy to PSP, czy to BSP czy to jakakolwiek inna nie jest miejscem na takie komercyjne przepychanki i ankiety. A twoje wzburzenie tylko pokazuję, że mam rację. Tłumaczy to też dlaczego masz taką grupę zajadłych hejterów, którzy jadą po tobie jak po burej suce przy każdej nadarzającej się okazji. Niby w parasofie w 2015 roku przytaczałeś problem sprzedaży skrzydła prototypowego pilotowi, który niedługo potem zabił się na nim wkręcając spiralą w ziemię. Teraz piszesz o napuszczaniu pilotów na instruktorów.
No to się Zbyszek zdecyduj. Albo A albo B. Bo tak jak Ty teraz piszesz to się nie da. Nie ciągnijmy jednak tego tematu dalej, bo jeszcze fotolot tu przyleci a może jeszcze dzisiaj nie brał leków (albo brał za dużo)
Mateusz Lubecki
- Zbyszek Gotkiewicz
- Kontakt:
Moje wzburzenie wywoływane jest uczuleniem na głupotę. Wiesz, że alergie to bardzo trudne do leczenia przypadłości. Nic na to nie poradzę i nie jestem w stanie tego opanować. Jedynym sposobem jest unikanie alergenów. Z reguły się to udaje, ale czasem trzeba wyjść ze strefy komfortu. Ankieta nie była komercyjna. Miała ocenić rzeczywisty poziom szkolenia w naszych szkołach. Myślę, że zadanie spełniła znakomicie i poskutkowała moim programem szkolenia który zamieściłem w drugim wydaniu książki.
Zbyszek Gotkiewicz
-
- Latam: Tylko z Napędem
- Doświadczenie: Średnio Zaawansowany
SP8EBC pisze:Zbyszek Gotkiewicz pisze:Naprawdę jako przedstawiciel stowarzyszenia... Jesteś głupszy niż myślałem... Twoje sugestie... są równie głupie jak reszta wypowiedzi... Wy Mateusz macie chcieć tylko dobra pilotów, ale lepiej pytaj... jak to dobro ma wyglądać.
... dlaczego masz taką grupę zajadłych hejterów, którzy jadą po tobie jak po burej suce przy każdej nadarzającej się okazji.
Nie ciągnijmy jednak tego tematu dalej, bo jeszcze fotolot tu przyleci a może jeszcze dzisiaj nie brał leków (albo brał za dużo)
Młodzieńcze, nie napiszę ci tak jak Zbyszek że: "Jesteś głupszy niż myślałem" . Ale że haniebne jest dla członków PSP to, że są Oni reprezentowani przez tak buńczuczne chamstwo.
By służyć, reprezentując interes tysięcy pilotów, to wypadało by, aby samemu mieć jakiś poziom kultury , być grzecznym do Ludzi oraz najlepiej być też doświadczonym pasjonatem "latania dla każdego" . Np. takim jak Pilot wypowiadający się na filmiku Rusłana, który wyraża się tam dość swojsko o romantyce w rywalizacji zawodniczej i wcale nikogo tam nie dzieli(wg. kitu, stowarzyszeniowego propagandzisty). Filmik ten jest zresztą świetny-kiedyś takie sceny, staną się kultowe i młodzież zacznie do nich podkładać własne teksty. Ale i ten oryginalny jest fajny ,a jeszcze bardziej swojsko może zabrzmieć(jak po spożyciu... ) kiedy by prędkość odtwarzania, ustawić na "0,5"