Wykłady w formie wideo.

Latanie bezsilnikowe
Awatar użytkownika
Zbyszek Gotkiewicz
Doświadczenie: Instruktor
Kontakt:

Re: Wykłady w formie wideo.

Postautor: Zbyszek Gotkiewicz » 01 marca 2016, 23:17

Chyba cie nie lubię. Głównie za to że zawsze masz rację :)
Zbyszek Gotkiewicz

Awatar użytkownika
marek mastalerz
Latam: Tylko Swobodnie
Doświadczenie: Instruktor
Kontakt:

Postautor: marek mastalerz » 02 marca 2016, 00:23

Wykłady na wideo powinny być w postaci ruchomych obrazków, czy to animacji, czy filmu. Do tego podkład lektora i da się to obejrzeć. Gadające głowy nie są ciekawe, chyba że gadają dynamicznie, ciekawie, błyskotliwie i krótko :)
Jakiś czas temu powstało DVD Learn To Fly, które zawiera wykłady z kilku różnych tematów paralotniowych.
Można to nabyć:
http://www.xcshop.com/shop/product.php/ ... -paraglide

Ja używam fragmentów tego filmu w czasie swoich wykładów.

pozdrawiam
marek mastalerz
szkoła paralotniowa cloudbase
http://cloudbase.pl/

Awatar użytkownika
Marcin.
Doświadczenie: Średnio Zaawansowany

Postautor: Marcin. » 16 marca 2016, 10:44

Zbyszek Gotkiewicz pisze:Robiliśmy próbę zrobienia wykładów paralotniowych w formie wideo. Ponieważ nie mamy pomysłu skąd zdobyć pieniądze na około 20 odcinków takiego materiału, to wrzucam te próbne, które i tak nie miały być wykorzystane jako materiał końcowy. Były to tylko przymiarki, stąd pewnie wiele byłoby jeszcze do poprawienia od strony tak technicznej, jak i merytorycznej.

https://picasaweb.google.com/1104611850 ... k-CFn_HHHw

Obejrzałem dopiero teraz te dwa filmiki i uważam ,że nie koniecznie trzeba robić wypasione videa instruktażowe za setki tysięcy :)
Filmiki są fajne i naszpikowane przydatnymi informacjami przekazanymi w swobodny sposób. Jak kogoś interesuje temat ,to nie potrzeba efektów video żeby utrzymać uwagę widza jak na YT ;) . Mi czasami przeszkadza muzyka w tych filmikach zagranicznych - niepotrzebnie uruchamia zbędne emocje. Fajnie by było jakby Koledzy zrobili więcej takich swoich filmików.

Janek44

Postautor: Janek44 » 16 marca 2016, 18:22

Marcin. pisze:
Obejrzałem dopiero teraz te dwa filmiki i uważam ,że nie koniecznie trzeba robić wypasione videa instruktażowe za setki tysięcy :)
Filmiki są fajne i naszpikowane przydatnymi informacjami przekazanymi w swobodny sposób. Jak kogoś interesuje temat ,to nie potrzeba efektów video żeby utrzymać uwagę widza jak na YT ;) . Mi czasami przeszkadza muzyka w tych filmikach zagranicznych - niepotrzebnie uruchamia zbędne emocje. Fajnie by było jakby Koledzy zrobili więcej takich swoich filmików.

Wiesz, ale no money no honey. Wątpię aby chciało im się kręcić takie filmy nawet amatorsko 'dla dobra ludzkości'.

Awatar użytkownika
Marcin.
Doświadczenie: Średnio Zaawansowany

Postautor: Marcin. » 16 marca 2016, 23:02

Po polsku "bez pracy nie ma kołaczy" :) Sądzę ,że to "dla dobra ludzkości'' byłoby na drugim planie przy okazji ,ponieważ to są ludzie
pasji. Zauważ jak Zbyszek Gotkiewicz starannie opowiada bez planu. Ja zauważam w tym coś takiego jak np. gra muzyk - po pierwsze sam czuje z tego przyjemność ,a potem słuchacze z tego korzystają :) Wiem , lepiej było by mieć kupę kasy itd. ale tak jak pisałem - jeśli zechciało by Im się takie filmiki kręcić ,to będę się cieszył i oglądał ,słuchał. A jak nie ,to nie będę płakał ;)

Wróć do „PG”