Kokony

Latanie bezsilnikowe
Awatar użytkownika
uriuk
Site Admin
Latam: Swobodnie i z Napędem
Doświadczenie: Instruktor
Kontakt:

Re: Kokony

Postautor: uriuk » 10 stycznia 2022, 17:52

Faktycznie, wyglada na to, ze Art nie zna angielskiego. Jakby znal, to by przeciez przetlumaczyl. Jesli nie zna, to nie wiadomo o co tak naprawde zapytal poslugujac sie translatorem googla, a wiec odpowiedz jest niewiarygodna. To sie nazywa samozaoranie.

Awatar użytkownika
uriuk
Site Admin
Kontakt:

Postautor: uriuk » 10 stycznia 2022, 18:06

Nasunelo mi sie takie skojarzenie. Sklapowa wazy zakupiony salceson. Podczas pomiaru na salcesonie siada mucha. Klient zauwaza, ze kiedy mucha siadzie, to waga wzrosnie, na co sklepowa:
-Nie wzrosnie, bo waga jest za malo dokladna i nie zarejestruje roznicy.
I gadaj tu z taka.
Samodzienie nie wpadnie na to, ze do celow badawczych mozna na salcesonie posadzic kure,
Art, dalej nie ma odpowiedzi na to pytanie. Za to zauwazam, ze jestes zadziwiajaco podatny na marketingowy belkot.

Art
Doświadczenie: Średnio Zaawansowany

Postautor: Art » 10 stycznia 2022, 18:38

uriuk pisze:Nasunelo mi sie takie skojarzenie. Sklapowa wazy zakupiony salceson. Podczas pomiaru na salcesonie siada mucha. Klient zauwaza, ze kiedy mucha siadzie, to waga wzrosnie, na co sklepowa:
I gadaj tu z taka.
Samodzienie nie wpadnie na to, ze do celow badawczych mozna na salcesonie posadzic kure,
Art, dalej nie ma odpowiedzi na to pytanie. Za to zauwazam, ze jestes zadziwiajaco podatny na marketingowy belkot.

zacytuję klasyka- nie czytasz ze zrozumieniem. To po pierwsze
Nie zauważyłeś w tym, że odniósł się do Twojego experymentu? I opisał co się stanie?
Po drugie- ciekawe jaką dedukcję zrobiłeś , bu ustalić moją znajomość angielskiego?
po trzecie: nic ona nie wnosi do dyskusji a jedynie uciekasz od tego , by przyznać rację , że jej nie miałeś :)
po czwarte- zachęcam Cię Macieju do kontaktu z Łukaszem i z nim możesz wszystko wyjaśnić. Zadaj sobie trud napisania do niego, przedstawienia swoich wyliczeń i poglądów. Może go przekonasz, że jest inaczej niż on uważa.
I klasycznie- zaraz zmienimy temat i wykażemy, że ja , on się myli a Maciek wie wszystko wspaniale
czyż nie?

Awatar użytkownika
uriuk
Site Admin
Kontakt:

Postautor: uriuk » 10 stycznia 2022, 18:53

Nic nieprzeczytalem, bo nic nie napisales.
Wkleiles cos tam w jakims narzeczu ktorego widac nie znasz, bo gdybys znal, to bys przeciez przetlumaczyl, bo nie jestes burakiem, prawda?
Jak przetlumaczysz, to mozemy rozmawiac

Art

Postautor: Art » 10 stycznia 2022, 18:56

uriuk pisze:Nic nieprzeczytalem, bo nic nie napisales.
Wkleiles cos tam w jakims narzeczu ktorego widac nie znasz, bo gdybys znal, to bys przeciez wytlumaczyl, bo nie jestes burakiem, prawda?
Jak przetlumaczysz, to mozemy rozmawiac

AAaaa... Tobie chodzi, bym to przetłumaczył?
To musisz poczekać- jestem teraz w podróży służbowej, więc musisz poczekać, bo nie chcę tego na szybko tłumaczyć.

Dziubdzius
Latam: Tylko Swobodnie

Postautor: Dziubdzius » 10 stycznia 2022, 19:26

uriuk pisze:Nasunelo mi sie takie skojarzenie. Sklapowa wazy zakupiony salceson. Podczas pomiaru na salcesonie siada mucha. Klient zauwaza, ze kiedy mucha siadzie, to waga wzrosnie, na co sklepowa:
I gadaj tu z taka.

Normalnie namówiłeś gościa na tłumaczenie wmawiając mu ze nie umie języka który ma przetłumaczyć.

Czuje respekt.

Pozdrowienia
Pozdrawiam Pawel Cypel

ArturK

Postautor: ArturK » 23 stycznia 2022, 15:19

Blazej pisze:Właśnie pojawiła się symulacja ukazująca zależność oporów aerodynamicznych od typu uprzęży. Głównie chodzi o przewagę nad pozostałymi topowymi graczami w wyścigach, ostatniego i wyśmiewanego produktu nad którym pracuje Ozone. Chodzi mianowicie o uprząż Submarine. Der jest zwolennikiem teorii komfortów cieplnych. Zbyszek prezentowania się na startowisku i szeroko pojmowanej zajebistości. Ja natomiast wierzę liczbom. Oczywiście umiejętność wykorzystania tej przewagi nierozerwalnie połączone jest ze skrzydłem do którego uprząż jest podpięta i kto pod nim siedzi. Nie zmienia to jednak faktu, że w świecie uprzęży wyczynowych zajebisty wygląd to nie parametr. a jak wygląda submarine wszyscy widzimy ;)

A ten film nie zlecil jakis producent okretow podwodnych?
Takie wartosci sily drag podaje przy 36 km/h:
1. standard: 22,3 [N]
2. kokon: 9,2 [N]
3. kokon extra: 8 [N]

Bo ja mam taki link:
https://www.simscale.com/forum/t/paragl ... on/82615/5

a tutaj ta sila drag przy predkosci 36 km/h jest rzedu:
1. standard: 27 [N]
2. kokon: 25 [N]
3. kokon extra: 22 [N]
Pozdr.,
Artur

Awatar użytkownika
Zbyszek Gotkiewicz
Kontakt:

Postautor: Zbyszek Gotkiewicz » 23 stycznia 2022, 16:22

Widać, że uprząż standard w jednym badaniu daje opór prawie taki sam jak uprząż super extra hit w drugim badaniu. Tak to jest, gdy za badania biorą się goście z działu PR.
Zbyszek Gotkiewicz

Wróć do „PG”