ParaQuickTips - #11

Latanie bezsilnikowe
JaroXS
Latam: Tylko Swobodnie
Doświadczenie: Akrobata

ParaQuickTips - #11

Postautor: JaroXS » 14 stycznia 2022, 22:28

Więcej pod filmem na youtube.

Pozdrawiam,
Jarek Borowiec | www.flyordie.info

Awatar użytkownika
uriuk
Site Admin
Latam: Swobodnie i z Napędem
Doświadczenie: Instruktor
Kontakt:

Re: ParaQuickTips - #11

Postautor: uriuk » 14 stycznia 2022, 22:45

Falstart. Wyswietla sie "Premiera już wkrótce"
Post mi sie zaznaczyl jako przeczytany, wiec watpie, zebym wrocil.

Nagraj lepiej filmik instruktazowy jak zniechecic widza, w tym jestes dobry.

Gość

Postautor: Gość » 14 stycznia 2022, 23:04

uriuk pisze:Falstart. Wyswietla sie "Premiera już wkrótce"
Post mi sie zaznaczyl jako przeczytany, wiec watpie, zebym wrocil.

Nagraj lepiej filmik instruktazowy jak zniechecic widza, w tym jestes dobry.

Spokojnie wrócisz, bo będzie komentowany

Awatar użytkownika
uriuk
Site Admin
Kontakt:

Postautor: uriuk » 14 stycznia 2022, 23:22

Wrocilem, bo temat wazny. Na ekranie salatka warzywna i wkurwiajace buczenie, oraz jakies odliczanie.
To jest elementarny brak szacunku dla widza. Film nie jest gotowy, to sie go nie publikuje. Jarek jest doswiadczonym pilotem, ale slabo czuje widza.
Przynam sie, ze gdyby nie ciezar gatunkowy sprawy, olalbym taki film dozywotnio. A jesli nazwisko autora by mi nic nie mowilo, to poszlaby w ruch plonkownica. To pierwszorzedny sposob na utrate widzow.

matgaw
Doświadczenie: Przelotowiec

Postautor: matgaw » 14 stycznia 2022, 23:23

Pomijając już robienie wingoverów na wysokości mniejszej niż wymagana do poziomych lotów VFR - to już w 3 bujnięciu pilot przekracza wychylenie 90 stopni i nigdzie nie pada komenda aby kontrować zewnętrzną. To jest dziwne.

SP8EBC
Latam: Nie latam
Doświadczenie: Były Pilot
Kontakt:

Postautor: SP8EBC » 14 stycznia 2022, 23:46

uriuk pisze:Wrocilem, bo temat wazny. Na ekranie salatka warzywna i wkurwiajace buczenie, oraz jakies odliczanie.
To jest elementarny brak szacunku dla widza. Film nie jest gotowy, to sie go nie publikuje. Jarek jest doswiadczonym pilotem, ale slabo czuje widza.
Przynam sie, ze gdyby nie ciezar gatunkowy sprawy, olalbym taki film dozywotnio. A jesli nazwisko autora by mi nic nie mowilo, to poszlaby w ruch plonkownica. To pierwszorzedny sposob na utrate widzow.

Bo oglądałeś tzw. premierę. Przy ustawieniu filmu jako premiera, nie da się wyłączyć takiego intro. Jest to jedyna metoda aby subskrybenci dostali powiadomienie o nadchodzącym filmie, bo jak ustawisz po prostu, że ma być publiczny wtedy a wtedy to dostaną powiadomienie dopiero w momencie gdy stacji się dostępny.
Mateusz Lubecki
tel: +48 660 43 44 46

Awatar użytkownika
uriuk
Site Admin
Kontakt:

Postautor: uriuk » 14 stycznia 2022, 23:52

A po co powiadamiac o czyms co nie jest dostepne? Sam piszesz, ze mozna ustawic po bozemu, wystarczy nic nie kombinowac.
Zaczalem rozgryzac YT bo mam ochote wystrugac kilka filmikow, glownie dla wiekszego lotnictwa. Zdobywam jakas wiedze, np o tym, ze mozna wyrownac poziomy dzwieku, tak, zeby mozna bylo uslyszec o czym mowa. Krotko mowiac ucze sie ZANIM cos opublikuje.

JaroXS

Postautor: JaroXS » 15 stycznia 2022, 00:04

Hej,

funkcja PREMIERA gdzie o określonej godzinie jest odtwarzany film jest dobrą funkcją w mojej ocenie. To tak jak nauczyciel mówi że zebranie klasy jest o jakiejś godzinie a potem jak wszyscy przyjdą to może być zawiedziony albo zdumiony ile osób przyszło.

W moim przypadku na Premierę przyszło 50 osób online. Jeżeli to przełożymy na studia lub liceum oznacza że przyszły 2 klasy. To bardzo miłe i dobre rezultaty.

Jeżeli ty Uriuku nie jesteś żądny wiedzy to nie ma Cię na moich żywych zajęciach i też nie możemy liczyć że je odwiedzisz kiedyś później.

Pozdrawiam,

Awatar użytkownika
uriuk
Site Admin
Kontakt:

Postautor: uriuk » 15 stycznia 2022, 00:15

Cos przekombinowales. Wyobraz sobie, ze nauczyciel mowi ze zebranie jest o 12.00 i... nie przychodzi. Przychodzi na 13.00.
Wiele lat prowadzilem wyprawy. zauwazylem taka rzecz. Jesli oglaszamy zbiorke na 9.00 to przewaznie przyjda wszyscy, ale jesli jedna osoba sie spozni i grupa na nia czeka, to nastepnym razem na 9.00 przyjdzie co najwyzej polowa, bo nikt nie chce byc tym frajerem zeby czekac. Na kolejny dzien na ta 9.00 nie przychodzi prawie nikt. Kiedys grupa skladala sie z madrali ktorzy wyglaszali prawdy podobne do tych, ktore ty podales i spokojnie czekalem az sie wszyscy zbiora, tylko po to, zeby oglosic, ze wyjazd odwolany bo sie zwyczajnie nie wyrobimy w czasie (trzeba bylo dojechac do kanionu, a potem z niego wyjsc przed zmrokiem, po ciemku bylo to niewykonalne). Grupa dostala wolne, ale co robic caly dzien w wiosce na pustyni? Nastepnego dnia o 8,45 wszyscy karnie kwitli przy samochodach. Wprowadznie elementu oczekiwania ludzie odbieraja jako zwykle swinstwo. Nawet jesli czekaja na prowadzacego.

PS Film obejrzalem i zgadzam sie z nim w 100%.

Awatar użytkownika
Zbyszek Gotkiewicz
Kontakt:

Postautor: Zbyszek Gotkiewicz » 15 stycznia 2022, 00:22

Przypominam dyskusję na temat zeszłorocznego wypadku w tym samym ośrodku SIV. Dla tych którym nie chce się czytać mogę podpowiedzieć, że przyczyna wypadku była identyczna, choć pilot zdążył użyć zapasu.

viewtopic.php?f=3&t=4428
Zbyszek Gotkiewicz

JaroXS

Postautor: JaroXS » 15 stycznia 2022, 00:24

Zbiórka była w moim przypadku na 22:45. Kto chciał to przyszedł. Ja byłem też o 22:45 i 50 innych osób. To bardzo ciekawe co piszesz ale nie przekłada się dobrze do obecnej rzeczywistości.

Na marginesie dziękuję za komentarz w PS że zgadzasz się z filmem.

Pozdrawiam,

Awatar użytkownika
uriuk
Site Admin
Kontakt:

Postautor: uriuk » 15 stycznia 2022, 00:31

Opublikowales posta o 22,28 piszac "Więcej pod filmem na youtube". Na YT filmu nie bylo, wiec informacja jest falszywa. Nigdzie nie naapisales, ze zbiorka o 22.45.

Awatar użytkownika
uriuk
Site Admin
Kontakt:

Postautor: uriuk » 15 stycznia 2022, 00:36

Wracajac do nieszczesnego treningu, uwazam, ze nie da sie komenderowac przez radio w przypadku wingowera. Kursant musi sie nauczyc wchodzic w rytm, nalezy mu na ziemi wyjasnic jak to zrobic, a w powietrzu czekac na efekty i co najwyzej przerwac cwiczenie, lub prowadzic w przypadku poskladania. No i trzeba to robic maksymalnie wysoko, wiec musi to byc pierwsze cwiczenie w serii. Wingower to wyjatkowo wredna figura.

JaroXS

Postautor: JaroXS » 15 stycznia 2022, 00:38

uriuk pisze:Opublikowales posta o 22,28 piszac "Więcej pod filmem na youtube". Na YT filmu nie bylo, wiec informacja jest falszywa. Nigdzie nie naapisales, ze zbiorka o 22.45.

Juz o 22.28 bylo napisane w lewym dolnym rogu na youtube ze zbiorka o 22:45 ;)

Ehhh... wez to tak ze tutaj dajesz plakat a jak Cie zainteresuje to wiesz kiedy i gdzie o ktorej godzinie ;)

Awatar użytkownika
Zbyszek Gotkiewicz
Kontakt:

Postautor: Zbyszek Gotkiewicz » 15 stycznia 2022, 00:46

Tu znalazłem w sieci parę sekund dłuższy ten filmik. Mam go zapisany, bo na przykład ten filmik z przeciągnięcia na siv został usunięty i nie ma już do czego się odnieść.

Zbyszek Gotkiewicz

Awatar użytkownika
prokopcio
Doświadczenie: Świeżak po Kursie

Postautor: prokopcio » 15 stycznia 2022, 11:21

JaroXS pisze:W moim przypadku na Premierę przyszło 50 osób online. Jeżeli to przełożymy na studia lub liceum oznacza że przyszły 2 klasy. To bardzo miłe i dobre rezultaty.

Na chwilę obecną masz 900 wyświetleń, za chwilę będzie sporo więcej.

Jaka jest różnica czy oglądniemy to razem czy osobno ?
Łukasz Prokop

JaroXS

Postautor: JaroXS » 15 stycznia 2022, 12:13

Premiera pozwala mi wyswietlic na telefonach subskrybentow informacje ze cos sie dzieje. Bez tego ktos moze nie wrocic na kanal i sprawdzic czy cos jest nowego albo przeoczyc. Poza tym premiera online pozwala mi obejrzec calosc z widzami w tym samym czasie. To bardzo fajne rozwiazanie dodajace zycia w mojej ocenie. 50 osob online w tym samym czasie to duzo w tak malym srodowisku. Bardzo mnie to cieszy ze ludzie sa zainteresowani tematami ktore publikuje to dodaje energii do tworzenia rzeczy nowych.

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
prokopcio
Doświadczenie: Świeżak po Kursie

Postautor: prokopcio » 15 stycznia 2022, 12:33

Ja premierę przeoczyłem ale dostałem powiadomienie o nowym filmie więc oglądnąłem po :)
Jak dobrze wpływa na Twoje samopoczucie to ma to sens. Kiedyś spróbuję, może uriuk mnie nie zbanuje :lol: .
Sama krytyka ( nie mylić z hejtem ) przeważnie jest ok.
Łukasz Prokop

Awatar użytkownika
uriuk
Site Admin
Kontakt:

Postautor: uriuk » 15 stycznia 2022, 13:00

prokopcio pisze:
Jaka jest różnica czy oglądniemy to razem czy osobno ?

To jest cofniecie sie do epoki telewizji. Ludzie starsi oraz wykluczeni cyfrowo posiadaja jeszcze telewizor, a po zakonczeniu odcinka brazylijskiej telenoweli dzwonia do siebie omawiajac najnowsze knowania Leoncia. Wiem, bo kiedys bylem kierownikiem centrali telefonicznej i kiedy konczyla sie Izaura to kazalem zalodze spierdalac na przerwe, poniewaz centala sie blokowala. Na kazdych 100 abonentow sygnal moglo dostac jednoczesnie tylko 20. Jesli 21% spoleczenstwa zabralo sie za wyberanie numeru, to czasem w sluchawce byla glucha cisza. Taki widz brazylijskich seriali zaczynal wtedy stukac w widelki telefonu, ustawiajac w kolejce kolejne polaczenia, ktrore centrala starala sie realizowac w kolejnosci. Przez pol godziny w miescie nie bylo lacznosci.
Mysle ze Jaro tkwi jeszcze mantalnie w epoce telewizji, a nawet podejrzewam, ze posiada telewizor i dla tego bierze pod uwage wykluczonych cyfrowo.

Awatar użytkownika
ugryzek
Doświadczenie: Średnio Zaawansowany

Postautor: ugryzek » 15 stycznia 2022, 23:32

A u mnie premiery działają wręcz przeciwnie - dostaję powiadomienie, że będzie premiera, nie oglądam jej, bo wieczorami mam zwykle lepsze rzeczy do roboty, a potem już nie dostaję powiadomienia o nowym filmie, więc mnie omija... Chyba, że sobie przypomnę kiedyś, że coś takiego miało być, albo jak mi youtube przestaje wyświetlać filmy jakiegoś kanału i po kilku miesiącach ręcznie sprawdzę, co się przez ten czas pojawiło na tym kanale.

Wróć do „PG”