Paravlog - PKBWL (parodia) tylko u nas możliwe
- leszekm40
- Doświadczenie: Świeżak po Kursie
Re: Paravlog - PKBWL (parodia) tylko u nas możliwe
Jarku ten kraj to ogólna porażka i to pod wieloma względami . Mnie osobiście to nie dziwi , że olali ten temat bo u nas tak jest. Z innej beczki kradną miliony oficjalnie w tym kraju i jest ok . Głodny ukradłby bułkę i będą go sądzić. To tak trochę nawiązałem poza Twoim filmem ale chciałem uzmysłowić , że w tym kraju nic nie jest ok niestety ...... przykre ale prawdziwe. Pozdrawiam cię serdecznie.
- prokopcio
- Latam: Swobodnie i z Napędem
Moje zdanie jest takie, że powinni przebadac wypadek nawet gdyby ktos nie miał uprawnień żadnych.
Łukasz Prokop
- uriuk
- Site Admin
- Doświadczenie: Instruktor
- Kontakt:
PKBWL zostal rozpieprzony po opublikowaniu raportu o katastrofie smolenskiej. Z powodow politycznych usunieto fachowcow i zastapiono ich "fachowcami" ktorym trzeba tlumaczyc, ze paralotnia nie ma lotek.
Kto jest za to odpowiedzialny? Ano ci, ktorzy glosowali na oszolomow. Kilku nawet jest tu obecnych na forum, ale teraz beda siedziec cicho, po przeciez "nic sie nie stalo". Tej samej klasy fachowcy siedza we wszelkich instytucjach panstwowych. Panstwo de facto jest w stanie smierci klinicznej.
Kto jest za to odpowiedzialny? Ano ci, ktorzy glosowali na oszolomow. Kilku nawet jest tu obecnych na forum, ale teraz beda siedziec cicho, po przeciez "nic sie nie stalo". Tej samej klasy fachowcy siedza we wszelkich instytucjach panstwowych. Panstwo de facto jest w stanie smierci klinicznej.
-
- Latam: Tylko Swobodnie
- Doświadczenie: Akrobata
Film wysłałem do przewodniczącego komisji PKBWL. Ciekawy jestem czy odpiszą...
Jarek Borowiec | www.flyordie.info
- Zbyszek Gotkiewicz
- Kontakt:
Pkbwl mnie pytało czy chce przedłużyć z nimi współpracę. Odmówiłem tłumacząc się bardzo niskim poziomem merytorycznym prowadzonych badań wypadków paralotniowych. Pkbwl istnieje tylko dlatego, że zmusza do tego umowa zrzeszeniowa z UE. Poza tym nikomu i do niczego nie jest potrzebna. Jeśli chcecie znać przyczyny wypadków lub choćby ich ilość, to musicie sami o to zadbać.
Zbyszek Gotkiewicz
- leszekm40
uriuk pisze:PKBWL zostal rozpieprzony po opublikowaniu raportu o wypadku smolenskim. Z powodow politycznych usunieto fachowcow i zastapiono ich "fachowcami" ktorym trzeba tlumaczyc, ze paralotnia nie ma lotek.
Dokładnie rozpieprzyli wszystko pisowcy za......ni Tak jak napisałeś wszystkich porządnych ludzi wypieprzyli i zastąpili swoimi bencwałami. Nie mogę pojąć jak można w ogóle na takich ludzi głosować i jeszcze po tylu latach mają dalej poparcie . To jest chore i ogólnie nie dobrze się robi na samą myśl kto jest u włądzy.
- leszekm40
JaroXS pisze:Film wysłałem do przewodniczącego komisji PKBWL. Ciekawy jestem czy odpiszą...
Ciekawe czy ten przewodniczący potrafi w ogóle czytać i pisać hmmmm
- Zbyszek Gotkiewicz
- Kontakt:
Na jutubie Xtreme Yasha zaczął analizę wypadków paralotniowych. To jest jedną droga na podniesienie bezpieczeństwa jak sami się za to weźmiemy. Liczenie na urzędy jest w naszym kraju zwykłą naiwnością.
Zbyszek Gotkiewicz
-
Nie chodzi o to żeby liczyć na urzędy, ale chodzi o to aby można było eliminować ludzi którzy szkodzą naszemu społeczeństwu a obiecywali pomagać.
-
- Doświadczenie: Średnio Zaawansowany
Eliminować to ciekawe słowo, zgadzam się. Tylko jak to zrobimy bo jest co Eliminować.
Władysław Peter
- Zbyszek Gotkiewicz
- Kontakt:
Eliminowanie polityków i urzędników jest równie skuteczne jak bicie żony w celu uzyskania lepszych obiadów i seksu. W wielu krajach tego próbowano i nic to nie zmieniło jaki skala była mała. A przy dużej skali się udawało, ale ofiar było dużo więcej i to po obu stronach, gospodarczo to są straty na wiele lat lub nawet całe pokolenia a efekt zawsze jest gorszy niż sytuacja wyjściowa. U nas zwykle pójście na wybory powinno rozwiązać problem. I wtedy eliminacją niech się zajmą odpowiednie instytucje.
Zbyszek Gotkiewicz
- prokopcio
Zbyszek Gotkiewicz pisze:Na jutubie Xtreme Yasha zaczął analizę wypadków paralotniowych. To jest jedną droga na podniesienie bezpieczeństwa jak sami się za to weźmiemy. Liczenie na urzędy jest w naszym kraju zwykłą naiwnością.
Żeby analizować trzeba mieć po pierwsze informacje, że cos takiego się wydarzylo a po drugie dostęp to materiałów do analizy. Pkwl ma taką władzę a "my" nie choć czasem trafi sie film z wydarzenia wtedy możemy sobie analizować.
Łukasz Prokop
- Zbyszek Gotkiewicz
- Kontakt:
prokopcio pisze:Zbyszek Gotkiewicz pisze:Na jutubie Xtreme Yasha zaczął analizę wypadków paralotniowych. To jest jedną droga na podniesienie bezpieczeństwa jak sami się za to weźmiemy. Liczenie na urzędy jest w naszym kraju zwykłą naiwnością.
Żeby analizować trzeba mieć po pierwsze informacje, że cos takiego się wydarzylo a po drugie dostęp to materiałów do analizy. Pkwl ma taką władzę a "my" nie choć czasem trafi sie film z wydarzenia wtedy możemy sobie analizować.
Analizy pkbwl i tak mają zerowy zasięg i zerową skuteczność, więc nie ma większego znaczenia czy i jak działa ta instytucja. Dla bezpieczeństwa pilotów większe znaczenie mają takie filmiki na jutubie niż działalność państwowych urzędów.
Zbyszek Gotkiewicz
Po co drążyć temat? dogłębną analizę róbcie sobie sami, a nie płaczcie że ta sama komisja która bada poważne wypadki lotnicze nie chce dociekać co się wydarzyło na kawałku "szmaty". Krótki kaszel, nie miał kwitu na PPGG nie powinien znajdować się w powietrzu.
Chcecie liberalizacji prawa, a dolewacie oliwy do ognia. Zobaczycie jeszcze jak wam śrubę przykręcą.
Chcecie liberalizacji prawa, a dolewacie oliwy do ognia. Zobaczycie jeszcze jak wam śrubę przykręcą.
-
To jaki kto ma zasieg wynika z tego jakie kto ma zaangazowanie. I jest to obojetne czy jest to praca czy hobby. Taka komisja mogla by miec zasieg ale oni nie chca i nie maja checi. Nie chca nawet badac przyczyn smierci pilota. Z takim podejsciem sa zbedni. Pytanie tylko dlaczego mamy sie temu przygladac i wydawac na darmozjadow nasze pieniadze. Jak ktos jest zbedny to sie go zwalnia, ewentualnie zastepuje kims kto poprowadzi temat lepiej i bedzie rozumial za co bierze pieniadze.
- Zbyszek Gotkiewicz
- Kontakt:
Jarek. Z punktu widzenia społeczeństwa masz rację, ale urzędnicy są umocowani nie w społeczeństwie ale w ekipie rządzącej. Czyli w urzędach nie będzie żadnej zmiany jeśli nie będzie zmiany ekipy rządzącej. Dlatego społeczeństwo q ważnych dla niego sprawach musi tworzyć rzeczywistość równoległą bo na zmianę systemy nie ma na razie co liczyć.
Zbyszek Gotkiewicz
-
- Latam: Nie latam
- Doświadczenie: Były Pilot
- Kontakt:
Ja to tylko tu zostawie.... Jak będzie gotowe, podpisane i wysłane to nie omieszkam podzielić się rezultatem.
Ostatnio zmieniony 22 stycznia 2022, 11:48 przez SP8EBC, łącznie zmieniany 1 raz.
Mateusz Lubecki
tel: +48 660 43 44 46
- Zbyszek Gotkiewicz
- Kontakt:
-
- Latam: Nie latam
- Doświadczenie: Były Pilot
- Kontakt:
Spoko Zbyszek. dopiero zacząłem pisać. Jak skończę i wyśle to wrzucę rezultat. Puki co jest półtorej strony A4 czcionką 12pt i odstępem .1' pomiędzy akapitami. Na całe szczęście pisma do urzędu to nie jest Facebook. Mogę napisać 5 stron a oni i tak będą musieli się z tym zapoznać, chcociażby bardzo nie chcieli.
Mateusz Lubecki