Witajcie, bardzo Was przepraszam że piszę ponownie w tak nieprzyjemnej sprawie tutaj. Nie chcę wywoływać ponownie żadnej burzy. Zależy mi jedynie na tym aby mój przypadek był rozpatrzony sprawiedliwie w polskim środowisku paralotniowym, jak i prawa przede wszystkim. Niedawno otrzymałem informację z policji która działała pod nadzorem prokuratury, że nie będą badać dalej mojego przypadku ponieważ według nich nie można jednoznacznie stwierdzić co było przyczyną. Nikt nie powołał nawet biegłego specjalisty paralotniowego do zbadania mojego przypadku (powołano natomiast biegłego medycyny, a przecież wiadomo było od razu co mi się stało). Nie pozostało mi nic innego jak zwrócenie się o pomoc do środowiska, gdzie dalej poprosiłem jednego doświadczonego pilota o wykonanie niezależnej analizy mojego wypadku. W poniższym linku możecie się z nią zapoznać. Proszę aby piloci paralotniowi którzy zgadzają się z niniejszym dokumentem skontaktowali się ze mną, jest to bardzo ważne. Proszę Was po prostu o pomoc. Bardzo Wam dziękuję!
https://akrobacja.nazwa.pl/PDF/wypadek_siv_2021.pdf
Paweł Andrusyszyn taki jest tylko jeden na facebooku, najwygodniej skontaktować się ze mną przez messenger.
Wypadek SiV 23 lipiec 2021r.
-
- Latam: Swobodnie i z Napędem
- Doświadczenie: Były Pilot
- uriuk
- Site Admin
- Latam: Swobodnie i z Napędem
- Doświadczenie: Instruktor
- Kontakt:
Re: Wypadek SiV 23 lipiec 2021r.
To nie bylo podwiniecie, tylko spieprzony wingover, a to dwie wielkie roznice.
-
- Latam: Tylko Swobodnie
- Doświadczenie: Akrobata
Nie ma już do czego wracać. Uszkodzenia ciała tak poważne że trzeba się rehabilitować przez wiele lat, i uważać żeby się na dworze nie potknąć o kamień.
Jarek Borowiec | www.flyordie.info
Uriuk jeżeli Ty to na filmie nazywasz WO, to jestem w szoku. To ciężko nawet nazwać w potocznym slangu łosiowerem. Trzeba uświadomić faceta, że po prostu, jak większość, mówiąc kolokwialnie przedłużał sobie fiuta skrzydłem. W moim mniemaniu wsiadanie na górne B( a Mentor z pewnością takim jest) wiąże się choćby z absolutnymi podstawami:
-potrafie fronta
-potrafie połówke
-potrafie spirale upadkową
plus dobrze by było:
-potrafie negatywkę
-potrafię fullstala
To wcale nie są złośliwości tylko brutalna prawda na temat fatalnej mentalności, która później pomstuje wypadkami, niejednokrotnie prowadzącymi do trwałego kalectwa. Obstawiam, że procentowo większość "kozaków" nie ma tych podstaw i wiszą w błogiej nieświadomości pod skrzydłami C czy co gorsza D na tzw. farcie. Później opisywane są mrożące krew w żyłach wypadki, które czytają młodzi adepci z przerażeniem i zastanawiają się czy ten sport jest aby na pewno dla nich.
-potrafie fronta
-potrafie połówke
plus dobrze by było:
-potrafie negatywkę
-potrafię fullstala
To wcale nie są złośliwości tylko brutalna prawda na temat fatalnej mentalności, która później pomstuje wypadkami, niejednokrotnie prowadzącymi do trwałego kalectwa. Obstawiam, że procentowo większość "kozaków" nie ma tych podstaw i wiszą w błogiej nieświadomości pod skrzydłami C czy co gorsza D na tzw. farcie. Później opisywane są mrożące krew w żyłach wypadki, które czytają młodzi adepci z przerażeniem i zastanawiają się czy ten sport jest aby na pewno dla nich.
- Zbyszek Gotkiewicz
- Kontakt:
Gościu. To co piszesz jeszcze bardziej obciąża Arka. Dopuścił do kursu pilota na sprzęcie, który był dla niego zbyt trudny i zaproponował mu wykonanie ćwiczeń na które było zdecydowanie zbyt wcześnie.
Zbyszek Gotkiewicz
-
- Latam: Tylko Swobodnie
- Doświadczenie: Świeżak po Kursie
Gość pisze:Uriuk jeżeli Ty to na filmie nazywasz WO, to jestem w szoku. To ciężko nawet nazwać w potocznym slangu łosiowerem. Trzeba uświadomić faceta, że po prostu, jak większość, mówiąc kolokwialnie przedłużał sobie fiuta skrzydłem. W moim mniemaniu wsiadanie na górne B( a Mentor z pewnością takim jest) wiąże się choćby z absolutnymi podstawami:
-potrafie fronta
-potrafie połówke
plus dobrze by było:
-potrafie negatywkę
-potrafię fullstala
Ktoś tu ma małego...ale się nie podpisuje żeby się koledzy nie śmiali.
Anna Mołdach
- Zbyszek Gotkiewicz
- Kontakt:
Spoko. Zgodziłem się z Tobą że takie wpisy są oznaką braku szacunku dla kolegów i usunąłem zgłoszony przez ciebie post.
Zbyszek Gotkiewicz
Wróć do „Bezpieczeństwo i Wypadki”