W całym tym bałaganie momentalnie chyba najbardziej mnie interesuje co się stało z drugą kamerą. Ktoś ma jakiś pomysł ?

matgaw pisze:Kiedyś też się zgubiła kamera. Po paru latach się jednak odnalazła.
Nie wiem czy zauważyliście filmik który wrzuciłem w poprzednim poście.
matgaw pisze:Kiedyś też się zgubiła kamera. Po paru latach się jednak odnalazła.
Nie wiem czy zauważyliście filmik który wrzuciłem w poprzednim poście.
matgaw pisze:https://youtu.be/tkgkMauCsbc?t=377
Na tym fragmencie filmu komenda paka pada tak późno, że po otworzeniu zapasu pilot wpada niecałe 3 sekundy później do wody.
To jest uprawiany regularnie nawyk.
Zapas się otwiera na góra 20 metrach - a pilot moim zdaniem całkiem szybko go wyrzuca.
Na powiedzenie "no dobrze to raczej nic z tego nie będzie" poszły niepotrzebnie ponad 2 cenne sekundy.
Tu prawie wydarzył się ten sam wypadek.
Gość pisze:matgaw pisze:https://youtu.be/tkgkMauCsbc?t=377
Na tym fragmencie filmu komenda paka pada tak późno, że po otworzeniu zapasu pilot wpada niecałe 3 sekundy później do wody.
To jest uprawiany regularnie nawyk.
Zapas się otwiera na góra 20 metrach - a pilot moim zdaniem całkiem szybko go wyrzuca.
Na powiedzenie "no dobrze to raczej nic z tego nie będzie" poszły niepotrzebnie ponad 2 cenne sekundy.
Tu prawie wydarzył się ten sam wypadek.
Na tych wszystkich filmach caly czas ten sam głos...
Czyzby pan Arkadiusz Cytrusowy?
Jeden osrodek SIV w Polsce, powielane caly czas te same błedy i powielane te same akcje, podobnie jak na Stol-u :
cudownie "zaginieta" kamerka....
Na Stolu odczepiona od trupa, w tytułowym przypadku odczepiona od osoby z połamanym kręgosłupem...
Ile jeszcze potrzeba czasu, trupów i połamanych kręgosłupów, aby tzw. środowisko wypróżniło z siebie zgniłą pomarańczę?
JaroXS pisze:No ktoś grubo pojechał powyżej. Ciekawy jestem jak do tego się ustosunkują obecni tutaj na tym forum inni instruktorzy polscy.
Zbyszek Gotkiewicz pisze:Była sytuacja gdy instruktor sprzedał komplet sprzętu pilotowi. Było to skrzydło z instrukcją i zapas. Pilot zapłacił za skrzydło cenę taką jak jest na stronie producenta i też zapłacił za zapas. Do tego sprzedawca doliczył koszty przełożenia nowego zapasu i zaproponował też nowy plecak za osobna opłatą. Gdy klient zapytał publicznie co wchodzi w skład kompletu to mu powiedziano, żeby sprawdził w instrukcji. Okazało się, że strona z instrukcji z odpowiednią specyfikacją została usunięta przez sprzedawcę. Plecak był przez producenta dostarczony w cenie skrzydła. Na pytanie do producenta o przekładanie nowego zapasu uzyskano odpowiedź, że nowy zapas nie wymaga przekładania. Wobec tego nieuczciwego instruktora SILP przyjął stanowisko że dopóki nie jest skazany wyrokiem sądu to jest niewinny. Taką samą odpowiedź otrzymałem z ULC gdyż ten instruktor jest też egzaminatorem, czyli państwowym urzędnikiem. Gdyby nie akcja społecznościowa w mediach to oszukany pilot nie znalazł by wsparcia w żadnej organizacji ani instytucji.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość