Paravlog - PKBWL (parodia) tylko u nas możliwe

Tu można wrzucać filmy. Zanim podzielisz się z nami swoim odkryciem, sprawdź proszę, czy już go tu nie ma.
matgaw
Latam: Swobodnie i z Napędem
Doświadczenie: Przelotowiec

Re: Paravlog - PKBWL (parodia) tylko u nas możliwe

Postautor: matgaw » 30 stycznia 2022, 18:05

Ten filmik to jest SIV, kurs lotów holowanych, kurs na wyciągarkowego, czy wszyscy na raz się tam szkolą? :lol:

JaroXS
Latam: Tylko Swobodnie
Doświadczenie: Akrobata

Postautor: JaroXS » 30 stycznia 2022, 19:22

Oj padaly zachwyty, achy i ochy :D. Wtedy naprawde wszyscy mysleli w Polsce ze to jest ok.
Takie lata 2000-2002. Tobi natomiast latal wtedy na dobrym poziomie co widac po ostatnich 2 min. filmu.
Jarek Borowiec | www.flyordie.info

JaroXS

Postautor: JaroXS » 07 lutego 2022, 15:36

Warto zauważyć że:
Załączniki
Screenshot_1.jpg
Screenshot_1.jpg (190.09 KiB) Przejrzano 2730 razy

Awatar użytkownika
marek mastalerz
Doświadczenie: Instruktor
Kontakt:

Postautor: marek mastalerz » 09 lutego 2022, 21:31

Zbyszek Gotkiewicz pisze:Ale jest jeden pozytywny wydźwięk całej tej sprawy ważny w tych trudnych czasach. Bo okazuje się, że jakich błędów byś nie zrobił to i tak znajdziesz klientów. Więc panowie instruktorzy głowa do góry.

No brawo. I ty się dziwisz że prawie żaden instruktor się nie chce na tym forum wypowiadać?
Żenada lekka, co?
marek mastalerz
szkoła paralotniowa cloudbase
http://cloudbase.pl/

Awatar użytkownika
Zbyszek Gotkiewicz
Kontakt:

Postautor: Zbyszek Gotkiewicz » 09 lutego 2022, 21:38

Marek. Możesz wspomóc to forum oraz środowisko pilotów udzielając się tutaj. Dawniej Ci się to zdarzało dość często. Teraz już tego nie robisz. Nie wiem czy to efekt wypalenia czy znalezienie się w toksycznym środowisku zarządu SILP. Fakt, że reagujesz jedynie na gorzką ironię opartą na obserwacji najgorszych instruktorów świadczy raczej o tym drugim.
Zbyszek Gotkiewicz

Awatar użytkownika
marek mastalerz
Kontakt:

Postautor: marek mastalerz » 09 lutego 2022, 21:45

Zbyszek Gotkiewicz pisze: Fakt, że reagujesz jedynie na gorzką ironię opartą na obserwacji najgorszych instruktorów świadczy raczej o tym drugim.

Ach, jaka błyskawiczna analiza. :)
Był taki film Sędzia Dredd. Taki policjant, sędzia i kat w jednej osobie. Forum sprzyja takim postawom. Łatwo o wydanie analizy, sądu i wyroku. Jak słyszę tu głosy o eliminowaniu kogoś na podstawie wątku z forum to włosy jeżą się na głowie.

A SILP już praktycznie istnieje tylko na papierze. Więc tylko cię informuję, że straszysz ludzi papierowym smokiem.
Pozdrawiam.
marek mastalerz

Awatar użytkownika
Zbyszek Gotkiewicz
Kontakt:

Postautor: Zbyszek Gotkiewicz » 09 lutego 2022, 21:49

Jeśli masz inną ocenę zjawisk, które tu są analizowane to przedstaw tą ocenę, bo mówienie że sam fakt oceniania Ci się nie podoba to zwykła cenzura prewencyjna.
Zbyszek Gotkiewicz

Awatar użytkownika
marek mastalerz
Kontakt:

Postautor: marek mastalerz » 09 lutego 2022, 21:57

Nie odnoszę się do wypadku, bo mam podobne zdanie jak Przemek Kamoń, który pisze że nie ma instrumentów żeby ten wypadek ocenić.
Natomiast czytając wątek poczułem nieodpartą potrzebę zareagowanie na twoją wypowiedź wrzucającą wszystkich instruktorów do jednego worka.
A akurat po tobie spodziewałem się unikania takich krzywdzących uogólnień.
marek mastalerz

Awatar użytkownika
Zbyszek Gotkiewicz
Kontakt:

Postautor: Zbyszek Gotkiewicz » 09 lutego 2022, 22:16

Marek. Przecież to jest fakt opisujący zasady rekrutacji kursantów do szkół. Dobrzy instruktorzy się tym nie przejmują a kiepscy z tego korzystają. I nie ma żadnego mechanizmu zabezpieczającego przyszłych pilotów przed złymi instruktorami. Natomiast fakt, że jesteś w zarządzie SILP powoduje że nawet nie jesteś w stanie obiektywnie ocenić ten problem.
Zbyszek Gotkiewicz

Awatar użytkownika
marek mastalerz
Kontakt:

Postautor: marek mastalerz » 09 lutego 2022, 22:43

Zbyszek Gotkiewicz pisze:... Natomiast fakt, że jesteś w zarządzie SILP powoduje że nawet nie jesteś w stanie obiektywnie ocenić ten problem.

Niektórzy idą dalej i twierdzą, że nikt nie jest obiektywny. Każdy ma swoją, subiektywną opinię.
Więc nie zgodzę się w twoją subiektywną opinią dotyczącą obiektywności innych osób :P

No dobra. Nikogo tu nie interesuje nasze przekomarzanie, więc nie ciągnijmy tego :)
marek mastalerz

Awatar użytkownika
Zbyszek Gotkiewicz
Kontakt:

Postautor: Zbyszek Gotkiewicz » 09 lutego 2022, 23:05

Jeśli obiektywność jest subiektywna i trudna do wykazania to konflikt interesów już nie. Będąc w zarządzie SILP nie reprezentujesz interesu pilotów a jedynie instruktorów i to wąskiego grona, którzy nie życzą sobie aby ktoś oceniał ich pracę oraz czasem ewidentnie nieuczciwe zachowania. Zawsze miałem Cię za uczciwego i solidnego instruktora. I jestem zaskoczony stanowiskiem jakie teraz prezentujesz, bo chroniąc nieuczciwych instruktorów działasz na szkodę tych dobrze pracujących. Prawdę mówiąc byłeś jednym z ostatnich instruktorów po których bym się tego spodziewał.
Zbyszek Gotkiewicz

Awatar użytkownika
marek mastalerz
Kontakt:

Postautor: marek mastalerz » 09 lutego 2022, 23:15

Zbyszek Gotkiewicz pisze:Jeśli obiektywność jest subiektywna i trudna do wykazania to konflikt interesów już nie. Będąc w zarządzie SILP nie reprezentujesz interesu pilotów a jedynie instruktorów i to wąskiego grona, którzy nie życzą sobie aby ktoś oceniał ich pracę oraz czasem ewidentnie nieuczciwe zachowania. Zawsze miałem Cię za uczciwego i solidnego instruktora. I jestem zaskoczony stanowiskiem jakie teraz prezentujesz, bo chroniąc nieuczciwych instruktorów działasz na szkodę tych dobrze pracujących. Prawdę mówiąc byłeś jednym z ostatnich instruktorów po których bym się tego spodziewał.

Oczom nie wierzę. Oświeć mnie jakie to wg Ciebie prezentuję teraz stanowisko? Najlepiej jakbyś to poparł jakimiś moimi wypowiedziami, a nie swoimi domysłami. Czekam.
marek mastalerz

Awatar użytkownika
Zbyszek Gotkiewicz
Kontakt:

Postautor: Zbyszek Gotkiewicz » 09 lutego 2022, 23:44

Takie, że w wątku o żenujące niskim poziomie pracy PKBWL wyłapujesz jedną ironiczną wypowiedź która jest wyrwana z kontekstu i nią szantażujesz wszystkich instruktorów żeby się nie odzywali. Trzeba było wziąć udział w dyskusji gdy o to prosiłem a nie teraz szukać usprawiedliwienia dla środowiska instruktorów za brak aktywności.
Zbyszek Gotkiewicz

Awatar użytkownika
marek mastalerz
Kontakt:

Postautor: marek mastalerz » 10 lutego 2022, 00:06

Zbyszek Gotkiewicz pisze:Takie, że w wątku o żenujące niskim poziomie pracy PKBWL wyłapujesz jedną ironiczną wypowiedź która jest wyrwana z kontekstu i nią szantażujesz wszystkich instruktorów żeby się nie odzywali.

Szantażuję? Hmmm... no nie czuję się na siłach dyskutować z twoją wizją moich wypowiedzi.

No ale to przecież nie o tym wątek.
Pozdrawiam
marek mastalerz

JaroXS

Postautor: JaroXS » 10 lutego 2022, 08:24

marek mastalerz pisze:Nie odnoszę się do wypadku, bo mam podobne zdanie jak Przemek Kamoń, który pisze że nie ma instrumentów żeby ten wypadek ocenić.
Natomiast czytając wątek poczułem nieodpartą potrzebę zareagowanie na twoją wypowiedź wrzucającą wszystkich instruktorów do jednego worka.
A akurat po tobie spodziewałem się unikania takich krzywdzących uogólnień.

Oczom nie wierzę również. Napisałeś "nie ma instrumentów żeby wypadek ze SIV ocenić" :D

Marek lubię Cię ale ogarnij się. Masz jakieś doświadczenie, widziałeś film, widziałeś jaka była wysokość. Z resztą to nie był pierwszy film gdzie nie padła komenda paka oraz doprowadzono do nawigacji na wysokości krytycznej poniżej 100m. Jakich instrumentów potrzebujesz aby ocenić obiektywnie wypadek i uznać fakt że ćwiczenie powinno zostać przerwane i komendy powinny być inne na takiej wysokości? Ściągnij proszę klapki z oczu bo się tym stwierdzeniem częściowo ośmieszasz w oczach innych pilotów którzy posiadają doświadczenie. Nie mówię tutaj w żadnym przypadku o sobie a wielu wielu innych pilotach z doświadczeniem którzy szeroko i długo to komentowali na fejsbooku. Mam nadzieję że Cię teraz tutaj nie czytają. Jeżeli inni instruktorzy stwierdzają że nie mogą tego obiektywnie ocenić to coś jest nie tak... Smutne...

JaroXS

Postautor: JaroXS » 10 lutego 2022, 09:52

Przepraszam kliknąłem źle łapę w górę a chciałem dać Zbyszkowi za powyższe łapę w dół. Łapa w dół dlatego że Zbyszek wyciągnął wniosek że Marek działa na niekorzyść innych instruktorów.

Awatar użytkownika
Zbyszek Gotkiewicz
Kontakt:

Postautor: Zbyszek Gotkiewicz » 10 lutego 2022, 13:19

JaroXS pisze:Przepraszam kliknąłem źle łapę w górę a chciałem dać Zbyszkowi za powyższe łapę w dół. Łapa w dół dlatego że Zbyszek wyciągnął wniosek że Marek działa na niekorzyść innych instruktorów.

Oczywiście. Powtórzę, jeśli nie zrozumiałe po Polsku. Obrona nieuczciwych instruktorów jest działaniem na szkodę tych uczciwych. Tak trudno to zrozumieć?
Zbyszek Gotkiewicz

JaroXS

Postautor: JaroXS » 10 lutego 2022, 13:42

Pytanie tylko czy Marek kogoś chroni/broni aby można było stwierdzić w jego przypadku to co napisałeś wcześniej.

Aby nie powstała jakaś bezsensowna pyskówka wydaje mi się że warto postawić Markowi proste pytanie po co jest w SILP, i jaka jest jego rola w tym stowarzyszeniu skoro stwierdził że SILP w zasadzie istnieje tylko na papierze. Co SILP robi w sprawach o których Marek dyskutował 3 lata temu odnośnie programu szkolenia i pozbycia się egzaminów państwowych? Bo jeżeli się nie dzieje to po co wchodzić do zarządu? A może Marek wszedł do zarządu po to aby jednak coś zmienić i próbuje działać. Warto wysłuchać jego strony w tym temacie aby można było coś sensownego stwierdzić.

Awatar użytkownika
ugryzek
Latam: Swobodnie i z Napędem
Doświadczenie: Średnio Zaawansowany

Postautor: ugryzek » 10 lutego 2022, 14:26

Prawo prawem, może niech już zostanie tak, jak jest, bo popsuć jeszcze bardziej można je bardzo łatwo; ale skoro już SILP istnieje, to może dałoby się przygotować ichniejszy program szkolenia rekomendowany szeroko dla wszystkich szkół, który, w miarę możliwości, mógłby być stosowany przez wszystkich instruktorów?

JaroXS

Postautor: JaroXS » 10 lutego 2022, 14:55

Ugryzek, o którym programie szkolenia mówisz?

Wróć do „Filmy paralotniowe”