SZKOŁY PARALOTNIOWE
Airaction
Częstochowa
http://www.airaction.pl
E-mail: xcwalter@spoko.pl
Telefon: 502 403 765 (Walter)
Szkoła paralotniowa "Albatros" Wojciech Owczarz
Międzybrodzie Żywieckie
http://www.paralotnie-albatros.pl
E-mail: biuro@paralotnie-albatros.pl
Telefon: +48 600 695 999
Telefon: + 48 33 86613 54
ALTI Szkoła paralotniowa
Międzybrodzie Żywieckie
http://www.alti-paralotnie.pl
E-mail: szkolenia@alti-paralotnie.pl
Telefon: +48 601 513 015 (Tamara)
Szkoła Paralotniowa - BESKID-PARAGLIDING
Szczyrk
http://www.beskid-paralotnie.pl
E-mail: info@beskid-paralotnie.pl
Telefon: +48 605 834 163
Fly School
Dąbrowa Górnicza
http://flyschool.com.pl
E-mail: szkola@flyschool.com.pl
Telefon: +48 604 198 487 (Jacek Gocyła)
Telefon: +48 509 644 457 (Jacek Gocyła jr)
Szkoła Bezpiecznego Latania
Szczyrk
http://www.paralotnie.szczyrk.pl
E-mail: sbl@paralotnie.szczyrk.pl
Telefon: +48 698 805 229
MIEJSCÓWKI PARALOTNIOWE
Nazwa miejsca
Lokalizacja na mapie
Wskazówki dot. dojazdu: do uzupełnienia
Rodzaj lotów: do uzupełnienia
Niezbędne warunki meteorologiczne: do uzupełnienia
Dostępna infrastruktura: do uzupełnienia
Dodatkowe wymagania: do uzupełnienia
Opłaty: do uzupełnienia
Jeśli znasz funkcjonującą szkołę lub miejscówkę (startowisko) to napisz proszę poniżej informacje według powyższego schematu w celu umożliwienia uzupełnienia zestawienia.
Szkoły i miejscówki paralotniowe - Śląskie
- Piotrek Pokorny
- Latam: Tylko Swobodnie
- Doświadczenie: Świeżak po Kursie
- Kontakt:
- Carlo
- Latam: Tylko z Napędem
- Doświadczenie: Średnio Zaawansowany
Re: Szkoły i miejscówki paralotniowe - Śląskie
Carlo
Klub Sportów Lotniczych "LuftHanysa"
Klub Sportów Lotniczych "LuftHanysa"
- ugryzek
- Latam: Swobodnie i z Napędem
Czy macie może informację w którym miejscu startują paralotniarze PPG latający w okolicy Koniecpola (wczoraj widziałem jednego)? Sam mam działkę koło Lelowa i chętnie bym podczas wypoczynku się do nich podpiął, ale w internecie nie ma żadnych informacji odnośnie okolicznych pilotów/miejsc, a jak pytałem lokalnych ludzi, to też nic nie wiedzieli.
Ewentualnie proszę o info na PW.
Ewentualnie proszę o info na PW.
-
- Doświadczenie: Uczeń
Hej ugryzek, czy to nie Ty jestes w trakcie kupowania działki w Drochlinie kolo Lelowa ?
Jesli tak to wisisz mi w sumie 40 tys zlotych
Pewnie zapytasz za co, a no za to ze w sierpniu ubieglego roku startowales na dzialce u mojego tescia w drochlinie, pokazales mi sprzet, zalozyles mi nawet naped na plecy. Pozniej nie moglem spac kilka nocy i poszedlem na kurs zrobilem SK PP, PPG i kupilem caly sprzet, do tego koszty dojazdowdo Pl bo mieszkam od 5 lat w belgi (urlop w pracy) i wyszlo ok 40tys.
Za kilkia miesiecy wracam na stale do Polski i bede mial startowisko na łące miedzy Lelowem a Drochlinem. Jeśli chcesz to zapraszam, bede czekal z rachunkiem
A jeśli to nie Ty to itak zapraszam na wspólne latanie, chetnie sie podszkole u kogoś bardziej doswiadczonego.

Jesli tak to wisisz mi w sumie 40 tys zlotych

Pewnie zapytasz za co, a no za to ze w sierpniu ubieglego roku startowales na dzialce u mojego tescia w drochlinie, pokazales mi sprzet, zalozyles mi nawet naped na plecy. Pozniej nie moglem spac kilka nocy i poszedlem na kurs zrobilem SK PP, PPG i kupilem caly sprzet, do tego koszty dojazdowdo Pl bo mieszkam od 5 lat w belgi (urlop w pracy) i wyszlo ok 40tys.
Za kilkia miesiecy wracam na stale do Polski i bede mial startowisko na łące miedzy Lelowem a Drochlinem. Jeśli chcesz to zapraszam, bede czekal z rachunkiem

A jeśli to nie Ty to itak zapraszam na wspólne latanie, chetnie sie podszkole u kogoś bardziej doswiadczonego.
-
- Doświadczenie: Były Pilot
Adriannn1
Ciekawe za ile będzie to szkolenie
Ja bym Ci zrobił 2x15 min.po 20tyś.
Ciekawe za ile będzie to szkolenie

Ja bym Ci zrobił 2x15 min.po 20tyś.

Mariusz Kilian
- ugryzek
Adriannn1 pisze:Hej ugryzek, czy to nie Ty jestes w trakcie kupowania działki w Drochlinie kolo Lelowa ?![]()
Z przykrością muszę odpowiedzieć, że to nie byłem ja

Od znajomych dowiedziałem się, że jest paru PPGantów startujących obok Mostu Podwieszanego Na Pilicy (ale to jednak kawał drogi). Jest też jakiś mały hangar/stodoła w Białej Wielkiej na górce i rękaw, ale nigdy nikogo tam nie widziałem, a jak pytałem w okolicy, to nikt nie wiedział kto tam lata, ale ktoś się tam pojawia czasami.
-
- Doświadczenie: Uczeń
Sprawdzilem daty filmikow na telefonie i to ta sama data co Twoje pytanie z sierpnia. Czyli mozliwe ze ten ktos kogo widziales to ten sam kogo ja widzialem.
Ja pochodze z Lelowa, czyli bedziemy mieli do siebie tylko kilka km. Tak jak pisalem wczesniej wracam w lipcu na stale do Polski to bede dostepny caly czas.
Zamiast pieniedzy jak sugeruje ciacholot zapraszam do mnie na dzialke na "wiejska biesiade"
Piszesz ze bedziesz w sierpniu, wiec domyslam sie ze nie mieszkasz w Grodku.
Jak bede na miejscu to ogarne fajne startowisko, to zrobimy jakis miejscowy zlot PPG, ciekawe ilu nas tam jest. Moze tu na forum jest jeszcze ktos z tych rejonow ?
Ja pochodze z Lelowa, czyli bedziemy mieli do siebie tylko kilka km. Tak jak pisalem wczesniej wracam w lipcu na stale do Polski to bede dostepny caly czas.
Zamiast pieniedzy jak sugeruje ciacholot zapraszam do mnie na dzialke na "wiejska biesiade"

Piszesz ze bedziesz w sierpniu, wiec domyslam sie ze nie mieszkasz w Grodku.
Jak bede na miejscu to ogarne fajne startowisko, to zrobimy jakis miejscowy zlot PPG, ciekawe ilu nas tam jest. Moze tu na forum jest jeszcze ktos z tych rejonow ?