Zbyszek Gotkiewicz pisze:JaroXS pisze:Zbyszek Gotkiewicz pisze:
Jaro. Nadal nie rozumiesz. Zupełnie czym innym w świetle prawa są przepisy tworzone przez federację a czym innym przepisy tworzone przez państwo. Z powodu tych konsekwencji powinniśmy starać się, aby jak najmniej przepisów dotyczyło paralotni co oczywiście nie zmniejsza odpowiedzialności pilotów i instruktorów za to co robią. W przepisach klubowych dużo łatwiej jest wprowadzić przepis, że na jednego instruktora nie może być więcej niż czterech ćwiczących pilotów, lub że ćwiczenia należy kończyć do metrów nad ziemią ale zapisywanie takich rzeczy w ustawie byłoby głupotą
Zbyszek, rozumiem. Mamy ustawy bo nie umieliśmy się w środowisku dogadać, połączyć i zrobić federację, stowarzyszenie wspólne itp. Ja się odnoszę jedynie do obecnej sytuacji że organizujesz sobie SIVy bierzesz za to kasę i nie musisz mieć nic. Nie musisz spełniać żadnych wymogów bezpieczeństwa itd. Możesz nawet nie umieć sam latać o wykonywaniu praktycznym figur nawet nie wspominając. To mi się nie podoba bo śmierdzi mi to bezprawiem. Nie jestem zwolennikiem wpisywania rzeczy do ustawy, ale takie masz prawo w Polsce. Nie ma obecnie alternatywy. Ale dobra przymknijmy oczy...nech se kazdy dela co chce...