Szkolenie paralotniowe przez email, youtube, pw.

Tu można wrzucać filmy. Zanim podzielisz się z nami swoim odkryciem, sprawdź proszę, czy już go tu nie ma.
wladek1
Latam: Swobodnie i z Napędem
Doświadczenie: Średnio Zaawansowany

Re: Szkolenie paralotniowe przez email, youtube, pw.

Postautor: wladek1 » 17 września 2022, 00:00

Jakoś słabo wyszło, nawet mało biało jak czasami mówię.
Władysław Peter

Awatar użytkownika
Zbyszek Gotkiewicz
Doświadczenie: Instruktor
Kontakt:

Postautor: Zbyszek Gotkiewicz » 17 września 2022, 00:06

prokopcio pisze:Czyli te szkolenie online Mazbiego mówicie to średni pomysł jednak ?

Nie średni a tragiczny głównie z powodu błędów jakie Mazbi prezentuje w swoich filmikach. Nie wszystko tam jest do poprawy, bo część jest słuszna ale podawanie nieprawdziwych informacji oraz manipulacje niweczą cały wysiłek.
A wracając do dylematu Bartka który nie chce popierać ani faszystowskiego PiS ani liberalnej PO to jaki nurt polityczny by był odpowiedni dla Polski?
Zbyszek Gotkiewicz

wladek1

Postautor: wladek1 » 17 września 2022, 00:07

Ale jak można poznać z różnych stron ciekawych ludzi, bezcenne.
Władysław Peter

Awatar użytkownika
Blazej
Latam: Tylko Swobodnie
Doświadczenie: Sympatyk

Postautor: Blazej » 17 września 2022, 00:09

Widzę wladek, że jesteś ekspertem od masowo niemasowych migracji w dodatku brzydzącym się Dnia Niepodległości a całą wiedzę w tej materii zgłębiłeś z wyborczej, tvn24 i tvp.

Awatar użytkownika
prokopcio
Doświadczenie: Świeżak po Kursie

Postautor: prokopcio » 17 września 2022, 00:09

Przerywnik o mazbim był żeby nie wracać do polityki. Ktoś łaskaw wrzucić wszystkie polityczne do szwarcu myadła i powidła ? To jedyne słuszne miejsce dla polityki na forum paralotniowym....
Łukasz Prokop

wladek1

Postautor: wladek1 » 17 września 2022, 00:21

Blazej pisze:Widzę wladek, że jesteś ekspertem od masowo niemasowych migracji w dodatku brzydzącym się Dnia Niepodległości a całą wiedzę w tej materii zgłębiłeś z wyborczej, tvn24 i tvp.

Nie jestem źadnym ekspertem od niczego.
Natomiast nie potrafię obojętnie zdierżyć tez i wypowedzi bez logiki.
Dzień Niepodległości obchodzimy z szacunkiem w Poznaniu, bo w Warszawie to raczej słabo wygląda.
Wiedzę zdobywam z różnych źródeł też wymienionych przez ciebie, a z jakich TY czerpiesz swoją?
Władysław Peter

wladek1

Postautor: wladek1 » 17 września 2022, 00:21

Blazej pisze:Widzę wladek, że jesteś ekspertem od masowo niemasowych migracji w dodatku brzydzącym się Dnia Niepodległości a całą wiedzę w tej materii zgłębiłeś z wyborczej, tvn24 i tvp.

Nie jestem źadnym ekspertem od niczego.
Natomiast nie potrafię obojętnie zdierżyć tez i wypowedzi bez logiki.
Dzień Niepodległości obchodzimy z szacunkiem w Poznaniu, bo w Warszawie to raczej słabo wygląda.
Wiedzę zdobywam z różnych źródeł też wymienionych przez ciebie, a z jakich TY czerpiesz swoją?
Władysław Peter

JaroXS
Doświadczenie: Akrobata

Postautor: JaroXS » 17 września 2022, 07:38

Abys Wladek mogl zrozumiec jaka jest roznica pomiedzy emigracja planowana a nieplanowana masowo przymusowa musisz sprobowac sam gdzies wyemigrowac i tam zostac z 10 lat przynajmniej. Probuje Wam to wlasnie wytlumaczyc bo wypowiadaja sie glownie osoby tutaj ktore mieszkaja na stale w Polsce. Wedlug mnie Blazej ma jedynie pojecie o czym mowi bo tez emigrowal planowanie i mial okazje odczuc na swojej dupie wszystko.

Zbyszek nie ma bladego pojecia co sie stanie jak wszyscy w Polsce beda Ukraincow przyjmowac z otwartymi rekami i pomagac im od rana do wieczora. Mnie nikt w Czechach nie pomagal, ba nadal mnie niektorzy maja za psionka. Trudniej im jest jednak mnie zupelnie olewac bo mam zone czeszke i dopracowalem sie za 15 lat jakiegos majtku, zarabiajac pieniadze w Czechach ale przede wszystkim wydajac je tez w Czechach.

Zupelnie czyms innym jest pojawienie sie nagle 5 mln ludzi z Ukrainy w Polsce. To do niczego dobrego nie doprowadzi. Jak tylko wojna sie uspokoi (w co wierze) to sie okaze ze spora czesc ukraincow nie bedzie chciala wracac, a polakow ogarnie wkurwienie i bedzie doprowadzac do jeszcze wiekszych podzialow.

W Czechach jak rozmawiam z ludzmi to wiekszosc z nich sobie nie zyczy ukraincow w ich kraju, bo przerabiali temat z Romami/Cyganami. Czesi sie boja ze Ukraincy podobnie jak Romowie pracowac nie beda chcieli i zaczna aie skutecznie mnozyc korzystajac ze socialu czeskiego. To jest naprawde powazny problem z ta masowa emigracja ukraincow.

I owszem pomagac trzeba ludziom w czasie wojny ale z rozumem...
Jarek Borowiec | www.flyordie.info

Awatar użytkownika
der

Postautor: der » 17 września 2022, 17:41

Ukraincy w Polsce nie są żadną nowością. Od kilku lat pracują u nas setki tysięcy jak nie więcej i pokazują, że chcą pracować.
Przelała się przez nasz kraj ogromna fala amatorek łatwego bezwizowego wyrwania się z Ukrainy. Ale te albo już wróciły, albo pojechały dalej albo się asymilują. U nas miodu nie mają. Bo ile można mieszkać na dworcu, hali widowiskowej czy w podrzędnym hoteliku z lodówką na parapecie?

wladek1

Postautor: wladek1 » 17 września 2022, 21:39

Jarek nie znamy się, co ma z pewnością znaczenie na ocenę mnie przez ciebie. Twój ostatni post co do kwestii problemu wojennych uchodźców z Ukrainy jest ok zasadniczo. Też jestem zdania że państwo powinno już teraz przygotować się do tego co po wojnie. Uważam jednak że byłoby dobrze zatrzymać u nas tych którzy będą nam potrzebni, a brakuje nam ludzi do pracy w wielu obszarach aktywności gospodarczej. Z uwagi na demografię będzie to niezbędne. Może się to nam nie podobać ale to jest i będzie konieczne. Natomiast wybacz ale nie przekonuje mnie teza że aby coś zrozumieć, a w tym przypadku chodziło tobie różnice pomiędzy różnymi rodzajami migracji trzeba być migrantem. Równie dobrze można by przyjąć tezę że aby zrozumieć mechanikę kwantową trzeba stać się mikroczastką. Z pewnością własne doświadczenie migracji daje szeroką wiedzę w tym zakresie, ale nie jest warunkiem koniecznym rozumienia tego procesu. Pozdrawiam
Władysław Peter

JaroXS
Doświadczenie: Akrobata

Postautor: JaroXS » 17 września 2022, 22:26

wladek1 pisze:Jarek nie znamy się, co ma z pewnością znaczenie na ocenę mnie przez ciebie. Twój ostatni post co do kwestii problemu wojennych uchodźców z Ukrainy jest ok zasadniczo. Też jestem zdania że państwo powinno już teraz przygotować się do tego co po wojnie. Uważam jednak że byłoby dobrze zatrzymać u nas tych którzy będą nam potrzebni, a brakuje nam ludzi do pracy w wielu obszarach aktywności gospodarczej. Z uwagi na demografię będzie to niezbędne. Może się to nam nie podobać ale to jest i będzie konieczne. Natomiast wybacz ale nie przekonuje mnie teza że aby coś zrozumieć, a w tym przypadku chodziło tobie różnice pomiędzy różnymi rodzajami migracji trzeba być migrantem. Równie dobrze można by przyjąć tezę że aby zrozumieć mechanikę kwantową trzeba stać się mikroczastką. Z pewnością własne doświadczenie migracji daje szeroką wiedzę w tym zakresie, ale nie jest warunkiem koniecznym rozumienia tego procesu. Pozdrawiam

Odpisales z sensem. Nie mam nic do dodania, chociaz nadal upierac sie bede przy tym ze osoby ktore emigrowaly i przezyly migracje na wlasnej skorze rozumieja znacznie wiecej niz pozostali. To tak samo jak z akrobacja paralotniowa. Mozesz umiec rozpoznac figury wzrokiem, ale jak ich nie robiles to do konca nie wiesz o czym to jest i jakie sa konsekwencje.

Pozdrawiam,
Jarek Borowiec | www.flyordie.info

wladek1

Postautor: wladek1 » 17 września 2022, 23:11

JaroXS pisze:
wladek1 pisze:Jarek nie znamy się, co ma z pewnością znaczenie na ocenę mnie przez ciebie. Twój ostatni post co do kwestii problemu wojennych uchodźców z Ukrainy jest ok zasadniczo. Też jestem zdania że państwo powinno już teraz przygotować się do tego co po wojnie. Uważam jednak że byłoby dobrze zatrzymać u nas tych którzy będą nam potrzebni, a brakuje nam ludzi do pracy w wielu obszarach aktywności gospodarczej. Z uwagi na demografię będzie to niezbędne. Może się to nam nie podobać ale to jest i będzie konieczne. Natomiast wybacz ale nie przekonuje mnie teza że aby coś zrozumieć, a w tym przypadku chodziło tobie różnice pomiędzy różnymi rodzajami migracji trzeba być migrantem. Równie dobrze można by przyjąć tezę że aby zrozumieć mechanikę kwantową trzeba stać się mikroczastką. Z pewnością własne doświadczenie migracji daje szeroką wiedzę w tym zakresie, ale nie jest warunkiem koniecznym rozumienia tego procesu. Pozdrawiam

Odpisales z sensem. Nie mam nic do dodania, chociaz nadal upierac sie bede przy tym ze osoby ktore emigrowaly i przezyly migracje na wlasnej skorze rozumieja znacznie wiecej niz pozostali. To tak samo jak z akrobacja paralotniowa. Mozesz umiec rozpoznac figury wzrokiem, ale jak ich nie robiles to do konca nie wiesz o czym to jest i jakie sa konsekwencje.

Pozdrawiam,

Ale wiedza to jedno a umiejętności to drugie.
Nie można wszystkiego mieszać razem.
Jak sam napisałeś doświadczenie pozwala zrozumieć lepiej ale to nie uprawnia do twierdzenia że jest niezbędne i konieczne dla dobrej wiedzy. Pozdrawiam
Władysław Peter

Awatar użytkownika
Blazej
Doświadczenie: Sympatyk

Postautor: Blazej » 19 września 2022, 11:39

wladek1 pisze:Wiedzę zdobywam z różnych źródeł też wymienionych przez ciebie, a z jakich TY czerpiesz swoją?

TVN założyli wejchert i walter. Dwóch rasowych komuchów współpracującymi z SB, sercem związanych ze wszystkim tylko nie z Polską. Komunistyczny propagandysta jerzy urban tak m.in. pisał do szefa SB : ,,Mariusz Walter - nadaje się na głównego konsultanta, jakiegoś szefa programowania, szefa realizacji programów radiowych i TV. Najzdolniejszy w ogóle redaktor telewizyjny w Polsce, organizator i koncepcjonista. Przedstawia towarzyszowi Rakowskiemu i mnie sporo interesujących koncepcji ogólnopolitycznych i propagandowych. (...) Gdyby udało się pociągnąć Waltera, on zaproponuje dużo młodych, zdolnych ludzi. Ja dalej będę myśleć, rozglądać się, szukać.”). Wincenty i Tadeusz Kraśko, Adam i Stefan Meller, Maciej Zimiński, Mordechaj Mozes (Mieczysław Morozowski), Waldemar i Aleksandra Kedaj, Tadeusz Olejnik, Brunon Miecugow, Mieczysław Broniatowski, Bolesław Sianecki, Bogusław Wojewódzki...ich dzieci pracowały lub wciąż pracują w tej telewizji.

WYBORCZA, której szefem jest syn żydowskiego komunisty ozjasza szechtera, prawomocnie skazanego za ,,próbę zmiany przemocą ustroju Państwa Polskiego i zastąpienia go ustrojem komunistycznym oraz oderwania od państwa polskiego południowo-wschodnich województw”. Brat mordercy sądowego, donosiciela, członka PPR, PZPR ściganego Europejskim Nakazem Aresztowania za wyroki na polskich patriotach walczących z komunizmem, który żył sobie spokojnie w Szwecji i tam zdechł.

TVP…tutaj nawet nie ma co się wysilać. Nie widzę żadnej różnicy od dwóch pozostałych.

Więc Władek, skoro “czerpiesz wiedzę” między innymi z tych trzech profesjonalnych szczujni to ja nie widzę powodu aby z Tobą dyskutować. No chyba, że na tematy paralotniowe, wtedy chętnie.

GreeN_DG
Doświadczenie: Uczeń

Postautor: GreeN_DG » 19 września 2022, 14:17

Blazej pisze:
wladek1 pisze:Wiedzę zdobywam z różnych źródeł też wymienionych przez ciebie, a z jakich TY czerpiesz swoją?

TVN założyli wejchert i walter. Dwóch rasowych komuchów współpracującymi z SB, sercem związanych ze wszystkim tylko nie z Polską. Komunistyczny propagandysta jerzy urban tak m.in. pisał do szefa SB : ,,Mariusz Walter - nadaje się na głównego konsultanta, jakiegoś szefa programowania, szefa realizacji programów radiowych i TV. Najzdolniejszy w ogóle redaktor telewizyjny w Polsce, organizator i koncepcjonista. Przedstawia towarzyszowi Rakowskiemu i mnie sporo interesujących koncepcji ogólnopolitycznych i propagandowych. (...) Gdyby udało się pociągnąć Waltera, on zaproponuje dużo młodych, zdolnych ludzi. Ja dalej będę myśleć, rozglądać się, szukać.”). Wincenty i Tadeusz Kraśko, Adam i Stefan Meller, Maciej Zimiński, Mordechaj Mozes (Mieczysław Morozowski), Waldemar i Aleksandra Kedaj, Tadeusz Olejnik, Brunon Miecugow, Mieczysław Broniatowski, Bolesław Sianecki, Bogusław Wojewódzki...ich dzieci pracowały lub wciąż pracują w tej telewizji.

WYBORCZA, której szefem jest syn żydowskiego komunisty ozjasza szechtera, prawomocnie skazanego za ,,próbę zmiany przemocą ustroju Państwa Polskiego i zastąpienia go ustrojem komunistycznym oraz oderwania od państwa polskiego południowo-wschodnich województw”. Brat mordercy sądowego, donosiciela, członka PPR, PZPR ściganego Europejskim Nakazem Aresztowania za wyroki na polskich patriotach walczących z komunizmem, który żył sobie spokojnie w Szwecji i tam zdechł.

TVP…tutaj nawet nie ma co się wysilać. Nie widzę żadnej różnicy od dwóch pozostałych.

Więc Władek, skoro “czerpiesz wiedzę” między innymi z tych trzech profesjonalnych szczujni to ja nie widzę powodu aby z Tobą dyskutować. No chyba, że na tematy paralotniowe, wtedy chętnie.

Brawo. Miałem pisać to samo.

Awatar użytkownika
Zbyszek Gotkiewicz
Kontakt:

Postautor: Zbyszek Gotkiewicz » 19 września 2022, 14:35

Myślę, że jeśli ktoś umie oddzielić fakty od komentarzy to może czepiać wiedzę z każdego źródła. Problemem mediów jest to, że obecnie fakty są jedynie pretekstem do komentowania rzeczywistości. Na przykład ogłaszanie kolejnego sukcesu rządu bo podwyżki prądu będą tylko czterdziestoprocentowe. A napewno nie wyższe niż 80 %.. W ten sposób fakt został zagłuszony komentarzem.
Zbyszek Gotkiewicz

wladek1

Postautor: wladek1 » 19 września 2022, 15:55

Błażej, faktycznie zamknijmy tę dyskusję. Jest dla mnie jasne że tylko Ty wiesz wszystko najlepiej. Natomiast wszyscy inni to same zło, dotyczy to też mojej osoby. Mogę tylko pogratulować takiego samopoczucia.
Władysław Peter

GreeN_DG
Doświadczenie: Uczeń

Postautor: GreeN_DG » 20 września 2022, 21:36

Winston Smith
Latam: Nie latam

Postautor: Winston Smith » 21 września 2022, 11:53

Zbyszek Gotkiewicz pisze:Argumenty działały identycznie jak na tego anonima odważnie broniącego w tym wątku rządów Kaczyńskiego.

Zbyszku, przecież ty nie przedstawiłeś żadnych argumentów, jedynie zbiór wchłoniętych z TVNu, czy innego Onetu kalek myślowych

Za to w konfrontacji w twardymi danymi dałeś dyla za wymówkę "na anonima".

Winston Smith
Latam: Nie latam

Postautor: Winston Smith » 21 września 2022, 12:05

Zbyszek Gotkiewicz pisze:jaki nurt polityczny by był odpowiedni dla Polski?

Oczywiście demokracja bezpośrednia, albo coś jeszcze bardziej utopijnego:
https://docs.google.com/document/d/1Mhd ... XF0ws/edit

Awatar użytkownika
Zbyszek Gotkiewicz
Kontakt:

Postautor: Zbyszek Gotkiewicz » 21 września 2022, 12:09

To się przedstaw jaki nie masz z tym problemu.
Zbyszek Gotkiewicz

Wróć do „Filmy paralotniowe”