Szkolenie paralotniowe przez email, youtube, pw.

Tu można wrzucać filmy. Zanim podzielisz się z nami swoim odkryciem, sprawdź proszę, czy już go tu nie ma.
Winston Smith
Latam: Nie latam
Doświadczenie: Świeżak po Kursie

Re: Szkolenie paralotniowe przez email, youtube, pw.

Postautor: Winston Smith » 21 września 2022, 13:56

Odpowiem tak: gdybym pracował w Twojej firmie, to na pewno bym się nie przedstawił ;)
Ludzi o podobnym sposobie myślenia jak Twój, jest niestety więcej.

Awatar użytkownika
Zbyszek Gotkiewicz
Doświadczenie: Instruktor
Kontakt:

Postautor: Zbyszek Gotkiewicz » 21 września 2022, 14:00

Nie masz szans. W życiu bym nie zatrudnił paralotniarza do swojej firmy.
Zbyszek Gotkiewicz

Jarko_147
Latam: Tylko z Napędem

Postautor: Jarko_147 » 21 września 2022, 15:28

Może admin wziąłby się w końcu do roboty i rozdzielił te dwa wątki? Czy już całkiem samowola na tym upadającym forum?

Awatar użytkownika
Zbyszek Gotkiewicz
Kontakt:

Postautor: Zbyszek Gotkiewicz » 21 września 2022, 15:57

Jarko. Pogadaj z Uriukiem i dostaniesz uprawnienia administratora. Potrzebni są młodzi, gniewni z wizją rozkwitającego forum :)
Zbyszek Gotkiewicz

Jarko_147
Latam: Tylko z Napędem

Postautor: Jarko_147 » 22 września 2022, 12:29

To forum jest tak małe, że jeden admin w zupełności wystarczy, ale musi się mu chcieć...

Awatar użytkownika
Zbyszek Gotkiewicz
Kontakt:

Postautor: Zbyszek Gotkiewicz » 22 września 2022, 13:33

Jarko_147 pisze:To forum jest tak małe, że jeden admin w zupełności wystarczy, ale musi się mu chcieć...

I możesz nim być właśnie Ty. Bo skoro nie Ty, to kto? I skoro nie teraz to kiedy?
Zbyszek Gotkiewicz

Awatar użytkownika
mazby

Postautor: mazby » 28 września 2022, 10:54

... pozwolicie, że coś dopiszę...
Gotek...trochę zburzyłem twój świat proroka...mam tą świadomość i rozumiem twoją frustrację. Trochę mnie niepokoi Twoje "przywiązanie" do mnie...jak ratlerek co ujada... Wisisz mi u nogawki na każdym filmie...ja twoje tez oglądam i ...nie obsmarowywuje... bo to Twoje ...., owszem uhaham się po pachy , ale skoro sam się ośmieszasz, to co ja mam dodawać....

Domański...zupełnie Cię rozumiem...w końcu tracisz chleb...rób dobre kursy i tyle,...te wulgaryzmy trochę Ci nie przystają.

Ci co chcą mnie zakapować powodzenia... uważajcie, Bo wasz Guru gotek też robi "wykłady" na YouTube... i możecie go wrobić...stare przyzwyczajenia z komuny pozostają....

Teraz do tych co...nie wiedzą o co chodzi...

Teoria na kursie jest olewana. U mnie online siłą przekazu trzeba ją poznać dogłębnie, bo jest na to czas. Chciałbym zobaczyć kurs gdzie omawia się aerodynamikę przez 10-12h....

Teraz najważniejsze!
Powodem i motywacją tych moich inicjatyw jest lawina zgłoszeń od kursantów którzy zaliczyli kursy u "jinstructorów" i innych i...nie umieją latać dalej...raczej startować.
Do tej pory nie ujawniałem tych instruktorów i szkół...kierowałem się solidarnością i przyzwoitością ale skoro atakujecie, będę publikował wywiady z waszymi absolwentami i ich opinie o szkoleniu...
...muszę was rozczarować... mam uprawnienia, a starty będą na stoku... nie na ekranie.

Teraz do Gotka...jak wspomniałem, przyzwoitość mnie hamowała , by nie opisać Twoich "Sum błędów". Zapewne twój elektorat rzuci mi się do gardła ale parę osób coś zrozumie.
Zaczniemy od pierwszej strony...." Na napędach latają Ci co nie umieją latać w termice"..... uwielbiam ten twój wstęp do tej "książki"...
No i masz pozdrowienia od Chrigela Maurera.... wg. ciebie to on też jest....skoro startuje tak jak ja.
Mazby....

Do tych co mnie znają, latali ze mną i którym przekazałem ...co sam umiem...
Wiem, że tu jesteście i to czytacie. Te "życzliwe " komentarze olewam...co mnie naprawdę boli, to że Wy milczycie.... może mają rację...powinienem zaprzestać tej "misji" skoro nie zabieracie głosu.
Zaprzestanę ! jak tylko przestaną do mnie przyjeżdżać "absolwenci" tych szkół z pełnymi uprawnieniami...bym pokazał jak startować...żenada
..
Ostatnio zmieniony 28 września 2022, 13:26 przez mazby, łącznie zmieniany 1 raz.

JaroXS
Latam: Tylko Swobodnie
Doświadczenie: Akrobata

Postautor: JaroXS » 28 września 2022, 12:20

Naprawde jest taki wstep w ksiazce Gotka?

"Na napędach latają Ci co nie umieją latać w termice"

Jezeli tak to gruby wstep no i oczywiscie nieprawdziwy.
Jarek Borowiec | www.flyordie.info

Awatar użytkownika
mazby

Postautor: mazby » 28 września 2022, 12:51

W pierwszym wydaniu JEST!
ja bym to szybko poprawił i pewnie w drugim....
Ale jakbym zaczął poprawiać tą książkę to zostałyby tylko wspaniałe foty Ivony Dudek

PS....może jest tu osoba której pożyczyłem tą książkę wraz z "Paragliding: Noela Whittalla, ojca Roba, bo nie dam rady wydać 100zł, a zależy mi na pierwszym wydaniu....chciałbym go omówić na YT....

Awatar użytkownika
mazby

Postautor: mazby » 28 września 2022, 13:13

Zbyszek Gotkiewicz pisze:
Oj tam. Nazwanie chorego sposobu startu swoim imieniem to nie autolans tylko zwykła bufonada na poziomie Dudy, który powiedział że nie będzie miał nic przeciwko jak przekop Mierzei Wiślanej zostanie nazwany jego imieniem :)

... nigdy nie przeceniałem Twojego intelektu ale , że się dałeś złapać na tą prowokację, to już żenada....
Co do chorego startu to musisz też leczyć Chrigela.... bo on to samo robi...
Ale rozumiem Cię, że siedzisz na d... przy ponad 6m/s ...jak wtedy na Litwince co startowaliśmy na Zakospeedach z Piotrkiem..:)

dla Gotka...DIS IZ A JOKE!!!! ......
Ostatnio zmieniony 28 września 2022, 13:23 przez mazby, łącznie zmieniany 3 razy.

Awatar użytkownika
mazby

Postautor: mazby » 28 września 2022, 13:18

Postautor: Piotr Domański » 13 września 2022, 20:33

Genialne! Nie trzeba zamykać oczu napotykając przeszkodę :)

Panie Piotrze!.... zapraszam do mnie ...pokażę osobiście... a przeszkody...Jeśli startujesz bez sprawdzenia przestrzeni...gratuluje nauczyciela...

Awatar użytkownika
qbaepp11
Latam: Swobodnie i z Napędem
Doświadczenie: Sympatyk

Postautor: qbaepp11 » 28 września 2022, 13:31

mazby pisze:...
...muszę was rozczarować... mam uprawnienia,
..

Wydane przez ULC czy AP?
Bo licencję na latanie wydaną przez AP też mam. Fajna pamiątka została z dawnych lat

Awatar użytkownika
Zbyszek Gotkiewicz
Kontakt:

Postautor: Zbyszek Gotkiewicz » 28 września 2022, 15:37

Mazby. Napisz swój adres to wyślę Ci książkę. Gratis. Nowe wydanie. Jest tam dużo więcej treści więc pewnie znajdziesz coś do czego będziesz mógł się przyczepić.
Zbyszek Gotkiewicz

Awatar użytkownika
mazby

Postautor: mazby » 28 września 2022, 15:50

Piotr Domański pisze:

"...Tą sprawą można zainteresować co najwyżej policję bedąc pokrzywdzonym, tylko jak zostać pokrzywdzonym bez siedmiodniowej hospitalizacji spowodowanej szkoleniem przez owego instuktora? Jeśli ktoś zarchiwizuje te filmy i komentarze to może jest szansa przytemperować ewidentnego odklejeńca, bo nie chce mi się wierzyć, że robi to dla pieniędzy..."

... Drogi panie Piotrze. Tak to prawda. Na drodze cywilnej można każdego oskarżyć. ULC chyba Pana wyśmieje za moje...filmy. Jak wiemy YT wszystko przyjmie.
Co do ofiar to mam złą wiadomość. Szkole od 1989 i nie miałem ŻADNEGO wypadku...
Jeśli chce pan działać to proszę odgrzebać sprawę śmierci pasażera trajki i ...braku konsekwencji tego czynu.

Nie zna mnie Pan a obraża, wyzywa i oskarża ... Tak to prawda, uprawnienia dostałem .... od siebie i kolegów w 1992 w Kowarach, kiedy AP nie miał pojęcia co to "paraplany" i z mojej inicjatywy zaistniały licencje AP, co potem Pana koledzy wepchnęli do ULC. Działajcie tak dalej, a wkrótce dostaniecie tablice rejestracyjne i skończy się paralotniarstwo w PL. Powodzenia.
Ja się już tym nie przejmuję, bo w przyszłym roku stuka mi równy "PseL " i daje sobie spokój z tym bajzlem
mazby

Awatar użytkownika
mazby

Postautor: mazby » 28 września 2022, 15:58

Postautor: Zbyszek Gotkiewicz » 28 września 2022, 15:37

Mazby. Napisz swój adres to wyślę Ci książkę. Gratis. Nowe wydanie. Jest tam dużo więcej treści więc pewnie znajdziesz coś do czego będziesz mógł się przyczepić.
Zbyszek Gotkiewicz

drogi Zbyszku, adres znasz, bo byłeś u mnie i wręczyłeś mi książkę osobiście. Dlatego mam ogromny dylemat moralny czy mogę ją opisać...
zawsze jesteś u mnie mile widziany, bez względu na nasze waśnie w Internecie. Choć nie rozumiem skąd u Ciebie ta zajadłość i czujność na każdy mój ruch. Błagam nie powtarzaj, że ja kłamie, a ty musisz mnie poprawiać, bo jak długo prędkość wiatru będziesz podawał w kilogramach, moja wiara w Twoją wiedzę będzie zachwiana...
Pierwsze wydanie chętnie.... obawiam się że II przeszło już jakąkolwiek korektę... i nie będzie takie zabawne :)
mazby

Awatar użytkownika
Zbyszek Gotkiewicz
Kontakt:

Postautor: Zbyszek Gotkiewicz » 28 września 2022, 16:20

Mazbi, a u Was tam w górach to wieje wiatr silny czy pryndki?
Zbyszek Gotkiewicz

Awatar użytkownika
Zbyszek Gotkiewicz
Kontakt:

Postautor: Zbyszek Gotkiewicz » 28 września 2022, 19:08

mazby pisze:Zbyszek Gotkiewicz pisze:
Oj tam. Nazwanie chorego sposobu startu swoim imieniem to nie autolans tylko zwykła bufonada na poziomie Dudy, który powiedział że nie będzie miał nic przeciwko jak przekop Mierzei Wiślanej zostanie nazwany jego imieniem :)

... nigdy nie przeceniałem Twojego intelektu ale , że się dałeś złapać na tą prowokację, to już żenada....
Co do chorego startu to musisz też leczyć Chrigela.... bo on to samo robi...
Ale rozumiem Cię, że siedzisz na d... przy ponad 6m/s ...jak wtedy na Litwince co startowaliśmy na Zakospeedach z Piotrkiem..:)

dla Gotka...DIS IZ A JOKE!!!! ......

Jak ja lubię gdy ktoś mi zarzuca że nie umiem latać :) I żeby nie było, nie startuję stylem Mazbiego tylko zwykłą alpejką.
Zbyszek Gotkiewicz

Awatar użytkownika
leszekm40

Postautor: leszekm40 » 28 września 2022, 21:23

Do dwóch Zbyszków idźcie razem na jakie baby później wypijcie dużo wódki może w końcu przestaniecie się wiecznie spierać w tym internecie :)))))))) bo fajne z was chłopy a jak dzieci hahahahhahaha :D :D :D :lol: :lol: :lol: oczywiście pozdrowionka dla was obu bo lubię i jednego i drugiego :)

Awatar użytkownika
Zbyszek Gotkiewicz
Kontakt:

Postautor: Zbyszek Gotkiewicz » 28 września 2022, 21:52

Rozumiem, że mamy się nie spierać i niech każdy tworzy i głosi swoją wizję świata a zainteresowani wybiorą taką, która im się bardziej spodoba :)
Zbyszek Gotkiewicz

Awatar użytkownika
Zbyszek Gotkiewicz
Kontakt:

Postautor: Zbyszek Gotkiewicz » 28 września 2022, 22:05

MAZBY: w górach nie ma termiki, nie ma kominów. W górach was unoszą efekty falowe....

I jak tu nie zareagować?
Zbyszek Gotkiewicz

Wróć do „Filmy paralotniowe”